Reklama

Reklama

Michael Oher (Quinton Aaron) toho o rodine veľa nevie. A o futbale ešte menej. Bláznivý teenager pozná predovšetkým ulice a sídliská Memphisu. Dobre situovaná Leigh Anne Tuohyová (Sandra Bullock) si svet, v ktorom sa Michael pohybuje, nevie predstaviť. Napriek tomu Michael nájde domov, keď sa stretne s Leigh. Celá jej rodina ho príjme ako milovaného syna a brata. Tento skutočný príbeh o rodine a Michaelovom vzostupe k pozícii futbalovej hviezdy vás očarí zmesou športu ale i dojemných emócií. Staňte sa svedkami pozoruhodnej cesty mladíka, ktorý bol vo výbere amerických univerzít v prvom kole posunutý do NFL a stal sa víťazom ešte skôr, než vôbec vstúpil na ihrisko. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (954)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Carter Burwell: 1. To Protect His Blind Side ,2. Cello Song ,3. All Things Are Possible / Your Father ,4. Osmosis ,5. Hang Of It ,6. Unsquare Dance ,7. Eviction ,8. Summer Training ,9. Moms ,10. Thank Me Later ,11. Part Of The Family ,12. The First Game ,13. Gridiron Machine ,14. Inspired Play ,15. Taming Lions ,16. The Art Of Recruiting ,17. The Light Brigade ,18. Michael Graduates ,19. It's Your Life ,20. My Son Michael ,21. Goin' Up The Country ,22. Chances, ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Cekal jsem nejaky fajnovy sportovni drama a misto toho jsem dostal dojak o velkym cernym klukovi z ulice, trochu troubovi, co neustale nestastne cumi a z nejakyho duvodu jsou na nej vsichni hodny, ujme se ho hodna sporadana americka rodinka a s pomoci vsech pratel, ucitel a rodinky dokonci skolu a stane se skvelym sportovcem. Ja si nemuzu pomoct, ale film ma jediny stesti v tom, ze je podle skutecnejch udalosti, jinak bych to musel oznacit za neuveritelnou uslazenou optimistickou blbost. Ale jedeme podle skutecnyho pribehu, tak nezbejva nic jinyho, nez rict, ze to je hodne prijemne natoceny, nijak to netlaci na pilu a spis se hraje na pohodovou atmosferu a je tu fajnovy herecky obsazeni v cele se Sandrou, ktera hraje prirozene a ta razna zenska, co umi vse zaridit a kazdyho uzemnit ji skvele sedla. Nerek bych, ze hrala vylozene oskarove, nicmene oproti jejimu standartu fakt hrala lip. Ale toho oskara ji preju. No takze proste povedeny drama, ktery ale fakt neni sportovni film. ()

Reklama

dobytek 

všetky recenzie používateľa

To bylo drama? Já si na žádný dramatický chvíle nějak nepamatuju. Vždyť jsou tam celou dobu všichni na všechny strašně hodný. Nikdo se tam na nikoho ani křivě nepodívá. Dokonce si hodná pani Tuohy z nějakýho těžko pochopitelnýho důvodu vezme domu bezprizorního afroameričana, naučí ho jíst vidličkou a nožem a z něho se stane nejlepší quaterback (nebo co) široko daleko. Kdybych si nepřečet, že je to natočený podle skutečnosti, tak si řeknu, že takový pohádky můžou vzniknout fakt jenom v Hollywoodu. Otázkou zůstává, jestli skutečná pani Tuohy k tomu opravdu měla pouze ten důvod, že se chtěla zachovat jako správná křesťanka, nebo snad občas Majkl zaskočil v posteli za manžela, když ten spal za trest někde na kanapi. Celkově bych to označil jako takovej lehce nadprůměrnej rodinnej film (nesnášim rodinný filmy), kterýmu dominuje Sandra Bullshit. I když to ocenění Osralem moc nechápu. Né, že bych ho Sandře nepřál, ale že by tohle bylo na Osrala? No nevim, nevim... Se zavřenejma očima hodně slabý 3 hvězdy. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $255,959,475Tržby Celosvetovo $309,208,309Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,247,964 //počet predaných kusov 608,877Tržby za predaj DVD v USA $123,103,493 //počet predaných kusov 8,356,817Americká omáčka bez citu, tak za toto dostala Sandra Bullock Oscara, sila, to ho potom mohla dostať aj za polovicu iných filmoch kde hrala, nie že by som ju nemal rád ako herečku ale akademici čo tropia je niekedy neskutočné. Príbeh sám o sebe nie je zlý ale jeho pasívne podanie John Lee Hancockom smeruje až k nudnej lacnej televíznej produkcii a nie k veľkému a prekvapivo komerčne úspešnému kino filmu. Postavy vôbec nedokážu vtiahnuť do deja, ich charakterová stavba je doslova plano podaná, emócie nehrozia a po filme ostane nechutne sucho v ústach po tom ako potenciál zahatá neschopná réžia, pre mňa veľké sklamanie. /40%/ (a tých 83% k 2.7.2010 je fakt moc, to takáto omáčka ešte môže niekoho zaujať?) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh u ktorého sa nemôžem ubrániť skeptičnosti, lebo neverím, že všetko prebiehalo tak relatívne hladko. Veľmi sa mi páčili vzťahy v rodine a Sandra si rolu evidentne užívala. Otázkou je, či jej výkon na Oscara bol. Ale vzhľadom k jej dávnejších polohám, je táto úloha predsa len zaujímavým posunom. Je pravda, že tento film je klasické Holywoodske "klišé". Mladý nikto stretne niekoho, ktorý ho dostane na výslnie. Ale aj cez tento otrepaný dej, je tu niečo čo Vás zaujme. Je to prirodzenosť a zžiť s rolou Quinton Aaronom a Sandrou Bullock. Preto ho odporúčam všetkým milovníkom lepších zajtrajškov. Celkovo možno povedať, že The Blind Side je vynikajúci film. Herecké výkony sú viac než len pravdivé. Nevnucujú sa nám. Púšťajú si nás stále bližšie a bližšie. Dialógi nás neotravujú práve naopak počuť z nich život a záujem o ktorý predsa tak veľmi stojíme. Príbeh človeka pohltí viac, než si dokáže predstaviť. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (24)

Súvisiace novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené