Reklama

Reklama

Oceány

  • Česko Oceány (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (82)

nascendi

všetky recenzie používateľa

Dokument o oceánoch nemá badateľnú koncepciu, nepostrehol som v ňom akcent na potrebu zachovania diverzity rastlinných a živočíšnych druhov na Zemi, jednotlivé časti na seba celkom nenadväzujú. Napriek tomu ho považujem za veľmi hodnotný. Prečo? Je to sled nádherných záberov známeho i neznámeho sveta a veľmi dobre sa na pozerá. To vôbec nie je tak málo. Pred pár dňami som videl o polstoročie starší Svet ticha. Okrem technickej úrovne bol rozdiel iba v tom, že vo Svete ticha zabíjali žraloky s nenávisťou triednych nepriateľov a v Oceánoch im iba odrezali plutvy s chvostom a humánne ich hodili naspäť do vody. ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

UPOZORNĚNÍ: existují 2 verze. Jedna 86 minut dlouhá s komentářem a jedna 104 minut bez komentáře. Celou jsem viděl právě verzi kratší s komentářem a jsem spíš zklamaný. Záběry to byly sice nádherné, ale nic moc nového jsem se nedozvěděl a komentář byl o ničem. Nejvíc mě ale zklamalo poskládání těch záběrů, které přeskakovalo od krabů ke žralokům, pak k plejtvákům a v momentě, kdy už to vypadá, že se něco o plejtvákovi dovím, tak šup a už jsme mezi medúzami. Takhle si teda dokument nepředstavuju ani náhodou. 50% ()

Reklama

Darneth 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála dokumentů, jenž chválihodně vzdává hold kráse vodním hlubinám oceánu, jeho pestrobarevnosti, rozmanitosti a vzácnému tichu modravého nekonečna. Jacques Perrin a Jacques Cluzaud bravurně vystihli nevystihnutelné a ozvláštinili dokument přenádherými záběry, na nichž je znát láska k naší Zemi. Smekám. ()

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát jde o lehce netradiční dokument, ve kterém se nedovídáte tradiční informace o tom, kde co žije a podobně. Jde spíše o vizuálně nádhernou filmovou báseň plnou úchvatných záběrů. Vše je doplněno slovem, které je někdy i mírně filozofické a občas přinutí k zamyšlení. Nic ovšem nevnucuje a netlačí na emoce. Pro mě vše ideálně zapadlo a vychutnal jsem si tajemný podmořský svět, kam se jinak nedostanu. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $19,422,319Tržby Celosvetovo $83,900,000Tržby za predaj DVD v USA $4,734,752 //počet predaných kusov 243,899║ To čo nám ponúkne príroda je úžasné, to čo nám ponúkne človek je klietka plná utrpenia, veľmi silný dokument a to netreba ani slová. Videl 104minutovy dokument bez komentára. /95%/ ()

Galéria (65)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené