Reklama

Reklama

Hromská cesta

  • USA Thunder Road (viac)

Obsahy(1)

Robert Mitchum je pašerákem načerno páleného alkoholu. V poslední době se ale v okolí pole jeho působnosti objevuje příliš mnoho nenechavců, jak z řad FBI, tak z městské konkurence v podobě mafie. (Jenda)

Recenzie (11)

Foma 

všetky recenzie používateľa

Hodně milý. Když totiž víme, že to napsal Mitchum a sledujeme, jak v tom krásně odhalil svojí duši, asi drsnou, chlapáckou, a přesto v něčem romantickou, svobodnou a jemnou, tak se na to hezky kouká a je to v něčem takový opravdový, poctivý. Opravdu, to neni fráze, poctivost mě napadla jako první charakteristika tohohle filmu, kterej jinak působí dost neumětelsky, ani havárie a honičky pořádně nedotáhli, herci chvilkama ani snad nehrajou, ale vono to vůbec nevadí, ta poctivost všechno převáží. ()

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

8/10 Jednoduchy pribeh o hillbilly paserakovi alkoholu, mestskych gangterech, ferove policii a opravdovych korabech silnic si napsal kwrdak Robert sam pro sebe. Melo to spad ale ocekavany konec a ja jsem se bavil vic nez u daleko provarenejsich kusu. "You are somebody... and I'm a whisky man." Aprops James je Robertuv SYN ;]] ()

Reklama

Topco 

všetky recenzie používateľa

Country noir a pomerne osobný projekt Roberta Mitchuma. Hrá tu frajerskú rolu ako preňho stvorenú (s cigaretou a za volantom), podľa vlastného námetu a po boku svojho syna Jamesa. Škoda, že je tu načrtnuté také množstvo vzťahov (rodina, konkurenční pašeráci, FBI, dve ženy), pričom žiaden z nich nejde do hĺbky. Navyše, chýba emočná sila podobne ladených, cestárskych noirov (Thieves´ Highway, Hell Drivers). Noiristi to však aj napriek výhradám musia vidieť už len kvôli Mitchumovi, ktorý tu má viacero dobrých momentov! ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Thunder Road je hillbilly noir o pašerácích alkoholu. V hlavní roli drsňák Robert Mitchum, kterému sekunduje jeho syn v roli jeho mladšího bratra (Tato role byla původně napsaná pro Elvise Presleyho). Nějaké výtky by se tu našly, ale jinak je to moc dobrý film se skvělými auty a např. ta scéna, kde Mitchum vybourá svého pronásledovatele tím, že mu hodí do okýnka cigaretu a pak ho shodí ze silnice, byla prostě skvělá. ()

vypravěč 

všetky recenzie používateľa

Ledabyle odvyprávěný pokus, jemuž by se dala odpustit psychologická povrchnost, kdyby jej alespoň sytila (jakákoliv) atmosféra, a i její absenci by bylo lze přehlédnout, kdyby ten příběh byl skutečným příběhem, prostým a jasným vyprávěním, a ne jen únavným sledem dějových klišé, sklížených automobilovými honičkami a úmornými dialogy. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (8)

  • Všechna auta, která ve filmu používají pašeráci whisky, pocházela od skutečných pašeráků ze Severní Karolíny, kde se film natáčel. Ti je producentům prodali, aby si mohli koupit lepší a rychlejší vozy. (liquido26)

Reklama

Reklama