Reklama

Reklama

Premena

  • Česko Proměna (viac)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Zúfalo nefunkčný pokus o poetickejšie Lost Highway bez porna. Na dianie, ktoré by mal divák precítiť a ktoré by ho malo vtiahnuť do ťažkých psychologických otázok, sa tu dá iba pasívne hľadieť a spytovať sa, o čo sa to tvorcovia akože snažia. Premárnená prítomnosť krásnych žien i príjemnej obrazovej a hudobnej retro atmosféry. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Mám rada zložité filmy. Don´t look back je zložitý prvých 15 minút, potom je viac atmosferický, záhadný a zároveň jednoduchý. Monica a Sophie sa predbiehajú vo výborných výkonoch, obe sú určite korením filmu. Kamera je takisto výborná. Samotný námet však pôsobí dosť obohrane a mnoho iných filmov sa s podobnou pointou popasovalo pútavejšie a dômyselnejšie. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Niesom moc fanúšik sci-fi, ale sfilmovať námet o tom ako si žena sama uvedomuje fakt, že sa z nej stáva paranoidná a hysterická mrcha je jednoducho úžasný. Všetko ostatné nazvime to "filmové" za veľa nestojí. Naťahovanie času a pokus o mútenie vody pomocou sexi Moniky sa míňa účinku a je tu zbytočné. Ďalší sopeľ z kategórie myšlienka predbehla spracovanie o svetelné roky. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv jejich prcinky mají to nejlepší za sebou, stejně mě jejich obsazení v jednom filmu zlákalo. A bylo to dobře. Atmosférou je nasáklá kompletní stopáž, herečky jsou v jejich rolích přesvědčivé a jednotlivé proměny jsou výborně načasovány. Škoda, že když už to nemá žádnou pointu, tak že si Monča se Sofčou nestřihly aspoň krátký nůžky. ()

bari68 

všetky recenzie používateľa

Áno.Určité spojenie a inšpirácia tohto filmu smeruje k Davidovi Lynchovi.U tohto diela, ale jeho typické dejové zavádzania a prepletené segmenty sú trochu inou kategóriou.Tento verdikt, ale nijako inak neznižuje kvality tohto filmu, u ktorého je atmosféra veľmi dobre budovaná, ako aj ku príkladu dobre situované hlavné postavy v podaní našich krásnych herečiek.Určitým kontraproduktívom tu, ale je ,,objasnený záver,,, ktorý celé tajomstvo podloží tzv. na zlatom podnose a celé čaro sa rázom vytratí....Pri zamyslení je to, ale dobrá alegória....Kto by nechcel byť aspoň na deň Monicou Bellucci?! :) ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)

Reklama

Reklama