Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marta, osamelá manželka malomestského lekára sa v povojnovom období vyrovnáva so stratou oboch synov a postupne sa zbližuje s prostým mladíkom Bogušom. Mladý muž, ktorý je vo veku jej synov ju priťahuje a vďaka nemu aj ona opäť cíti záblesky stratenej mladosti. Ich stretnutie pri rieke však skončí tragicky... (STV)

Recenzie (40)

decay 

všetky recenzie používateľa

Natočiť tento `film` chcelo veľmi veľa odvahy, ako pre Krystinu Jandu, tak aj pre Andrzeja Wajdu. V podstate sa tu nedá moc hovoriť o filme. Ide skôr o katarziu, osobnú výpoveď zúčastnených. Celý snímok stavia na filme, ktorý vlastne nebol nikdy dokončený a na veľmi osobnej výpovedi K. Jandy. Zaznamenáva plynutie života tesne pred smrťou kameramana Edwarda Kłosińského, jej manžela. Všetky tieto udalosti stavia medzi sebou do zvláštnej mrazivej paralely. Zastihla ich smrť, a oni sa s ňou chcú vyrovnať aj takouto cestou. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Andrzej Wajda /Katyn, Solidarnosc/ natocil len nudny podpriemerny film. Film o isztej obycajnej pani, ktora celi beznym starostiam bezneho zivota. Nema cim zaujat, len blbymi dialogmi, film nema tempo, ani poriadne herecke vykony. Jo, zivot obycajnych ludi ma zmysel, ale mna zaujima vseobecny prehlad, a ten tvorili a tvoria prezidenti, premieri, krali, cisari a vseobecne ... politika. A nemam rad filmy o zivote obycajnych ludi. 20 % ()

Reklama

Mylouch 

všetky recenzie používateľa

Pořádná morda do frňáku všem megarozpočtovým kvadroskopickým 5Déčkům s hvězdným hemžením v cool kreacích. Rafinovaná jednoduchost s hvězdou světového formátu Krystynou, filmařinka staré školy, která při vší tíze tématu přináší rozkoš. A neměl bych zapomenout ani na minimalistickou puškvorcovou ♫ hudbu P.Mykietyna. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Wajda zaexperimentoval a vyšlo mu to. Film mal byť pôvodne asi celkom iný, ale okolnosti ho prinútili a vznikol trojvrstvový film, kde nie je jasné, čo je tu hlavné. Ale je jasné, čo je najsilnejšie, sú to určite výpovede Krystyny Janda v prázdnej izbe. Naviac film provokuje nerovným vzťahom, lekárskou etikou a zároveň je zaťažený myšlienkami na umieranie. Keby sa ma to až tak nedotýkalo, asi by to boli štyri hviezdy, ale nemôžem ináč ako na plný počet. –––– Smrť krúži nad tým textom. –––– Umrel tak, aby som stihla na predstavenie. ()

Jansen 

všetky recenzie používateľa

Celá geneze tohoto filmu jako by byla stejně bolestná jako obsah původní Iwaszkiewiczovy povídky Puškvorec (Tatarak). Celkový koncept tvoří tři narativní linie. Iwaszkiewiczovský příběh na smrt nemocné ženy prodchnutý tragičností její lásky k mladíkovi Boguśovi, jakýsi meta-film z natáčení o problémech hlavní herečky a linie, ve které Krystyna Janda předčítá své autentické zápisky z posledních dnů jejího manžela kameramana Edvarda Klosińkyho, který během natáčení původní podoby filmu zemřel. Přitom ve všech třech rolích jako herečka exceluje Krystyna Janda. [LFŠ 2010] ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (6)

  • Film je venovaný kameramanovi Edwardovi Klosinskemu, manželovi herečky Krystyny Jandy a jednému z najbližších spolupracovníkov Andrzeja Wajdu. (ČSFD)
  • Edward Klosinski zomrel počas natáčania a jeho manželka sa rozhodla zaradiť do filmu jej osobný monológ o strate svojho manžela, na ktorom teraz stojí veľká podstata filmu. (ČSFD)
  • Cena: MFF Berlín 2009: Cena Alfreda Bauera. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Reklama

Reklama