Reklama

Reklama

Osamelý jazdec

  • Česko Osamělý jezdec (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čo všetko sa prihodilo, než sa mladý prokurátor John Reid ocitol mimo zákona a stal sa legendárnym hrdinom Divokého západu ako samozvaný pomstiteľ Osamelý jazdec? To všetko nám prezradí indiánsky bojovník Tonto, ktorý bol očitým svedkom udalostí v Texase v roku 1869 a Reidovým sprievodcom. Texaskí rangeri so šerifom a prokurátorom prenasledujú bandu zločincov Butcha Cavendisha. V kaňone padnú vďaka zradcovi do pasce a v prestrelke s banditami všetci zahynú. Keď svojrázny indiánsky bojovník Tonto pochováva mŕtvych, v plytkom hrobe sa zrazu preberie mladý okresný prokurátor John Reid, ktorý ako jediný zo skupiny mužov zákona prežil. V jeho zmŕtvychvstaní sú možno aj čary ducha Tontovho bieleho koňa, ktorý Johna zachránil, aby indiánovi pomohol dokončiť jeho misiu a potrestať dávnych vrahov kmeňa Komančov. Vďaka Tontovi sa John Reid už onedlho stane veľkou legendou a ako maskovaný Osamelý jazdec, nezmieriteľný ochranca spravodlivosti na bielom koni, sa preslávi po celom Divokom západe. Ale prečo sa mladý právnik rozhodol prejsť na druhú stranu zákona, aby mohol vlastnoručne trestať bezbrehé zlo v krajine? Indiánsky bojovník Tonto sa s nami podelí o doteraz nevypovedané príbehy, ktoré objasňujú, prečo sa tak stalo a muž zákona sa prerodil na samozvaného pomstiteľa. Budeme svedkami ich spoločných dobrodružstiev a humorných nezhôd, ktoré musia oba rozpačití hrdinovia spočiatku prekonať, aby napokon dokázali bok po boku bojovať s ľudskou chamtivosťou a korupciou a potrestali zločincov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (60)

Trailer 2

Recenzie (1 246)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $215miliónovTržby USA $89,302,115Tržby Celosvetovo $260,502,115Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,234,465 //počet predaných kusov 849,866Tržby za predaj DVD v USA $24,491,859 //počet predaných kusov 1,142,620║ v skutku podarená dobrodružná jazda kde mi nevadila ani moc tá dlhšia minutáž, tých vatových scén len minimum, dvojica Johnny Depp a Armie Hammer to dobre ťahajú, hlavne Johnny Depp v obdobe Indiánskeho Jacka Sparrowa má po dlhšej dobe konečne stráviteľnejšiu postavu, k tomu slizký William Fichtner v úlohe zloducha na pohľadanie, má to dobrú akciu, trikovo zvládnuté, pekný vizuál, zábavné a miestami príjemne uletené, miestami to je dokonca až nečakane vážne podané čo sa tam bije potom s tými zábavnejšími scénami a troška tam vadia aj tie surovejšie scény, ktoré mi tam moc nesedeli, ináč spokojnosť, troška to pripomenie dobrodružnosť Zorro: Tajomná tvár /80%/ __moja recenzia ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Hra na western. Blockbusterově ničivá. Takhle by resuscitace mého oblíbeného žánru opravdu neměla vypadat..a je dobře, že film byl tak výrazný kasovní propadák, neboť v opačném případě by se téhle podivné postmoderní mutaci westernového žánru otevřely v hollywoodských studiích dveře dokořán... Gore Verbinski patrně zapomněl na to, že ve westernu nikdy nešlo v první řadě o efekty a trikové scény, ale jeho podstata byla v příběhu. A i když tady jde spíš o spaghetti western a dysneovský rodokaps, jen naivní tvůrce může po divákovi chtít brát vážně vážné scény prokládané komickými výstupy indiána Tonta. Hra na western, kterou vážně s tvůrci nemám zájem hrát... ()

Reklama

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Co furt máte s tou snahou o cool hláškování pro čím dál hloupější publikum? Dokonce přebíjející jak formu, tak příběh? Raději bych něco s hlavou a patou. Já chápu, že Piráti byli stroj na prachy, ale když ten samý pytlík s čajem hodíte do vody poixté, tak už se to moc pít nedá. Kdysi mě Depp nadchl v Dead Manovi, neuplynulo ani 20 let a kouzlo je pryč. Na obecné rovině se domnívám, že filmový průmysl v dnešní podobě je obr na hliněných nohách, musejí se točit miliardové filmy, každý více mega než ty předchozí, vykalkulované na zisk až běda. Inteligentní projekty čím dál víc přebírá televize, kde se ještě pořád najde prostor pro vyprávění příběhu. Blíží se změny. // P.S. pořádně mě potěšili jen králíčci. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak v prvom rade by som skratil minutaz, alebo aspon tie sceny v muzeu by som tam nedal vobec. Vzdy, ked sa na scene objavil Johnny Depp, bolo o zabavu postarane, podobnost na Jacka Sparrowa bola jednoznacne citelna, hudba skvela, vsak to by nebol Hans Zimmer. Hned od zaciatku bolo jasne, ze film netreba brat vazne, ze je to opät jedna z dalsich hollywoodskych oddychoviek, ktora ma pobavit, takze niektore akcne sceny treba brat len s humorom. S odretymi usami davam stvrtu hviezdicku, inac by to bolo za 3 ***. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Bohuzel jsem cekal neco jinyho. Ostatne Disney to prezentoval jako dalsi skoro rodinny dobrodruzstvi ve stylu Piratu, obsazeni tomu taky napovidalo a do toho super akcni ukazky se spoustou epickejch momentu. Jenze vysledek je v podstate naprosto normalni western, kterej je misty prekvapive drsnej a na nejakou akci si clovek musi pekne dlouho pockat, navic ji uz bohuzel vetsina byla videt v trailerech. Coz spolu s faktem, ze ma film silne prehnanejch 150 minut dava ve vysledku dost pozvolny a misty az uspavajici tempo. Herci se sice snazi, ale co si budem povidat, Hammer na to zatim bohuzel jeste nema. Depp dostal dostatecne prostoru, takze tu zastupuje hlavni zabavnej prvek, ale ackoliv jeho hlasky a akce jsou zabavny, ne vzdy se to do filmu hodi. Celkove sice jednou v pohode skouknutelny, ale nic, co by stalo za zapamatovani, coz je skoda, protoze prostredi je moc fajn. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (48)

  • V roku 1869 ešte neexistoval americký štát Oklahoma, takže správne malo byť použité jeho vtedajšie označenie - Indiánske teritórium. (MikaelSVK)
  • Když se herci poprvé dostavili na zkušební čtení scénáře v jedné z produkčních kanceláří v Los Angeles, Johnny Depp (Tonto) tam dorazil jako jediný v kostýmu a make-upu. (Brousitch)
  • Johnny Depp (Tonto) o své postavě prohlásil, že z ní chtěl udělat něco víc než jen parťáka hlavního hrdiny, kterým byla v rozhlasové a televizní předloze. (jenik71)

Súvisiace novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (viac)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (viac)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené