Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jadrové skúšky v Tichomorskej oblasti priniesli svoje „ovocie". Godzilla, zmutované monštrum gigantických rozmerov, sa vynorila z hlbín oceánu, aby zmenila New York a ďalšie svetové veľkomestá v hromadu sutín. Armáda Spojených štátov je bezmocná, a tak záchrana ľudstva nakoniec spočinie na pleciach mladého vedca Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick) a charizmatického vyšetrovateľa Philippa Roachéra (Jean Reno). Musia konať okamžite, pretože Godzilla nielenže ničí všetko čo jej príde pod tlapu, ale chystá sa priviesť na svet mláďatá. Znamenalo by to koniec ľudskej civilizácie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (773)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Godzilla je trhák, leč lehce diskutabilní. Vážně se nedá brát nikdy ani trochu. Bohužel se někdy tak tváři (hudba, scénář). Nicméně vzhledem k hercům a k celkovému náboji/vyznění je vidět, že byli všichni na place po většinu času ve velké pohodě. Technicky velmi proměnlivé - téměř dokonalé statické záběry Godzilly ve městě střídají okatě počítačové scény rychlých naháněček mezi mrakodrapy. Logicky je film naprosto vedle (Godzilla pohybující se v podzemních tunelech?), ale jako zábavná oddychovka a přehlídka všech možných a nemožných efektů proč ne. Zdevastovaný Manhattan se zase tak často nevidí. Emmerich chtěl pobavit, nikoli postrašit. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Asi jeden z nejnudnejsich popkornovejch filmu. Herci hrajou celkem prumerne, jedinej Jean Reno je skutecne dobrej. Uvodni hodina, kdy Godzillu obevi, delaj ruzny vyzkumy atd. je silene nudna, pak nastesti pride prvni prestrelka, ktera je hodne husta, pak zas hodinu nudy, druha dobra prestrelka a pak zbytecne natahovanej konec s tim, ze Godzilla jeste zije. Navic v roce 1998 mohli triky vypadat slusne, ale ted mi prisla Gozdilla silene gumova, ani ne tak kdyz je videt cela, ale pri nejakejch blizkejch zaberech to byla fakt tragedie. A ty mlady Godzilly, to bych lepsi nasel v hrackarstvi. Celej pribeh se desne vlece, Godzilla v podstate nikoho nenapada, jen tak chodi po meste a navic nikde nejsou zadny vnitrnosti ani krev. Spis nez akcni thriller to je komedie. Ale to Emmerich asi v planu nemel. ()

Reklama

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku svěží podíváná, která však postupem času ztrácí na atraktivitě a veškerý její půvab se ztrácí v monotónosti a nudě, která pramení ze zbytečného prodlužování některých situací. Naštěstí chytá film druhý dech ve chvíli, kdy na scénu nastupují mláďátka (což je ostatně nejlepší moment snímku)... ()

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

Tento film prakticky nemá chybu. Je sám chybou. Ak ho vôbec pri jeho kolosálnej metráži chcete dopozerať v akom-takom mentálnom zdraví a psychickej pohode, musíte k nemu pristupovať ako ku komédii. K béčkovej komédii. Kopec hlášok, ktoré na vás chrlia ploské, nereálne figúrky, úplna rezignácia na logiku, vyslovene smiešne scény, totálne nezvládnuté prechody medzi zlými akčnými sekvenciamia a úplne prvoplánovou klišé romantikou... a k tomu scenár, ktorý je jedno veľké faux pas a takmer nič tu nefunguje, všetko je buď schválnosť alebo nelogickosť... po pol hodine som si hovoril, o čom to preboha ešte skoro 2 hodiny bude? A nebolo to o ničom. Godžira prišla, pošliapala amíkom po hlavách a zmizla - aby sa mohli postavy porozprávať a hlavne aby sa mohla rozvinúť najsmiešnejšia a najfádnejšia asexuálna romantická linka bez ducha a bez iskrenia: medzi smiešnym broderickom a barbinovskou, insitnou pitiolovou... potom sa godžira znova vyrojila, zabili ju, ale prišlo kopec menších godžír, takže to začalo vyzerať ako zlá a nepodarená kópia jurského parku dvojky... príšery boli príšerné a napätie nulové. ale toľko srandy sme s frajerkou už dávno pri žiadnej komédii nezažili. lietajúci taxík! ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Godzilla je výplod béčkového mozku do takové míry, že měřítkem jejího úspěchu již nejsou odvěké sympatie směřované k fascinaci něčím obludně silným a zdánlivě neporazitelným, nýbrž pouze Emmerichova tradiční víra v široké obecenstvo s tolerancí pro film, který je hloupoučký a navíc neuctivý k předchůdcům, avšak vizuálně působí tak cool, že na to do toho kina stejně vyrazíme. Ale německý demolition man právě tohle umí jako málokdo a jeho vize střetnutí hrdinné (avšak překvapivě dementní) americké armády se slavnou přerostlou ještěrkou, jakkoli roztomile nelogická a směšně megalomanská, opravdu vypadá jako splněný sen většiny malých kluků, kteří si při slově Godzilla představili právě tolik zkázy a zašlapaných troubů v uniformě, kolik pro film "obětoval" i pan Emmerich. Navíc tomu všemu strašně vyhovuje cílený humor a hlavně Jean Reno, jehož postava se nakonec zformovala do velmi ikonické podoby. A kdo se nebavil nad parádně sestříhanou a nahláškovanou auto-godzillovou honičkou, ten s odpuštěním snad není normální. Dříve nadšení, dnes a s přihlédnutím k epickému Edwardsovu remaku pouze taková malá neškodná radost.. 3 a 1/2* ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (58)

  • Hned několik herců se protíná s původním hlasovým obsazením seriálu Simpsonovi (od r. 1989): Hank Azaria (Victor Palotti) mluvil mnoho postav včetně Vočka, šerifa Wigguma či Apua, podobně jako byl Harry Shearer (Charles Caiman) Nedem Flandersem, panem Burnsem, ředitelem Skinnerem a dalšími. Nancy Cartwright (Caimanova sekretářka) namlouvala jen jednu postavu, zato zásadní - Barta. (NIRO)

Súvisiace novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (viac)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama