Reklama

Reklama

Fontána pre Zuzanu III

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu 3 (viac)

Obsahy(1)

Rodinná komédia. Ak nie si moja... A opäť je tu ďalší príbeh nesmrteľnej a stále krásnej Zuzany, ktorá musí precestovať kus sveta, aby pomohla svojmu priateľovi z problémov. Tentokrát až v Afrike, kde už sa chystá svadba jej kamarátovi. Ona tam prichádza spolu s ním ako prípadné alibi, prečo sa žiadna svadba konať nemôže. Lenže všetko sa to akosi komplikuje potom, ako vyjde najavo, že dávno sľúbená nevesta je mimoriadne krásna modelka. No a keď Zuzana spoznáva viac ako sympatického novinára, všetko možno nakoniec bude tak, ako byť malo... (STV)

(viac)

Recenzie (197)

lobo87 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najslabší diel série. Tvorcovia sa dopustili niekoľkých neskutočných prešľapov - nadabovanie Ibiho Kramárom, obsadenie netalentovaného talianskeho herca do hlavnej úlohy - to mohol zahrať aj hocikto zo slovenských seriálových hviezdičiek, slabučký scenár. Úvod bol veľmi slabý a keď po tretíkrát pri (osudovom) pohľade Michaela na Zuzanu pustili melódiu Vody..., už som sa neubránil smiechu. Takto vyzerá podľa tvorcovia vystavanie príbehu a vzťahu ústrednej dvojice? Bum a milujeme sa. Škoda. Najlepšia na tom bola naozaj Voda, čo ma drží nad vodou...20% ()

Unterschleif odpad!

všetky recenzie používateľa

Ibiho nadabovali lebo šušle. Nadaboval ho šušlajúci Kramár... Vyzerá to akoby bol film natočený pre deti a vyzerá to, že si k nemu deti dokonca samé napísali scenár. Ináč si jeho primitívnosť a stupiditu vysvetliť nedokážem... No čo sa hereckých výkonov týka je večná škoda, že zlaté maliny nemajú kategóriu zahraničný film. S týmto by na nich Rapoš určite pozbieral čo by sa dalo... ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Peklo. Nočná mora z Elm Street 4 je oproti tomu nič. Zhmotnenie vašich najhorších snov. Tých, v ktorých vás naháňa psychopatický magor so sekerou a vám vypovedajú poslušnosť nohy. Toto ak by videl niekto z Európskej únie, nemilosrdne, nekompromisne a bezprecedentne nás vylúčia z EÚ. Fontána pre Zuzanu 3 by mala byť trestná. Dušan Rapoš je jeden z najhorších slovenských režisérov, Vejmělková je asi taká herečka ako ja (čiže žiadna) a obskúrnym vrcholom je Ibrahim Maiga (dabovaný Marošom Kramárom!), ktorý tu absurdne hrá v podstate sám seba (takže je otázne, či hrá toho istého chlapa, ako v dvojke, kde pokiaľ viem nehral sám seba). Režisér ho bizarne skombinoval s Mariánom Labudom, ktorý sa po pľace premáva v trenkách a jeho scénam dominujú bradavky. Na ne kameraman robí riadne detailné zábery. Stokrát detailnejšie, než by ste chceli. K tomu akýsi zameniteľný taliansky herec (?) s imidžom vyhasnutej pornohviezdy (dabovaný Matejom Landlom, ktorý mu fyzicky nemohol byť vzdialenejší). Jednotka je sídlisková klasika s kultovým soundtrackom, WTF dvojka má aspoň fackujúcu Ružičkovú, Haberu a kamióny, ale trojka nemá nič. Len elánovský megahit "Voda, čo ma drží nad vodou". Vysvetlí mi niekto jej text? Voda, čo ma drží nad vodou? Mám tomu rozumieť tak, že existuje voda, ktorá sa môže nachádzať vo vode? Viem, že v oceánoch existujú rieky, ale o tomto som ešte nepočul. Prirátajte si k tomu škaredú, miestami až televíznu africkú výpravu a scenár, ktorý je natoľko zlý, až ma to fascinuje. ()

tomtomtoma odpad!

všetky recenzie používateľa

Představa, že dostanu balík peněz na natočení jakéhosi filmového produktu bez sebemenší ambice, je pouhým snem a klamem. Ne ovšem pro Dušana Rapoše, pro něj je to zjevně zcela samozřejmé. Pokud budu chtít obdivovat krásu slavných Viktoriiných vodopádů, podívám se na nějaký dokument. A ten zbytek? Ten vypadl z dílny Danielle Steel z cyklu dívčích románů nevalné kvality a přeslazeného konce. Hlavní postava se proměňuje v hrdinku cválající na koni, která zachrání vše a každou možnou osobu. A i ta fontána je přítomna. A jaké plyne z filmu poučení? V Africe je každý šťastný, je tam nádherný a bezstarostný život. Je to kontinent nepřeberného množství příležitostí. A těch zvířátek všude kolem! Hlavní postavou je samozřejmě Zuzana (Eva Vejmělková), její trochu náhodný výlet do Zimbabwe a konečně získaný pocit společenské důležitosti. A kdo by to řekl? Jako šíp z čistého nebe přicválá úchvatná a ryzí podoba lásky. Navíc je úžasné, co všechno umí a co vše ze sebe dokáže vymáčknout. A zaslouženě se stává žijící a legendární hrdinkou bez bázně a hany. Mužským protějškem je novinář na netradičních místech Michael (Alessandro Coari). Je to opravdu bystrý, laskavý, chápavý, pohledný a na jinačí způsoby skvělý chlap, kterého ženy musí milovat a muži uznávat. Prostě a zkrátka princ z pohádky sestoupil do říše smrtelných lidí. Z dalších rolí: z blížící se svatby velmi nervózní Ibi alias Vápno (Ibrahim Maiga), v africké komunitě velmi uznávaný a vážený učitel sochařství Baba Leo (Marián Labuda st.), Ibova domluvená nastávající žena Nene (půvabná Marilyn Ngondo), Ibův otec a moudrý kmenový náčelník Maiga (Bismilla Mdaka), či zvídavé domorodé děti Tioutiou (Mosa Kaiser) a Bamule (Bliss Mjalaú. Jsem srozuměn s tím, že i pokleslá červená knihovna nalezne své příznivce. A pokud to Dušanovi lichotí, nelze mu nic vytknout. Je to neskutečná a málo vídaná syntéza nebezpečného kýče a brakového škváru! ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

Podle mě tahle kultovně tragická hudební trilogie zaslouží respekt - naprosto nevinná jednička... ve dvojce už Zuzana líže ve vězenských sprchách kriminálnici, je bez domova a chce se s ní strašně vyspat na kulečníkovým stole mafián Kramár, zaplete se s kamioňákem ze kterého je popstar a prodělá vraždu na vlastní oči. Tady ve trojce už je Zuzana vlastník baru pro Harleye, z Vápna je popstar a jedou jen tak na vdavky do Afriky... lepší než komiks, uznejte. Co se týče filmu samotného - docela normálka, na to jak jsem se těšil na nějakou příšernost soudě podle hodnocení tady. Romantická komedie jako taková je vyčerpaný žánr, takže si na co si stěžovat? Výprava filmu mě docela zaskočila, Slováci zamachrovali. Štval mě nesrozumitelný hlas Ibrahima Maigy, když už si nechám udělat nové zuby, naučím se s nima nejdřív mluvit (ve dvojce to bylo určitě lepší). ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (10)

  • Ibrahima Maigu nadaboval Maroš Kramár, ktorý si s ním zahral v druhej časti. (MFJD)
  • Pri jazde na koni Eve Vejmělkovej vietor sfúkne klobúk, no hneď v ďalšej scéne ho má na hlave. (bruce939)
  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama