Reklama

Reklama

Juro

všetky plagáty

Obsahy(1)

Dokument o mladom talentovanom gitaristovi, skladateľovi a textárovi Jurajovi Revickom. Patril do generácie mladých ľudí, ktorí neboli celkom pripravení na všetko zlé, ale aj dobré, čo k nám po páde železnej opony zo západu prišlo. V roku 1998 zomrel na predávkovanie heroínom v divadle Stoka vo veku 19 rokov. Hoci sa nestihol stať slávnym a už sa nikdy nedozvieme, či by sa mu to podarilo, predsa len zanechal výraznú stopu v ľuďoch, ktorí ho poznali. Bol ústrednou postavou komunity mladých slobodných ľudí. Spájala ich najmä kapela, v ktorej spolu hrávali. Film mnohým z vás umožní pripomenúť si Bratislavu tak, ako ste ju poznali v 90-tych rokoch. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Dokumentáry film mapujúci krátku životnú dráhu talentovaného gitaristu Juraja Revického, ktorý bol v rokoch 1993-1998 frontmanon bratislavskej kapely Pigúra. Vydarený dokument, ktorý zároveň približuje ťažké obdobie 90tých rokov, kedy na Slovensku naplno zúril drogový boom. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Smutné je, keď človek, talentovaný gitarista a spevák kapely Pigúra zomrie v devätnástich rokoch životnej púte na predávkovanie kdesi na dlážke krčmového záchoda. Smutné je aj, keď vznikne o tom dokument a nepovie oveľa viac než som napísal v prvej vete. Že bola skupina dobrá? Líder charizmatický? Nahrávky dodnes perfektné? Kde by dnes mohli byť keby? A perfektná komunita+premakané žúry? Veď hej, ale presne takto to vyzerá v temer každej, čo len trochu kultovej, predčasne zaniknutej skupine. Rezultát: sľubný rozbeh kapely Pigúra zhatil smutný osud jej lídra. Myslím ale, že na pripomenutie Jurovej pamiatky by stačil 10 min. zostrih tohto - výpovednou hodnotou - neveľmi podareného dokumentu. Okrem toho, celkom som sa tešil na niečo z tejto vety Obsahu: "Film mnohým z vás umožní pripomenúť si Bratislavu tak, ako ste ju poznali v 90-tych rokoch." Trúfam si povedať, že Bratislavu tých čias som trochu poznal, ale s výnimkou pár záberov krčmy Stoka a zopár koncertných pódií tu z nej veľa nebolo. Štúdio pokútnej tv nemôžem považovať za pripomenutie si atmosféry mesta. Výpovede ostatných hláv tiež zväčša nepochádzali z 90. Celok je ideálny ako video do rodinného archívu. ()

Reklama

Reklama