Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (228)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Moc nechapu tu kritiku, proste Romeo a Julie prevedeny pro mensi publikum. Takze se tu setkate se stejnejma jmenama, podobnejma situacema a samozrejme i spoustou pridanejch scen a nektery sem snad ani davat nemuseli. Ale to by film mel jen nakejch 60 minut. Nicmene ani tech 75 neni nijak tragickejch, dej svizne odsejpa, pisnicky jsou chytlavy a animace je povedena, coz meli tvurci ulehceny tim, ze trpaslici nemusi bejt nejak extra detailni, proste ovalenej trpaslik ze zahrady, coz ale neznamena, ze by nemeli uchazejici mimiku. Celkove kdyz se to bere jako detskej animak a nemate nejaky prehnany ocekavani, tak se u toho da slusne zabavit a nevidim duvod nedat 4*. ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Další docela nudnej animák, kterej musel sáhnout do 100x ohranejch vod, aby to mělo děj, kterej někoho přilákal do kin. S Romeem a Julií to ale má pramálo společnýho, hlavně to, že na koncu nechcípnou, což není spoiler, když je to animák pro děcka, takže tam se ani smrt čekat nedá. No blbý ale je, že to ani moc vtipný není a chybí tomu ta pravá animovaná něco... ()

Reklama

Taninaca 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejslavnějších příběhů všech dob už dostal hodně podob a byl vyprávěný v různých dobách a kulturách. Tak proč ho neobléci do slušivého animovaného kabátku a nepřiblížit ho i těm nejmenším divákům? A nudit se nebudou určitě ani ti větší. A kdo jiný by měl mít na svědomí hudební stránku filmu (mimochodem moc povedená) této anglické klasiky než sir Elton John. ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Příjemný, a technicky velmi dobře odvedený animák, který sice to nejlepší vychrlí v prvních 20 minutách, přesto i ve svém průběhu kouzlí spoustu vtipných nápadů na téma "jak využít zahradní okrasu". Jako největší problém bych tak ani neviděl v podstatě neexistující děj (postavy pobíhají po plátně sem a tam bez zjevné logiky a návaznosti), ale spíše ne úplně šikovně roubované vážné momenty a především trapná hudební čísla. Přesto ve své podstatě naprosto OK... ()

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Vůbec nechápu pro koho to má být? Pro akcí nezasvěcené děti (protože ty, co znají Kobru 11 by to nebavilo), nebo staré babičky a dědoušky, jenž si na zahrádce skutečně tyto kýčovité trpaslíky hýčkají??? Fakt nechápu, kdo tuto zápletku s trpaslíky posvětil a které studio za TOHLE zaplatilo :D. To nemůže bavit nikoho, ani MĚ - poblázněnou do animáčů. Jen chudák W. Shakespeare, který napsal slavné tragické dílo, asi by si to znova rozmyslel, kdyby věděl jaký kýč se z toho stal. Za postavu Růžobrka přidávám jednu hvězdu, ten měl něco do sebe. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Tvář Julie byla inspirovaná tvářemi Hollywoodu, ale hlavně tváří Emily Blunt, která jí také dabuje. (griph)
  • Několik reálných gnom-obývaných příměstských britských zahrad pomohlo inspirovat místa pro film. (griph)
  • Při pohledu na poštovní schránky dvou soupeřících sousedů vidíme skrytou myšlenku z „Hamleta“ od Shakespeara. Červená schránka paní Montague s označením 2B zamyšlí „Být“, zatímco modrá schránka od pana Capuleta s označením 2B má lomítko, které zamyšlí „Nebýt“. (griph)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama