Reklama

Reklama

Diabol dvadsiatich tvárí

  • Česko Mstitel s černou maskou (viac)

Obsahy(1)

Diabolský zloduch dvadsiatich tvárí sa pripravuje na svoj najväčší zločin! Maskovaný zloduch K-20, ktorý kradne cenné artefakty, vyzve detektíva Kogora Akechiho, aby odvolal zásnuby s bohatou dedičkou Yoko Hashibaovou, inak sa dopustí najväčšej lúpeže, k akej kedy došlo. Vo fiktívnom japonskom meste roku 1940 horná trieda bez obmedzenia dominuje a medzi bohatými a chudobnými obyvateľmi vládnu obrovské rozdiely. A práve v tejto ťažkej dobe sa Japonskom pohybuje maskovaný zloduch K-20, ktorý kradne cenné artefakty. V stopách zločinca putuje jeho nepriateľ, mimoriadne zdvorilý a korektný detektív Kogoro Akechi. Keď Akechi oznámi svoje zasnúbenie s bohatou dedičkou Yoko Hashibaovou, K-20 vyzve detektíva, aby odvolal svadbu, inak sa dopustí najväčšej lúpeže, k akej kedy došlo. Medzitým dobromyseľný cirkusový umelec Heikichi Endo dostane objednávku od tajomného zákazníka, aby fotografoval svadbu Akechiho a Yoko. Heikichi netuší, že jeho záhadným zamestnávateľom je v skutočnosti diabolský K-20, ktorý všetko pripravil tak, aby sa Heikechi stal obetným baránkom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (16)

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Byly doby, kdy mě podobné filmy i bavili. Možná je to jen samotným filmem, ale tohle byla hrozná nuda. Dvakrát jsem u toho usnul. Obsazení to má vcelku fajn, jakmile došlo na humor, bylo to zábavné (mám vcelku japonský smysl pro humor rád), ale jinak zdlouhavé a záživné asi jako sopel, který vám dopadne na koleno, ale ještě pořád je spojený s vaším nosem. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Spektakulární podívaná a odpudivá kastrace vizí japonského spisovatele Edogawy Ranpoa. Postavy Padoucha s dvaceti tvářemi a detektiva Kogora Akečiho i zmiňovaných dětských detektivů pocházejí z díla Edogawy Ranpoa, které se vyznačuje pokřivenými a mysteriózními vizemi. Tvůrci filmu vyňali koncepty Ranpoových postav (nikoli postavy, protože zdejší postavy mají odlišné charaktery) z původního světa a přenesli je do nového, popcornově přístupného prostředí. Na druhou stranu je nutné uznat ambice udělat v oblasti japonského hraného filmu něco, co tu v této kombinaci doposud nebylo. Film se pohybuje někde mezi „Spider-manem“ a hranou variací na anime „Metropolis“, přičemž první jmenované obohacuje o to, že v akčních scénách kombinuje CGI s parkourem a sociálně hierarchický svět druhého stylizuje do retrofuturistického elektro-punku (jako steampunk, ale místo páry mytizovaná teslovská elektřina ve stylu „Dokonalého triku“). ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Japonsky film o maskovanom (anti)hrdinovi na hollywoodsky sposob. Vyprava, triky, rozmachlost -> vsetko parametre, ktore K-20 ma bez obav porovnatelne s kazdym stredno a vyssie rozpoctovym komiksovym "spektaklom" z americkej filmovej fabriky. S tym vsak prichadza aj naprosta priama nalinkovanost pribehu, kde velke klise strieda este vacsie, bez jedineho vybocenia a co i len naznaku "podvratnosti" :) skratka rozpravame velky pribeh vo velkom. Dobre remeslo vedia totiz nielen amici. Najvacsou emociu tak pre mna osobne boli po projekcii rozziarene tvare azijskych (drvivo japonskych) tvariciek v hladisku, ktore ten pribeh a de facto aj cely film naozaj "zrali". ()

Wade 

všetky recenzie používateľa

Opravdu velké překvapení, které mě nenechalo spát až skoro do 2hod do rána. K-20: Kaijin niju menso den komiksový film na japonský způsob který se opravdu povedl. Příběh po celou dobu nikam neodbočil a putoval k jasnému cíli se spoustu jak by někdo napsal klišé mi vůbec nevadil. Film se chvilku tvářil jako komedie poté zas sklouznul do komiksovky alá Spider-man nebo Batman, ale i přes to všechno si stále držel ten japonský nádech. Rozhodně je škoda že zde hodnotilo jen 183 uživatelů včetně mě, protože film si rozhodně zaslouží víc jak 57%. Jak už jsem jednou napsal velké překvapení. 81% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nudná japonská zlátanina, ktorá nedosahuje ani polovičnú intenzitu svojich slávnejších predobrazov, a je to pre mňa ďalší z príkladov, že východná kinematografia, hlavne tá akčná, začína rapídne upadať na kvalite. A mohlo to byť skvelé staromódne dobrodružstvo, no namiesto toho je to iba opäť veľké sklamanie. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené