Reklama

Reklama

Detektív Roland Sallinger (Steven Seagal) s kolegom Trevorom Johnsonom (Brian Keith Gamble) vtrhnú do bytu priekupníkov drog. Objavia niekoľko miliónov dolárov a Trevor navrhne, aby sa rozdelili. Keď Roland odmietne, parťák ho postrelí. Roland prežije, a keď sa ho Trevor pokúsi v nemocnici doraziť, ubráni sa, ba dokonca zradného kolegu zabije. Hoci sa časom zotaví, musí odísť do predčasného dôchodku, čo ťažko nesie. Keď sa na neho obráti dávny priateľ Conner Wells (Steph Duvall), aby mu pomohol chrániť dcéru Nikitu (Liezl Carstensová), ktorú sa niekto pokúsil uniesť, bez váhania súhlasí a vydá sa za ním do Texasu. Zoznámi sa tu s odmeraným detektívom Simonom Pachecom (Kevin Wiggins) a s Connorovým vodičom Manuelom (Johnnie Hector), ktorého atraktívnu sesternicu Allegru (Kisha Sierraová) cestou z letiska náhodou zachráni pred dvojicou násilníkov. Ako nový osobný strážca sprevádza Nikitu do baru na schôdzku s priateľom, boxerom Masonom Silverom (Arron Shiver). Všimne si podozrivého muža, ktorého mu Manuela predstaví ako Jasona Crossa (Luce Rains), a označí ho za veľmi nebezpečného. Pri odchode sa Nikita sa Silverom poháda a Roland musí zasiahnuť proti mladíkovi, ktorý dvojicu obťažuje. Neskôr sa od detektíva Pacheca dozvie, že Conner sa kedysi zaplietol s nebezpečným Crossom, ktorého sa márne snaží dostať, pretože o ňom všetci odmietajú hovoriť. Krátko nato Silver vyláka Nikitu do mesta, kde už čakajú Crossovi únoscovia. Roland ju síce sleduje, napriek tomu sa mu ju nepodarí zachrániť. Cross dá vzápätí Connerovi dvadsaťštyri hodín na to, aby na neho prepísal svoje pozemky a päť miliónov dolárov. Roland s Manuelom a jeho bratmi sú však odhodlaní Nikitu nájsť a zachrániť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (126)

Rodriguez 

všetky recenzie používateľa

Po dlouhé době zase parádní Seagal. Opravdu, po těch sra*kách co sem v poslední době viděl, je tohle pořádná akční podívaná, bez těch jeho špeků. Je pravda, že kdyby nevynalezli dlouhý kabáty, tak by jeho triko formovalo jeho nevypracovanou postavu, ale film se mi i tak líbil. Sice na akčních scénách (při boji zblízka) je vidět hodně krátkejch střihů, protože by to asi pan Seagal neustál, ale já sem si svůj zážitek vychutnal. Nemůžu proto jinak a dávám... 65% ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Scénář je krásnou ukázkou debility-uboze slepené slova, bez souvislosti a logiky, bez špetky invence, či čehokoliv něčeho. Režie je cool-Waxman často zezačátku používá detail na cokoliv, od injekční stříkačky po kolečko vrzající kryplkáry. Ale jakmile přijde na budování napětí, či režii akčních scén je upocenej jak cikán při spintu s flaškou Jacka Danielse pod kapucou z Tesca s ochrankou za prdelí. No a co herci? Nalijme si čistého vína, v Segalovkách nikdy nešlo o charakterní herectví-co by tam taky hráli, že? Segal je sice už dědek, ale stále má onu auru bíjce a ikdyž mu v bitkách hodně pomáhá střih, své fanoušky dokáže potěšit. Hlídač je lehce podprůměrným akčním kouskem, co sobotní večer dokáže naplnit a trošku zahnat nudu. ()

Reklama

Expendable 

všetky recenzie používateľa

Steven je opravdu zpět a v celé parádě.Souboje mají slušnou choreografii,nový režizér jde opravdu vidět, příběh je důmyslný a propracovaný.Je tu také jedna velmi pěkná autohonička se střelbou a ta závěrečná část,kdy Seagal příjde osvobodit tu holku od teroristů.Přestřelky jsou velmi dobře natočeny, není ani náznak po bloudivé kameře,broky z brokovnice se krásně zavrtávají do nepřátel a kulky sviští kolem zdí, je cítit napětí a strach.Opravdu perfektní film, ale na jeho starší filmy to už nemá. ()

TERRORDROME odpad!

všetky recenzie používateľa

Že vraj akčný film! Na to aby sa nejaký film dal označiť ako akčný, musí obsahovať aj nejakú akciu. Toto je ten najhorší kúsok aj na pomery Seagala po roku 2000. Majster Aikido tučibomba prvých 20 minút iba sedí a leží, potom sa, zrejme na naliehanie produkcie aj postaví ( s viditeľným odporom ) a raz sa mi zazdalo že dokonca zdvihol ruku. Občas niekto vystrelí, každý kto sa odváži na Seagala skončí v sekunde na zemi aj keď ten neurobí takmer nijaký, voľným okom zachytiteľný pohyb a inak sa furt len kecá, riešia sa rodinné problémy a vôbec. Seagal už pôsobí len smiešne, nech ide do dôchodku alebo prestane žrať hamburgery! Je tu aj sekvencia v ktorej trénuje vrhanie nožov a jej dramatickosť spočíva v tom, že na prvýkrát sa netrafí a na druhý už hej, PARÁDA!!!! Taktiež nechápem ako tu ľudia môžu dávať tomuto akože-akčnému oseru také vysoké hodnotenia, fakt mi spadla sánka, očakával som že to tu bude samý odpad a naopak sa šokovane dozvedám že je to vraj celkom slušný film. Teda HOVNO!!! ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem si zpříjemnit blížící se večery nějakým novějším akčňáčkem s borcem staré školy, tak jsem pídil po těch nejlíp hodnocených a samozřejmě i po hodnocení mých oblíbenců k nim. Nejtrefnějic mi vyšly filmky Smrtící zbraň a Hlídač. Začal jsem první zmiňovanou a světe div se, já se bavil, užíval si to plnejma a měl jsem zpět toho chlapa, na kterým jsem zanechal počátky sledování akčního filmu. Proto jsem neváhal a šel i do tohoto kousku. No už z toho nejsem tak paf a už mi pár věcí vadí, vidím zde takovou tu "Vandamovsko-Lundgrenovskou" akční kuchyň novýho století, která je nedochucená a místy se nedá žrát! Ohraná písnička, která i toho nejzarputilejšího fandu nemůže ohromit. Lacinost za 50% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama