Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Lee prichádza na ostrovnú pevnosť, ktorá patrí jednému z najnebezpečnejších zločincov Hanovi, ktorého bojová akadémia je len zásterkou za bohato rozvinutý obchod s drogami. Aby pomstil smrť svojej sestry, ide Lee nekompromisne za svojim cieľom. Hodlá sa zúčastniť nebezppečného a mimoriadne krutého bojového turnaja na život a na smrť, aby potom definitívne zničil zločinecké zoskupenie... (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (242)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Máte-li slabost pro bojová umění, výborné choreografie soubojů, zde navíc vytvořené samotným mistrem Brucem Lee, pak byste si rozhodně neměli nechat tento snímek ujít. Legendární Bruce Lee rozdává rány s obrovskou energií, nasazuje svůj tradičně sebevědomý výraz obličeje a svými bojovými kousky činí opravdovou pastvu pro oči. Pro mě je drak přichází o hvězdičku slabší než Cesta draka, ale přesto jsem se velmi bavil. ()

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

Síce tie filmy, kde útok končatinou sprevádza hlasité ,,švvhhh´´ a dopad na nepritela veľké ,tffff´´ už vyšli z mody, ale automaticky film, kde hrá Bruce Lee si zaslúži o hviedzu navyše.Je to taká klasika, zrovna toto je ten film, z ktorého sú známe Leeove fotky, ako je dorezaný po hrudi a tvári v súboji v zrkadlovej sieni. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Brucom Leem v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o skvelom bojovníkovi, ktorý je požiadaný vládnou organizáciou, aby sa zúčastnil turnaja v bojových umeniach, ktorý sa pravidelne koná na ostrove ovládaným vplyvným zločincom, pričom má za úlohu ho zastaviť, pretože sa venuje rôznym zločinným činnostiam. A keďže bojovník má na to aj osobné dôvody, úlohu prijme a urobí všetko preto, aby zločincov zastavil. Spracovanie nie je zlé, ale je skôr sklamaním. Táto zápletka má v rámci žánru veľký potenciál, nájde sa tu bojový turnaj, motív pomsty, hľadanie dôkazov medzi množstvom strážcov a podobne, takže priestoru pre výborný akčný film je tu mnoho, lenže prvá polovica má príliš pomalé tempo a viacero zbytočných scén, hlavne tie flashbacky niekoľkých bojovníkov, ktoré aj tak majú nejaký význam len pri hlavnom hrdinovi, ale pri zvyšných dvoch sú nielen zbytočné, ale aj nanajvýš nezaujímavé, no celkovo mi prvá polovica moc nesadla, aj keď zase nič výrazne zlé to nie je. Ale potom sa to už slušne rozbehne, síce stále sa občas nájde niečo, bez čoho by som sa kľudne obišiel, ale už sa je na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka je už až na jednu situáciu výborná. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Na moje prekvapenie samotných turnajových zápasov tu až tak moc nie je, ale tých pár poteší, no viac mi aj tak sadli tie mnohé situácie, v ktorých hlavný hrdina zneškodní nejakého radového strážnika na minimum dotykov a tých je v druhej polovici celkom dosť. Najviac sa mi páči súboj Leeho s Američanom, s ktorým mal osobné účty a celé finále s výnimkou časti v zrkadlovej miestnosti, to ma už moc nebavilo. Herecké obsadenie je na tom dobre, ako vždy výborný Bruce Lee, bavil ma aj John Saxon a dobrí záporáci, obzvlášť Bolo Yeung. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu filmu tej doby až prekvapivo kvalitné, tu nemám väčší problém. Drak prichádza pôsobí zo všetkých Leeho filmov najprofesionálnejšie, či už príbehom, lokáciami, postavami a aj réžiou, ale aj tak mi viac sadla napríklad Cesta draka, ktorá je omnoho zábavnejšia a aj Veľký šéf sa mi páči viac. Ale aj tak je to slušný akčný film, ktorý sa minimálne kvôli akcii určite oplatí pozrieť. 64% ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Brát v potaz časový rozdíl v akčních filmech a celou tu legendu kolem Bruce Leeho je při hodnocení filmu nutnost a limitující podmínka zároveň. Film diváka neobohatí o žádnou myšlenku, či oduševnělý příběh. Klasická story o padouchovi a hrdinovi, co bez střelné zbraně vymlátí, co může a ještě zmlátí (zabije) padoucha - v závěru filmu samozřejmě. Odpusťte, ale je to klasika. 90 % ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Atraktivita přicházejícího Draka už bohužel dávno odešla a dnes už je celkovým pojetím a stylem soubojů spíše k smíchu, i třeba filmy Jackieho Chana jsou oproti Drakovi mnohokrát vyspělejší a zábavnější. Za zmínku stojí snad jenom slušná Schifrinova hudba a závěrečná nožovitá ruka hlavního záporáka :). ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (39)

  • Snímka bola podľa rebríčka 500 najlepších filmov histórie magazínu Empire z roku 2008 zaradená na 474. miesto. (Peter-1307)
  • 10.5.1973 počas natáčania Bruce Lee skolaboval vo filmovom štúdiu Golden Harvest, dostal záchvat a tiež sa sťažoval na bolesti hlavy. Okamžite bol prevezený do nemocnice Hong Kong Baptist Hospital, kde mu lekári diagnostikovali opuch mozgu, diagnózu, na ktorú neskôr zomrel. (Zdroj: aktuality.sk) (Raccoon.city)
  • Ostatní alternativní tituly snímku byly Blood and Steel nebo Deadly Three. (Epistemolog)

Súvisiace novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (viac)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (viac)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (viac)

Reklama

Reklama