Reklama

Reklama

Ako je možné prežiť vo svete, ktorý doslova zo dňa na deň prevalcovali davy zombíkov? Nuž, dvaja muži, ktorí by ani nemohli byť rozdielnejší, zjavne našli odpoveď na túto neľahkú otázku! Večne nervózny a ustrašený Columbus (Jesse Eisenberg) je síce naozaj ukážkový zbabelec, no prekvapivo sa mu zatiaľ podarilo vyhnúť sa všetkým útokom nemŕtvych – vďaka tomu, že sa striktne drží svojich dosť zvláštnych, ale účinných „47 pravidiel prežitia v Zombielande". Jeho život sa začne uberať zaujímavým smerom, keď sa ako jeden z posledných ne-zombíkov vo svojom nemŕtvymi obsadenom rodisku zoznámi s drsným Tallahasseem (Woody Harrelson). Ten, na rozdiel od Columbusa, zjavne nemá strach vôbec z ničoho. Spolu sa rozhodnú zrealizovať vskutku odvážny plán – raz a navždy skoncovať so všetkými zombíkmi. No ešte predtým budú musieť voľky-nevoľky čeliť najväčšiemu strachu zo všetkých... Samým sebe! Ešteže im osud priveje do ceste dvoch ďalších ne-zombíkov – temperamentnú Wichitu (Emma Stone) a drobnú Little Rock (Abigail Breslin), ktoré si medzičasom už tiež našli svoj vlastný, dosť svojrázny spôsob prežitia v chaose, ktorý vládne všade naokolo. Nanešťastie ale netrvá dlho a budú sa všetci štyria musieť naozaj poriadne zamyslieť nad tým, čo je horšie – nejako to spolu vydržať alebo... Sa zombíkom jednoducho vzdať? (TV Dajto)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (1 722)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Road-zombie-movie so skvelo namiešaným pomerom humoru a horroru, skvelým výberom hercov a nekompromisne úderným soundtrackom. Keď ma v úvodných titulkoch naštartoval song From Whom the Bell Tolls od mojich obľúbencov z Metallicy, tak som niekde v kostiach cítil, že ma čaká skvelá zábavná jazda, čomu nasvedčuje aj umiestnenie v imdb rebríčku. Miešanie zavádzajúcich romantických sračiek si však Amíci nemohli odpustiť, a keď im to doma ľudia žerú, tak budiš, ale mne to už jednoducho nešmakuje. Na to majú právo len Angláni, len v tom je citeľný rozdiel medzi týmto filmom a jeho mladším zrkadlovým odrazom, ktorým je neprekonaný Shaun of the Dead. Piata hviezdička tak unikla filmu len o vlások, ale ja som bol rád, že môj zrak mu neunikol a bol som naozaj spokojný. A keďže kvalitných zombie masakerov je dnes ako šafranu, tak sa z neho predsa musíme tešiť a užívať si aj maličkosti. Woody 'Tallahassee' Harrelson by o tom vedel rozprávať. 85%. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Uvod s pravidlama je fajnovej, vtipnej a krvavej. Skoda, ze prostredni cast je slabsi, tvurci rozhodne mohli vic pritlacit na pilu a ne furt dokola omylat ke konci uz otravny pravidla, prostredek tak zachranuje hlavne dokonaly cameo Murraye. No a zaver je totalni rezba. Proste jsem cekal zombie jizdu stoleti a dostal "jen" paradni zombie komedii, u ktery se nebudete vubec bat, ale bohuzel se ani zas nejak extremne nenasmeje, coz je taky trochu dany tim, ze Fleischer neni zkusenej reziser a proste nektery sceny neumi spravne podat a pritom potencial byl velikej. Nicmene sem tam nejaka slusna hlaska prilitne, nejakej ten vtipek se taky povede, cely je to spravne brutalni a krvavy a obcas vykoukne i nejakej ten dobrej napad, to vse navic podporeny sympatickejma hercema v cele s master drticem Woodym, kterej si to teda uziva ve velkym a jehoz motivace pro zmasakrovani desitek zombiku je ziskani buchticky. ()

Reklama

somnar 

všetky recenzie používateľa

Nakonec vůbec nejde o nemrtvé, prim hrají nekorektní vtípky a komplexy hlavního hrdiny, který s trochou nadsázky platil za zombie nikoli po, ale před nákazou. Ruben Fleischer netlačí na pilu, postavy taky nikam nespěchají (čas zbyde i na destrukci, vedle které bledne i Emmerich), jejich dialogy ale ani na sekundu nespadnou do nudné vaty (těch hlášek je vážně spousta, a tom jsme ještě nedorazili k Billu M.) a celé se to nese v nakažlivé pozitivní atmosféře, až by se mohlo zdát, že život v postapokalyptickém Zombielandu vůbec nemusí být peklo. A závěr v parku? Fantazie. 90% ()

Psema 

všetky recenzie používateľa

Extrémně vtipná honba za krémovou buchtičkou, během níž se najde čas nejen na střílení zombíků, ale i na rady do života a jednu strašně milou romanci, kvůli níž mám chuť přihodit i "pátý pěticíp". Možná po druhém zhlédnutím. Zatím silné čtyři a spousta hezkých vzpomínek na ne úplně typickou zombie komedii s tunou odkazů, sexy Emmou Stone a famózním Eisenbergem, který útočí na post sympaťáka sezóny. P.S.: Druhé zhlédnutí rozhodlo. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Paul Wernick, Rhett Reese | Hudba: David Sardy | Produkcia: Gavin Polone | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Relativity Media, Pariah | Rozpočet: 23,6 miliónov $ | Tržby: 102,391,542 $ || Tak to jaká haluz bazzmek :D Hoďka a pól smršti scén, ktoré si robia srandu zo všetkých doterajších filmových zombie počinou. Už samotné úvodné titulky sú hodné samostatnej zombie-kultovosti :D Forma dokonalá, no škoda nedotiahnutej dejovej linky, kôli ktorej som vlastne počas celého filmu cítil akúsi divnú prázdnotu. Chýbala náplň, ktorú obsahuje premňa zatial najlepší zombie-počin, Dawn of the dead. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (70)

  • Původně měl film být pilotním dílem televizního seriálu. (HellFire)
  • V čase 47:22 si lze v odrazu karosérie a bočního okénka Hummeru všimnout kamery. (imagoo)

Súvisiace novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (viac)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (viac)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (viac)

Reklama

Reklama