Reklama

Reklama

Vzkriesenie Valhaly

Trailer 2

Obsahy(1)

Okolo roku 1000 n. l. žil barbar Jednooký, nemý bojovník s nadprirodzenou silou, štyri roky v zajatí nórskeho náčelníka Bardea. Neskôr sa mu podarilo uniknúť a väzniteľa zabiť. Spolu s chlapcom, ktorého tiež držali v zajatí, sa vyberie na cestu do srdca temnoty. Na púti stretnú „bojovníkov Krista", s ktorými sa na ich lodi plavia do nového sveta. Smerujú na západ, v ústrety brehom neprebádanej Ameriky, a možno aj bájnej Valhaly. Ďaleký kraj odkryje svoje tajomstvá, bojovníkov čaká smrť a Jednooký odhalí svoje ja... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (487)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vikingský krvák ako mystický artový trip rozprávaný v (nádherných) obrazoch a symboloch? Ale áno. Strašidelný Mads Mikkelsen ako boh blúdiaci medzi svetmi - tým starým a novým, tým reálnym a záhrobným. Slepé oko vidí viac, pretože je jasnozrivé, tak ako Odinovo. Atmosféra je to, čo sa počíta. Netreba celkom rozumieť, stačí precítiť. A... netreba vysloviť jediné slovo, aby z vás bol najtvrdší bad-ass sezóny. V kine to musí mať priam halucinogénne účinky. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Zvláštne, mystické, magické rozprávanie predovšetkým v obrazoch je príbehom jednookého nemého zabijáka alebo príbehom malého chlapca, ktorý vďaka nemu prežil smrtonosné dobrodružstvo, aby o ňom mohol podať svedectvo... Je to silný zážitok, ktorý sa ťažko pretavuje do slov. Monumentálne zábery prírody sa prepletajú s naturalistickými scénami zabíjania v snahe prežiť.. alebo v snahe o čokoľvek iné. Šírenie novej viery, zachovanie tej starej. Zachovanie zdravého rozumu alebo naopak presadenie šialenstva. Myšlienkový výsledok je mnohovrstevne symbolický a zároveň atavisticky jednoduchý. Zabi, ži a zomri. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Lyrická pouť šílenstvím a peklem. Jen těžko uchopitelná, nenabízející žádné vodítko k výkladu, pouze základní a minimalistickou linku příběhu jako podklad pro hypnotickou změť fantastických obrazů a hutných záchvěvů ambietní hudby. O výklad jejich metaforičnosti se musí snažit každý sám, byť je to dost možná marná snaha... ale i při tom se může nechat pohltit krutým animálním světem obklopujícím sveřepého němého válečníka. Rozkročeno mezi "Aguirre, hněv Boží" a Mallickovu poetičnosti... s hyperbolicky oduševnělým Barbarem Conanem v hlavní roli. 7/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Taký kvalitný a intenzívny zážitok som nečakal. Miestami som zvažoval hodnotenie 100% a mysľou mi behalo prirovnanie k veľdielam svetovej kinematografie (Apokalypsa, Stalker). Výsledné nadšenie síce v závere troška zvädlo, ale i tak je to niečo, čo som nevidel možno celé roky. Ak vôbec niekedy. Trvá to len hodinu a pol, no stane sa v ňom toľko vecí, že by sa podľa nich dal nakrútiť štvorhodinový epos za 150 miliónov dolárov. Nakoniec z toho vznikol 96-minútový dánsko-britský film, ktorý je miestami taký komorný, až som tomu nemohol veriť. Paradoxne, práve oná komornosť mu dodáva osobitú a jedinečnú atmosféru. vynikajúci Mikkelsen, čarokrásna príroda a veľmi zaujímavá atmosféra "novoobjaveného nového sveta, v ktorom akoby ešte nikto nežil, len zvieratá". ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nebe. Vyprahlá krajina, žádnej strom, nic. (Asi Island). uprostřed kopců tři lidi. Stojí proti zabijákovi. Scéna na jednoho ze tří lidí. Scéna na zabijáka. Scéna na druhého člověka. Scéna na krajinu. Scéna na nebe. Scéna na vítr. Scéna na zabijáka. Pak dlouhá záživná scéna, jak zabiják tři chlapy podřízne. (to jediný zajímavý na filmu). Následuje dlouhá cesta s obsahem dalšího větru, pár stromů a nebe. Pak dlouhý záběr na zabijáka s otázkou, proč tohle všechno dělá...Konec filmu. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (18)

  • Jednooký, v originále One-Eye, byla přezdívka pro boha Odina, který v severských legendách dal jedno své oko jako oběť do studny Mimer, aby získal moudrost. Oběť mu také dala moc vidět skryté věci. (filmsim)
  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)
  • Počas post-produkcie filmu sa režisérovi narodila druhá dcéra. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (viac)

Reklama

Reklama