Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (228)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Trpaslíci sú celkom originálny nápad. Príbeh postavený na klasickom klišé nielen o láske, ale aj o vojne medzi ''inými'' síce neprekvapí, ale zase ani nesklame. Je tam väčšinou všetko, čo od takéhoto 3D animáku očakávate - humor, akcia, pekná grafika, poučenie pre deti, cool high tech vecičky (v tomto prípade kosačky). Na druhej strany sa okrem pár komickejších scén s minitrpaslíkmi humoru veľmi nedočkáte. Hodnotenie: 65% ()

BoncheR 

všetky recenzie používateľa

Nebyť toho klišoidného koncu, ktorý sa dal čakať už od prvej minúty filmu (veď, čo iné čakať v rozprávke pre deti) celkom vydarený kúsok. Niektoré nápady boli naozaj originálne, napr. malý zajačikovia, jazdenie na kosačke, porcelánový plameniak... no celkovo to nie je až také skvelé. ((60%)) ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Pro malinké děti ideální pohádka, ale starší si své už těžko najdou. Typický příběh a happy end jak se dalo čekat. Jelikož je to Gnomeo a Julie, tak jsem trošku doufal v tragický konec, ale jelikož je to pohádka, tak se to čekat nedá. Povedená a možná lehce nadprůměrná pohádka pro mladší diváky... 6/10 = 60% ()

sharky 

všetky recenzie používateľa

85% Vtipne, hrave, pohotove, se spoustou rafinovanych vtipku v pozadi, s peknymi pisnickami a i to podani zahradnich trpasliku se vyyrovnalo se Shakespearem velmi dustojne. Jak s jeho samotnou postavou, tak s parafrazemi nazvu jeho her, ci skytym citatem z Hamleta a podobnymi vecmi, ktere deti vubec nepochopi, ale o to vic dospeli oceni. Je to film, u ktereho se budou bavit obe skupiny, deti i dospeli. Hodne podobny Sherkovi, jen se tu tolik netlaci na pilu a kazda veta neni automaticky snaha o vtipnou hlasku, coz je ve vysledku mozna i dobre. Nakonec dojde i na tema smrti a moralni pouceni, ale nastesti je to vsechno v prvni rade podane s humorem. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Vášeň pro zahradničení a Shakespeare prostě nejde dohromady, i kdyby je Angličané nakrásně milovali stejně hluboce. Jediný důvod, který mě napadá, proč příběh věčných milenců natočili se zahradními trpaslíky, je, že keramika neumožňuje příliš mnoho pohybů a mimiky a tudíž je levnější ji animovat, než zkoušet napodobovat organické bytosti. Vtípky jsou až otravně předvídatelné, ale hlavně, co čekat od nesmrtelného příběhu hraného zahradními ozdobami? Jedině krach. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Keď Gnomeo utekal pred Tibaltom a červenými trpaslíkmi, Júlia mu povedala: "Utekaj, Gnomeo, utekaj!" Je to odkaz na film Forrest Gump (1994). Keď Forrest utekal pred zlými chalanmi, Jenny mu povedala: "Utekaj, Forrest, utekaj!" (a_hofferson)
  • Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což je méně často používané označení pro trpaslíka. (Taninaca)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama