Reklama

Reklama

Pred zhruba tridsiatimi rokmi vyhralo basketbalové družstvo pätice 12-ročných kamarátov na život a na smrť ako prvé v histórii ich rodiska majstrovský titul, a to predovšetkým vďaka úctyhodnému nasadeniu trénera, ktorému chlapci kvôli jeho uši trhajúcemu hlasovému prejavu dali priliehavú prezývku Siréna. Bol pre nich vzorom i druhým otcom, a tak keď ich v súčasnosti vytrhne z ich „dospelého“ života správa o jeho smrti, vyberú sa vzdať mu posledný raz úctu na pohreb a následne stráviť víkend ako za starých čias v dome pri jazere, kde ako tínedžeri usporadúvali nezabudnuteľné večierky! No pokračovať tam, kde pred rokmi skončili, nebude také ľahké, ako si predstavovali, ako dospelák má totiž každý z nich nejaký ten nezávideniahodný problém... Tak napríklad Marcus (David Spade) je nekonečne osamelý a priveľa pije; Rob (Rob Schneider) má síce tri dcéry, ale temer ich nevída, a keďže je v citoch značne nestály, má hneď niekoľko exmanželiek; Eric (Kevin James) má neprehliadnuteľnú nadváhu a je už dlhší čas bez práce; Kurt (Chris Rock) je muž v domácnosti, navyše pod papučou nielen ráznej manželky, ale i svokry; nuž a Lenny (Adam Sandler) je úspešný hollywoodsky agent, ženatý s nemenej úspešnou módnou návrhárkou... Ibaže keďže ich deti sa narodili doslova so zlatou lyžicou v ústach, všetok luxus a výsady spojené s postavením rodičov považujú za absolútnu samozrejmosť, na rozdiel od úprimných a nezištných citov. Z toho či onoho dôvodu sú skrátka všetci piati žiarivým príkladom neotrasiteľnej pravdy, že vyrásť neznamená nutne i dospieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (852)

imf 

všetky recenzie používateľa

Je to jenom klasická výplňovka, ve které se za velké peníze "fláká" partička Sandlerových kamarádů, ale... fóry se sypou ze všech rukávů a skříní, komedianti si kradou hlášky jako o život a všechno kličkuje skrz předvídatelnou zápletku takovým tempem, že se tomu dá v rámci žánru rodinných sandlerovek jen těžko něco vytknout. Dennis Dugan podobně jako u (J)elit ze střídačky nasadil hladivou vlezlost kombinovanou s podpásovými gagy a věřte, nevěřte... šlape to na plné otáčky. A to mám obyčejně na tyhle "lenivé kamarádčoft filmy" (viz Trable v ráji) vyloženě pifku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Machři jsou snímkem rozdováděných komiků, kteří, evidentně bez starosti o zaplacení hypoték, ležérně předvedli dějově nesourodé skeče v průměrné kvalitě, z níž vybočilo přibližně stejné množství trapnosti jako geniality. Chtěl bych se bavit tak, jak se bavili oni při natáčení, ale nějak jsem tu pohodovou atmosféru nedokázal správně nasát. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

70%. Opät jedna z dalsich podobnych komedii rezisera Dennisa Dugana v spolupraci s Adamom Sandlerom a dalsich komikov, na ktorej som sa celkom fajn pobavil, ale neviem sa rozhodnut medzi 3* a 4*, pretoze som cakal trosicku viac. Trailer vyzeral byt super, ale nakoniec som sa nedockal toho, co som ocakaval, ale na nedelne popoludnie je to prijemna komedia, netreba mat ziadne velke ocakavania. Dennis Dugan natocil napriklad ZOHAN: KRYCI JMENO KADERNIK (2008), KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO (2007), (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006), POLICAJTI NA BATERKY (2003) alebo VELKY TATA (1999)... 10.08.2010 ________ Adam Sandler - (Lenny Feder) +++ Kevin James - (Eric Lamonsoff) +++ Chris Rock - (Kurt McKenzie) +++ David Spade - (Marcus Higgins) +++ Rob Schneider - (Rob Hilliard) +++ Salma Hayek - (Roxanne Chase-Feder) +++ Maria Bello - (Sally Lamonsoff) +++ Maya Rudolph - (Deanne McKenzie) +++ Steve Buscemi - (Wiley) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Nemecka Cinema - 25% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na Sandlera vždy čakám s otvorenou náručou. Ani jeden z jeho výtvorov, ktorý som mal doposiaľ možnosť zhliadnuť (a že ich nebolo málo) nedostal menej než tri solídne hviezdy. Čo sa to s ním ku*va stalo?! __ Ak hľadám komédiu - chcem zábavu. Ak chcem zábavu - hľadám Sandlera. Ale v žiadnom prípade nehľadám rodinnú patlaninu, nech už je akokoľvek príjemne odsýpajúca. A tým presne Grown ups sú. __ Fičia, fičia, neťahajú sa ako slimáci, a počas toho všetkého vám veľká časť záležitostí príde roztomilá, ale..vtipy niesu vtipné, zábava nie je zábavou.. nemá to tú šťavu ako napríklad Zohan. __ Film do kina? Ó, preboha nie! Film na (ktorékoľvek) odpoludnie? Hell yeah.. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (35)

  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)
  • První sestříhaná verze filmu měla tři hodiny a dvanáct minut. (LUKICKK)

Reklama

Reklama