Reklama

Reklama

Mojsejovci

(relácia)
Reality-TV
Slovensko, 2005, 65 min

Reality šou známeho manželského páru. Podnikateľka Nora Mojsejová a spevák Braňo Mojsej sa tentokrát rozhodli, že si do domu zavolajú súťažiacich a vyberú jedného, ktorý získa finančnú odmenu. Do šou sa prihlásilo 16 036 záujemcov z celého Slovenska. Na konkurzy do štyroch miest bolo pozvaných 1 800 uchádzačov, z ktorých postúpilo ďalej do hry sto. Z nich bolo v druhom kole vybraných 12 finalistov, ktorí sa nasťahovali na tri mesiace do vily Mojsejovcov. Tu žili denno-denne dvadsaťštyri hodín pod dohľadom kamier, bez akéhokoľvek kontaktu s rodinou a priateľmi. (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Robertino Stefanelli, prezývaný v súťaži "Nemec", žije v súčasnosti v mestečku pri Zürichu. Pracoval ako manažér pre umelcov, no keďže mal infarkt, od októbra 2018 už nie je zamestnaný. Dana Podhradská, prezívaná v súťaži "Mejkpísová", kvôli účasti v tejto šou prišla o prácu na policajnom prezídiu aj byt. Plánovala o svojich televíznych skúsenostiach napísať knihu, ale nestalo sa. Dnes na internete nájdete množstvo jej vydarených kresieb. (Raccoon.city)
  • Oskár Bíro, prezývaný v súťaži "starosta", kvôli súťaži abdikoval na post starostu v obci Čakajovce. Po relácii mal problémy z alkoholom, ktorého sa zbavil až na liečení. V roku 2008 mal obrovské dlhy a robil rôzne práce od smetiara až po predavača záhradných nožníc. Najnovšie ho môžeme vidieť na internete ako ambasádora nórskej farmaceutickej spoločnosti prezentujúci liek proti prostate. (Raccoon.city)
  • Cena za najlepší herecký výkon udelená v garáži vily Mojsejovcov na Pereši pre účinkujúceho starostu, Oskára Bíra, ktorý v reality show Mojsejovci prevzal ocenenie z rúk tvárí televízie Markíza Anety Pariškovej a Martiny Bartošíkovej, venoval Mojtoma do dražby, ktorý sa vydražil za vtedajších 10,500 Sk. (Raccoon.city)
  • Mojsejovci po niekoľkých epizódach šou obvinili v priamom prenose moderátora live prenosov a režiséra z ovplyvňovania rozhodnutí, kto zo šou vypadne. Odhalila sa manipulácia s SMS hlasmi divákov. Nakoniec sa vymenil režisér, miesto Jeffa Minaříka zvyšok šou režíroval Pepe Majeský, ktorý režíroval aj následný projekt s Mojsejovcami – Nora a Braňo. (VasylDeBylak)
  • Spolu s reality show Mojsejovci sa vysielali aj súvisiace relácie Mojsejovci Live, Mojsejovci Hot Line a Mojsejovci Quizshow. (VasylDeBylak)
  • Mojsejovci sa vysielali od 6. marca do 26. júna 2005. Prvé vydanie vysielané 6.3.2005 sledovalo takmer 1,7 milióna divákov a v cieľovej skupine 12-54 ich sledovalo vyše 1,2 milióna divákov. (VasylDeBylak)
  • Túto reality show sprevádzali aj škandály a kontroverzie, napr. falšovanie SMS hlasovania divákov, účasť vtedajšieho starostu obce Čakajovce Oskara Bíra či obvinenie holandskej produkčnej spoločnosti Endemol z nelegálneho kopírovania reality show Big Brother. Aj správanie niektorých súťažiacich vyvolalo pobúrenie, napr. jeden účastník sa porezal a sypal si soľ na rany, iný nadával Mojsejovcom na výzvu, ďalšiu súťažiacu zase Braňo Mojsej požiadal, aby sa vyzliekla do naha. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama