Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jadrové skúšky v Tichomorskej oblasti priniesli svoje „ovocie". Godzilla, zmutované monštrum gigantických rozmerov, sa vynorila z hlbín oceánu, aby zmenila New York a ďalšie svetové veľkomestá v hromadu sutín. Armáda Spojených štátov je bezmocná, a tak záchrana ľudstva nakoniec spočinie na pleciach mladého vedca Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick) a charizmatického vyšetrovateľa Philippa Roachéra (Jean Reno). Musia konať okamžite, pretože Godzilla nielenže ničí všetko čo jej príde pod tlapu, ale chystá sa priviesť na svet mláďatá. Znamenalo by to koniec ľudskej civilizácie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (774)

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

Tento film prakticky nemá chybu. Je sám chybou. Ak ho vôbec pri jeho kolosálnej metráži chcete dopozerať v akom-takom mentálnom zdraví a psychickej pohode, musíte k nemu pristupovať ako ku komédii. K béčkovej komédii. Kopec hlášok, ktoré na vás chrlia ploské, nereálne figúrky, úplna rezignácia na logiku, vyslovene smiešne scény, totálne nezvládnuté prechody medzi zlými akčnými sekvenciamia a úplne prvoplánovou klišé romantikou... a k tomu scenár, ktorý je jedno veľké faux pas a takmer nič tu nefunguje, všetko je buď schválnosť alebo nelogickosť... po pol hodine som si hovoril, o čom to preboha ešte skoro 2 hodiny bude? A nebolo to o ničom. Godžira prišla, pošliapala amíkom po hlavách a zmizla - aby sa mohli postavy porozprávať a hlavne aby sa mohla rozvinúť najsmiešnejšia a najfádnejšia asexuálna romantická linka bez ducha a bez iskrenia: medzi smiešnym broderickom a barbinovskou, insitnou pitiolovou... potom sa godžira znova vyrojila, zabili ju, ale prišlo kopec menších godžír, takže to začalo vyzerať ako zlá a nepodarená kópia jurského parku dvojky... príšery boli príšerné a napätie nulové. ale toľko srandy sme s frajerkou už dávno pri žiadnej komédii nezažili. lietajúci taxík! ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Tak na jednu slušnou podívanou to stačí. Trochu to připomene Jurský park, ale jen okrajově - na Jurský park to moc nemá. Film má výborný příběh, který sice mohl být lepší, film nemůže ani nudit, je zde dost akce, kdy Godzilla ničí město a uniká. Konec filmu byl ale přehnaný, kdy tam byly i Godzillí mládata + trapné scény k tomu. Hudba průměr. Film mi asi nejlépe nesedl, celkem to šlo, ale chybělo toho dost, na jedno podívaní to bohatě stačí - divák se pobaví. Nic víc ale. Proto film hodnotím jen na 57% = *** ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Režisér Roland Emmerich týmto snímkom divákom ponúka ďalší z radu jeho popkornových filmov. So štedrým rozpočtom sa mu opäť podarilo splniť očakávania. Nenáročný, ale zaujímavý námet o obrovskom zmutovanom monštre vyčíňajúcom v New Yorku. Dobré herecké obsadenie, plus európska hviezda ako bonus (Jean Reno). Filmové triky samozrejme na vysokej úrovni. Americký popkorn na tento spôsob mám celkom rád. *** ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Já tomu Emmerichovi asi prostě nikdy nepřijdu na chuť. Jeho narativně strohé filmy vystavěné jako prvoplánová přehlídka destruktivních atrakcí mne upřímně nudí, stejně tak velké množství patosu a přestřelený patriotismus. Jak nad tím tak přemýšlím, tak skoro ke všem jeho filmům bych mohl psát stále ten samý komentář, neboť Emmerich se jako režisér a vypravěč vůbec nevyvíjí a omílá stále to samé dokola – národní hrdost, rodinné hodnoty, spojení národů vlivem velké katastrofy/hrozby, infantilní humor a spousta, spousta destrukce. To vše platí i pro americký remake Godzilly, která ve své době mohla ohromit trikovou stránkou a megalomanstvím, to ale nemění nic na tom, že tenhle film není ničím víc než jen tupým blockbusterovým béčkem. Navíc snaha o přiblížení se krvelačným velociraptorům ze Spielbergova Jurského parku ve scéně s mláďaty působí celkem uboze, nehledě na to, že Godzilla ničící New York podezřele vznikla necelý rok poté, co zmíněný Spielberg nechal řádit T.Rexe po ulicích Los Angeles ve Ztraceném světě. Trendy se holt musejí následovat, takový je Hollywood. 50% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý katastrofický sci-fi film od Rolanda Emmericha. Má výborný príbeh o obrovskom zmutovanom tvorovi, Godzille, ktorá po dlhej plavbe oceánom narazí až na New York, kde chce založiť potomstvo a tak po nej ide nielen armáda, ale aj odvážny vedec a agent francúzskej tajnej služby. Spracovanie je celkom dobré, po bezproblémovom zoznamovacom úvode už príde Godzilla na Manhattan, kde sa stále niečo deje, dlhú časť so samotnou Godzillou strieda podobne zaujímavá fáza s mláďatami a nechýba ani veľkolepý akčný záver. Celý čas je to príjemná zábava bez slabých miest. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Scény s Godzillou sú veľkolepé, s rozsiahlou deštruckiou, dostatkom explózií a s množstvom nasadenej bojovej techniky a časť s mláďatami je zase zábavná naháňačka na štadióne. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, pri každej akcii sa je rozhodne na čo pozerať. Herecké obsadenie je vydarené, Matthew Broderick a Jean Reno, príjemná Maria Pitillo a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, to boly ešte časy, keď bol Emmerich vo vrcholnej forme. Godzilla je jeden z najzábavnejších blockbusterov, ktorý baví aj po rokoch. No Deň nezávislosti je predsa len lepší. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 77%. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (58)

  • Studio Toho oficiálně přejmenovalo americkou Godzillu na Zillu, protože „ta hollywoodská je jenom normálním monstrem. Není Bohem.“ A navíc se svým vzhledem a schopnostmi značně liší od původní Gojiry, která později v průběhu pouhých 10 sekund filmu Godzilla: Final Wars (2004) dala jasně najevo, která (God)Zilla je lepší. (Taita89)
  • Na videopáske je vidieť poškodenú loď na mori. No pri obhliadke lode na pobreží je vidieť, že to je iná loď s iným poškodením. (Van_der_Ovec)

Súvisiace novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (viac)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (viac)

Reklama

Reklama