Reklama

Reklama

Krajina mustangov

  • Česko Země mustangů (viac)

Starnúci kovboj Dan (Joel McCrea) má jediný sen - chytiť posledného voľne žijúceho mustanga Šošona. Je to veľmi bystré, múdre a neskrotné zviera. Za jeho odchytenie vypísali kráľovskú odmenu 500 dolárov. Danov verný priateľ, pes Luke, vyčuchá jeho stopu. Pri ďalšom pokuse chytiť mustanga spadne Dan z koňa do rieky. Vytiahne ho Luke s pomocou indiánskeho chlapca Niku. Osirotený Nika (Nika Mina) utiekol zo školy, v ktorej sa mu nepáčilo, a ide za svojím dedkom. Po poslednom neúspechu sa Dan rozhodne vrátiť späť domov a cestou chce odprevadiť Niku. Nikov dedko ale pred niekoľkými dňami zomrel a práve sa koná smútočný obrad. Nika sa rozhodne mustanga odchytiť, aby dostal odmenu a daroval ju babičke. Z Niku a Dana sa stanú partneri a spolu sa vydávajú na veľké dobrodružstvo chytiť mustanga. Keď narazia Šošonovu stopu, zistia, že ich prenasleduje medveď. Už raz napadol Lukea a škaredo ho zranil. Keď Luke zachytí jeho stopu, rozhodne sa s ním vyrovnať. Žiaľ, medveď je silnejší a Luka zabije. V noci počas veľkej búrky sa kobyla Rose splaší a utečie. Dan a Nika musia pokračovať pešo. Na planine čaká Šošon. Tentoraz nie je tak plachý, pretože na nich čaká. Kobyla Rose potrebuje pomôcť, pretože zapadla do mäkkého bahna a nemôže von. Dan sa ju s Nikom snažia vytiahnuť, ale potrebujú pomoc aj od Šošona. Ten si nechá nasadiť laso ako ohlávku a spoločnými silami Rose vytiahnu. Všetci mieria na Danov ranč, kde budú žiť spoločne. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

majo25

majo25 (hodnotenie, recenzie)

Film je detsky naivný. Ale predpokladám, že keby som ho videl ako chlapec, asi by sa mi páčil. Hodnotenie: 60%

machrus

machrus (hodnotenie, recenzie)

ach jo film mého dětství....nezapomenu jak jsme ho se sestrou ohrávaly dokola...a na kazetě bylo nápsáno pouze jméno ŠOŠON a proto jsem ho dlouhou dobu tady na CSFD nemohla najít....heh ŠOŠON bylo jméno toho nádherného hřebce...budu muset opět zkusit jestli ta video kazeta vůbec ještě půjde pustit....ale mohli by ten film zase někdy dávat...pokud někdy ještě na nějakém programu půjde tak věřím tomu, že to bude Čt1, protože tam má tento starý úchvatný film naději

 (hodnotenie, recenzie)

Já jsem ten film vidšla taky jako malá holka a líbil se mi moc tak jako každý film o koních:-) Akorát že ho teď nikde nemůžu sehnat, kdyby jste ho někdo měli nebo o něčem věděli tak mi dejte vědět:-)

Reklama

Reklama