Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Satirická komédia odohravajúca sa v Bratislave okolo roku 1930. Je to príbeh úradníka dobročinného spolku Humanitas Jožka Púčika, ktorého falošne obvinia zo sprenevery veľkej čiastky peňazí... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (42)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Statočného zlodeja som si po mnohých rokoch pozrel iba preto, aby som zmenšil rozdiel medzi hodnotenými a komentovanými filmami. Po zbežnom pozretí som usúdil, že dve hviezdičky tomuto starodávnemu slovenskému filmu úplne stačia, pretože moralitka v ňom obsiahnutá ma nezaujíma, mladý Jožko Króner sa predstavil v polohe, ktorú neobľubujem a tak jediné, čo ma trochu zaujalo boli zábery zo starej ošarpanej Bratislavy. ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

Púčik ja Vás dám vyšetriť, vy neiste normálny….“ Púčík normální je, to svět kolem něj jako by se zbláznil. Ráno jde do práce s vyhlídkou na úřednickou definitivu, myslí si na mladou kolegyni z práce a všichni kolem něj jej chválí pro jeho poctivost a příkladný vztah ke své práci. Z hodiny na hodinu z něj však udělají „případ, číslo…“ A kdyby to šlo, snad „řeknou, že kvůli němu byla i světová válka“. :D Musím tedy říct, že ona proměna muže důrazně hájícího svou čest v individuum, které je schopno se přiznat snad úplně ke všemu, mi scenáristicky nepřišla úplně důvěryhodná. Ale po herecké stránce je to koncert Josefa Kronera, v jehož pohledu (v jeho očích) je všechno. Naivita, důvěřivost ale na konci možná i jisté bláznovství smíchané s rezignací. Vždyť „všetko je márnosť“ ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Jozef Kroner zvládol trpkú kariéru Jožka Púčika s úplnou ľahkosťou. Toto povinné čítanie zo školy vyzerá na obrazovke v krimi dráme oveľa lepšie ako v povinných referátoch na slovenčine. Zaujímavá je kamera vo vtedajšom štýle vynárajúca sa z klobúka či postavy a najlepšou scénou určite priznanie pred miestnosťou plnou študentov práva. –– Moja kriminálna minulosť siaha až do mladosti, keď som vytrhával muchám krídla a tešil sa, ako sa bezmocne trepú. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Jožko a jeho definitiva. Skutečně životní událost humanitně smýšlejícího človíčka, řídícího se desaterem a ochotného pomoci komukoli. Snímek o donuceném sebeobvinění. Zde je ovšem místo nelítostného inkvizitora vlastně stejně nelítostná veřejná pověst. Malá nehoda s obálkou a morálním vyústěním ohromných rozměrů. Výborná režie i klasicky poctivé herecké výkony méně známých, slovenských herců, kteří se vedle mistra Kronera rozhodně neztráceli. A kdo by měl náladu na Púčika v podání Milana Lasici, tak je zde možnost od režiséra Petera Opáleného Jožko Púčik a jeho kariéra ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Trochu polopatická úsměvná hříčka. 1) 34letý Jozef Króner (Jožko Púčik) byl výborný, nicméně nejraději ho mám až jako staršího pána, jako mnoha jiným talentovaným hercům mu věk dodal šarmu a osobitosti. 2) Bratislavský hrad před rekonstrukcí a bez mostu SNP vypadá tak nějak smutně. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (4)

  • Natočené podľa divadelnej hry Ivana Stodolu "Jožko Púčik a jeho kariéra". (Raccoon.city)
  • Filmovanie snímky Statočný zlodej prebiehalo v Bratislave od 18.11.1957 do 9.1.1958. (dyfur)
  • Varianty názvu filmu boli Kariéra Jožka PúčikaJožko Púčik(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama