Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prevzaté predstavenie rockovej opery z Novej scény v Bratislave. Zmena politického systému po novembri 1989 priniesla do divadelníctva úplne nové súvislosti. V podaní divácky atraktívneho repertoáru sa do plánov našich divadiel dostali inscenácie nazývane "muzikál" - divadlo, ktoré hovorí, spieva a tancuje. Priekopníkom "novej kultúrnej politiky" sa stala bratislavská Nová scéna. Muzikálová "revolúcia" začala v roku 1992, keď 13.marca uviedol Jozef Bednárik na Novej scéne rockovú operu s biblickým námetom Evanjelium o Márii. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (5)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Paľo Habera ako ježiš - no to som musel vidieť. A bolo to zlé. Načo do záberov vkladali prelínačky veľkého detailu očí? Prečo texty vložené do úst apoštola Jána (Ján Galovič) boli "jemne kacírske". Čo tá divná scénografia, tance ako v Moulin Rouge? Čo tie neznesiteľne piskľavo operetné party Panny Márie? ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Je to prvý slovenský muzikál a tak ho treba aj brať. Je o najznámejšom príbehu, čomu zodpovedá jednoduchá scéna aj choreografia. Mne trochu prekážala zmes rôznych hudobných žánrov, keď si každý spieva svoje. Mária Eliášová operetu, Peter Lipa džezík, niektorí rock, ostatní pop, a to sa občas strieda aj v jednej skladbe. Nevznikla tak žiadna dobre pamätateľná melódia, ktorá by pretrvala dodnes. ()

Reklama

1mArc0 

všetky recenzie používateľa

Jožko? Kde si? Odišiel si a zanechal si nám veľa dobrej odvedenej práce. Dôkaz o tom, že keď Beďo dokázal zrežírovať toto, tak už potom nemal problém s ničím. Mimochodom, nezabudnite na Don Giovanniho. :) Tiež veľmi pekné sústo ako toto. /85 %/ ()

sehe 

všetky recenzie používateľa

Prvý z Bednárikovských muzikálov úspešnej éry na Novej scéne v Bratislave.V tomto maďarskom rockovom muzikáli sa podarilo Béďovi spojiť rockového speváka Pala Haberu,výborne spievajúceho herca Janka Galoviča,operetnú speváčku Máriu Eliášovú a džezového speváka Petra Lipu.Vzniklo z toho veľmi úspešné predstavenie a aj keď na TV obrazovku sa nedá celkom dobre preniesť divadelná inscenácia,rada som si pozrela Evanjelium o Márii i 19 rokov po natočení. ()

PetrJulian 

všetky recenzie používateľa

Asi celkem ojedinělý muzikálový počin na slovenské poměry. Hudební složka se mi povětšinou líbila. Výhrady mám jen k opernímu zpěvu Márie Eliášové, kterému ve vysokých polohách nebylo rozumět (což je ale problém i u většiny oper). Až do shlédnutí muzikálu mě ani nenapadlo, že je Habera věřící člověk. I když - účinkovat v dílech s takovou tématikou by člověk, kterému by to nic neříkalo, mohl jen stěží. Dnes už se dílo nejspíš neprovozuje, proto je dobré, že existuje tento záznam. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama