Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh svätej Rity z Cascie, talianskej vizionárky a rehoľníčky... Rita Lotti sa ako mladučké dievča vydala za Paola Manciniho, ktorý bol na rozdiel od nej z bohatej patricijskej rodiny. Tá však bola v dlhodobom spore s inou rodinou a obeťou tohto konfliktu sa stal aj Ritin manžel. Keď prišla i o oboch synov, zasvätila svoj život snahe nájsť odpustenie a zmierenie... (RTVS)

(viac)

Recenzie (12)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Videl som dlhočiznú cez 3-hodinovú verziu, nebol som sklamaný, avšak film nepriniesol emotívnejšie chvíle. Teda ak za emotívne nepovažujete, že v renesančnom Taliansku bolo normálne, že sa mocné rodiny mesta len tak vyvražďovali a nikto ich za to nestíhal. Skrátená verzia je teda zrejme lepšia. Film je natočený podľa toho, čo vieme a tým pádom by som povedal, že správne a pre veriaceho diváka prijateľne.Názor KrestanFilms, že nie je podľa skutočnosti je úplne scestný, veď aká bola tá realita? Kto z nás to vie presne? Takisto výčitka, že film je katolícky, je úplne mimo. A ktorá iná cirkev uznáva svätých? Mimochodom Vittoria Belvedere sa veľmi v tomto filme podobá na našu herečky Mary Bartalos - jednu z mála nášho mainstreamu, ktorá nepodľahla liberálnemu úpadku a razí si svoje tradičné hodnoty. U filmu ešte vyzdvihujem takisto silnú hudbu, ale oni to v tých kresťanských filmoch naozaj vedia dobre vybrať. ()

Bast 

všetky recenzie používateľa

Příběh Rity, které kruté intriky a vzájemná stará nenávist mezi znepřátelenými rody připravila jak o manžela, tak i o dva syny, příběh hluboce věřící katoličky a silné ženy, která se zapříčinila o usmíření těchto dvou rodů a později zasvětila svůj život bohu. Papež ji prohlásil za blahoslavenou a později ji nějaký jiný papež vyhlásil za svatou. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený príbeh krásnej Rity da Cascia, ktorá sa svojou láskou pokúsi vytrhnúť z kolobehu vrážd a násilia. Herci, produkcia aj kamera sú na veľmi dobrej úrovni. Film však trpí zo svojej podstaty neduhmi všetkých náboženských filmov. Scenár je natlakovaný emóciami, postavy sú čiernobiele a až na hlavných kladných hrdinov ploché. V druhom dieli rastie náboženský pátos, scenár rýchlo skĺzne do klišé a herci prestávajú byť uveriteľný. ()

Alice02

všetky recenzie používateľa

Pro věřící je to jistě zajímavé dílo, ale já, i přes to, že něco o víře vím, jsem kouzlu tohoto filmu nepropadla. Ani jsem ho nezvládla dokoukat do konce. Mohly za to nejspíš nekonečné dialogy, nesympatičtí herci a zvláštní výprava... Třeba to mohlo být ke konci i dobrý, moje chyba že jsem to nevydržela :) !!! ()

Anduril 

všetky recenzie používateľa

Pekne a sympaticky podaný príbeh tejto svätej manželky. Je tam plno dialógov, ale hodnotných a k veci. Občas sa tam zjaví aj nejaký šermiarsky súboj, alebo vražda. Jej osobnosť je však podaná až moc romanticky, ideálne a bez chybne. Hagiografia (životopisectvo) sa reálnejšie, aj s chybami svätých, rozmohla až v neskorších storočiach. Pekný zlom v jej osobnosti prišiel po zistení, že svojho manžela neprijíma takého, aký naozaj je. Keď na to príde, pochopí ho viac a to je veľký krok. Ponúkol by som tento film najmä dievčatá, ako pekný vzor obetavej a svätej ženy / manželky. Pekné pozeranie. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama