Reklama

Reklama

Výbušné dievča

(festivalový názov)
  • USA The Exploding Girl
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Ivy, 20 ročná gymnazistka, prichádza cez leto domov do Brooklynu. Na ceste sa zastaví za priateľom Alom, ktorý sa dostal do situácie, že nemá kam ísť. Ivy presvedčí svoju mamu, aby mohol zostať u nich v byte. Priateľstvo Ivy a Ala sa prehlbuje, dni trávia jedením pizze a v parku počúvajú hudbu. Napriek tomu, že Ivy je nespokojná so vzťahom s Gregom, tají mu svoj vzťah k Alovi. Tým, že trpí epilepsiou, sa naučila zvládať pocity, aby redukovala stres. Ale tento pretlak emócií si napokon vyberie svoju daň a Ivy stráca kontrolu nad vlastným životom. Príbeh lásky a poetická štúdia priateľstva, nenápadného a zdanlivo bezproblémového. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Všechno to důležité napsala už larelay a já jsem jí moc vděčná za titulky k filmu o kterém se skoro vůbec neví a je to velká škoda. Zoe Kazan v roli Ivy je herečka o které by možná mnozí neřekli, že je krásná, ale jejím obrovským plusem je její úžasná přirozenost umocněná v tomhle filmu i tím, že nebyla snad vůbec nalíčená. Díky za takové nezávislé filmy. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý síce nie je ničím výnimočný, ale akurát sa mi dosť trafil do nálady. Pekný pohľad na spoločné priateľstvo Ivy a Ala, ktorí spolu zdieľajú vlastne všetko, okrem partnerskej Lásky. Hoci celý film pôsobil dosť strnulo, aj tak sa mi to páčilo a nechal som sa tým ľahkým dejom proste pomaly unášať. Škoda, že dialógov bolo v tomto príbehu pomerne málo - a aj tie čo boli, tak často sa za nimi skrývalo vždy niečo oveľa viac. Zoe Kazan je neuveriteľne charizmatická osobnosť, a na mňa pôsobí až nadpozemsky sympaticky. Záverečná scéna v aute bola sama o sebe krásna, až ma to dojalo. ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

VAROVANIE: JE TO AMERICKÝ NEZÁVISLÝ FILM. Čo konkrétne v tomto prípade znamená, že dej je potlačený na úkor početných väčšinou na seba nenadväzujúcich a často rovno zbytočných dialógov. Zachytenie citovej dilemy Ivy, OK. Ale načo to priam dokumentárne zachytenie každodennosti (jazda metrom, čakanie na chodníku, zaspávanie a zobúdzanie), ktorá z filmu urobila nekonečnú nudu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na mňa možno až príliš také obyčajné... No netvrdím, často takáto civilná forma s kontaktnou zvukovou zložkou poteší a mám ju veľmi rád, len to chcelo ešte nejakú pridanú hodnotu, prípadne nejakú dramatickú hĺbku. Takto to na mňa väčšinu času pôsobilo sterilne a často nezaujímavo. Skrátka nič sa nemá preháňať, a v tomto prípade tej nezávislosti bolo až príliš. Ešte šťastie, že Zoe Kazan patrí k mojim najobľúbenejším herečkám, takže som si vystačil aspoň s jej prirodzenou charizmou a pôvabom. No s inou herečkou by som pravdepodobne išiel s hodnotením ešte nižšie. Priemer. 60/100 ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Zoe je přesně ten typ holky/herečky, jejíž "charisma" mě totálně uspává a je to tudíž originalita scénáře, co za ní zachraňuje koukatelnost filmu (In your eyes, Ruby Sparks). Exploding girl však jakýkoli scénář i děj postrádá, nejakčnější na tom všem je samotný název, což je pro mě naprostej zabiják bdělosti. Celý to působí, jako byste ráno vyběhli ven, vybrali si náhodně kolemjdoucí bábovku a celej den jí sledovali. Zrovna v den, kdy má ale kulový co na práci a tak jen tak bloumá po městě a v myšlenkách. Tenhle film jsem zkusila několikrát, pokaždé v jiném rozpoložení, ale stejně jsme si nedokázaly porozumět a vzdávám ho. Radši bych dřepěla v práci a něco dělala než do čtvrtice dřepět na gauči s nic nedělající šedou myškou Kazankou. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama