Reklama

Reklama

Screamers: Hon na človeka

  • Česko Screamers: Hon na člověka (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Trinásť rokov po tom, čo Screamers – nevyspytateľné vraždiace roboty – doslova vyhladili všetku ľudskú populáciu na planéte Sirius 6B. O to prekvapivejšie je, keď z tohto Bohom zabudnutého miesta, ktoré odvtedy všetci považujú za opustené, ktosi vyšle núdzový signál! Povinnosť káže pomôcť tým, čo sa ocitli v núdzi, a tak netrvá dlho a k Siriu 6B sa vydá záchranný tím, ktorého úlohou je preveriť, či na ňom skutočne existuje kolónia ľudských preživších. Krátko po pristátí skutočne natrafia na zúboženú skupinku, ktorá v otrasných podmienkach živorí v troskách starej vojenskej základne – no oveľa desivejšie a podstatnejšie je, že zistia, že Screamers medzičasom predstavujú ešte šialenejšiu a vražednejšiu hrozbu, pretože sú dnes schopní oveľa výraznejšie meniť svoju podobu, čo v preklade znamená, že... Vyzerajú ako ľudia! O to ťažšie je odhaliť ich a zabrániť im v opustení Siria 6B, aby nemohli splniť svoj plán, ktorým je... Kompletné vyhubenie ľudskej rasy! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

PKD 

všetky recenzie používateľa

Srovnání s předchozím dílem to asi moc nesnese, ale i tak jde pro mne o dosti chutnou SF/H krmi, u které jest poznat, že vypadl O´Bannon a zbyl jen šílený M. T.- Flores.;-) Přibylo krvavosti a hororové atmosféry, která mi připomíná z nějakého důvodu projekty typu Dead Space aj. A hl. zmetka zde hraje ten šášula, co se nám na CW snažil vnutit několik dlouhých let (marně) představu, že je Green Arrow, haha. Tahle poloha (žel nikoli sexuální) mu sedí víc. A Gina Holden? Ta zase dopadla, chuděra. Ale asi o něco lépe, než v AvPr.;-) Henriksena nepočítám, neb není tím hl. důvodem, proč se na to v pochmurných podzimních/zimních měsících...každoročně dívám. Otevřený konec mi velmi vadí, páč by tedy měli spáchati 3, když už. Za 3.5 ()

Ravi 

všetky recenzie používateľa

Bezzubé pokračování vynikajícího prvního dílu se vrací na místo činu, kde volá Alianci o pomoc skupina "lidí". Už to je bolístka a prozradím-li, že bolístek je tu víc, není proč se na druhý film těšit. Ani v rámci žánru, ani v rámci béček. Je to nudné, bez atmosféry a až tragicky kulhající (režie, kamera, hudba, střih, dialogy) za tolerovatelnou mezí. Jedinou světlou výjimkou je Lance Henriksen, jehož postava je zde prohospodařena až běda, a celkově dobře vymyšlený děj. Jenže to je tak všechno ... 25% = 1/5 ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Jednotka s Petrom Wellerom nebola zlá, ale dosť ma sklamalo, že šla veľmi málo do hororu. Dvojka je na tom oveľa lepšie a ide viac do Votrelcov (síce so značne ufňukaným komandom, ale aspoň je sranda). Paranoická linka pre zmenu pripomenie Vec, Hviezdnu pechotu 2 alebo iné „hostiteľské“ terory. Čo ma zaskočilo, to bolo prekvapivo drsné a početné gore. Navyše tu hrá Lance Henriksen. Pre poriadok však treba dodať, že tvorcovia mali k dispozícii čajový rozpočet, takže to celé napriek snahe vyzerá ako dlhšia epizóda Krajných medzí (a Lance má malú rolu). Nakoniec to ale bola predsa len o čosi menšia hovadina, než som čakal, takže s prižmúrenými očami 3*. Čo je o hviezdičku viac, než som dal prvej časti. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Ošemetné hodnocení. Už první díl byl pro mě obrovské překvapení a jako béčko působil velmi tajemně, naléhavě a celá historie vřískounů představovala potenciál do budoucna. Bohužel pokračování jde jinou cestou, kdy planetu Sýrius 6B navštívíme pár let po prvním filmu. Skupina vojáků působí od první chvíle jako panáci na zabití a bohužel to tak je, což nezachraňuje ani "menší" snaha o návaznost a z minulého dílu podařené prostředí mrtvé planety. Příběh je klasický, ale samotní vřískouni jsou natolik zajímavý, že bych se nebál jim věnovat ještě min. jeden dva filmy. I když tentokrát s trochu jiným pohledem a možná spíše ala "co se stalo před prvním dílem". Celkově je pokračování béčka béčkem jak vyšitým, přesto jsou 2* poměrně krutým hodnocením, protože tento film je vcelku zábavný, krvavý a občas dost potěší. O závěru ať si udělá úsudek každý sám.... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Netočili sa exteriéry náhodou na Sandbergu v Devínskej Novej Vsi? Napriek tomu exteriéry filmu nestoja za nič, v interiéroch je to celkom fajn, ako v správnom béčku z 80. rokov. Len škoda, že sa to aj vtedy nenakrútilo. Prvý diel bol adaptáciou vydarenej Dickovej poviedky a prečo vznikol aj diel druhý, od nej už nezávislý, je veľkou marketingovou záhadou. Obe ultrabéčkové diela toto literárne dielko navždy zabili a asi sa k nemu v Hollywoode už nikto schopný nevráti. Vlastniť zbierku Dickových poviedok, kde je prvá Minority report a druhá predloha ku Screamers a potom si pozrieť aj obe adaptácie za sebou, to musí byť vskutku neobvyklý zážitok. Ale to som už trochu mimo Wilsonovho diela. Gina Holden je sexy, Henriksen má cameo a záver je tak predvídateľný a pritom sa tu hráme na tajomstvo, že dáva jasne najavo, že toto je film pre tupé publikum. Ako polnočná jednohubka pre milovníkov žánru to odporúčam a nečudoval by som sa, ak by si niektorí diváci nepostískli nad tým, aby aspoň takúto atmosféru mal Covenant. Ja medzi nich nepatrím, ale pochopil by som ich. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Film je volně natočen podle povídky "Varianta dvě" Philipa K. Dicka. (Terva)
  • Německý filmový kritik Peter Osteried, řekl o filmu: "Děj je lehce předvídatelný. Dialogy jsou směšné, ale velmi korelují z iracionálním chováním postav". (Terva)

Reklama

Reklama