Reklama

Reklama

Salt Lake 2002: Stories of Olympic Glory

(TV film)
  • USA Salt Lake City 2002: Bud Greenspan's Stories of Olympic Glory
všetky plagáty
Dokumentárny / Športový
USA, 2003, 120 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film o XIX. zimných olympijských hrách, ktoré v roku 2002 hostilo americké Salt Lake City. (GTS_PUNK)

Recenzie (1)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Po nie veľmi vydarenom dokumente z letnej olympiády v Sydney v roku 2000, sa dvorný režisér spod piatich kruhov, Bud Greenspan, vracia na scénu s ďalším filmom, tentokrát z prostredia XIX. zimných olympijských hier v americkom Salt Lake City. Autorský prístup, pri ktorom Greenspan nevyužíva chronologický pohľad na celkové dianie na konkrétnych hrách, ale vyberá si iba určité, väčšinou úspešné príbehy niektorých športovcov, sa znovu uplatňuje aj v tomto prípade. Hoci tento spôsob nie je v prípade Greenspanových dokumentov vždy ten najšťastnejší, rovnako ako ani neponúka divákovi možnosť urobiť si o olympiáde plastickejší obraz, tentokrát ho možno vďaka výberu príbehov aj ich spracovaniu hodnotiť pozitívne. Spomedzi zaradených príbeh v dvojhodinovom dokumente majú najväčšiu schopnosť zaujať tie o chorvátskej lyžiarke Janici Kostelić či kanadskom hokejovom výbere, ktorý ako generálny manažér viedol legendárny Wayne GretzkySalt Lake 2002: Stories of Olympic Glory je filmom, ktorým sa Greenspan na pomyselnej "hojdačke kvality" opäť vyšvihol nahor potom, čo jeho predchádzajúci olympijský počin zanecháva trpkú príchuť. XIX. zimné olympijské hry v americkom Salt Lake City v roku 2002 síce nezachytáva ako celok, ale dostatočne to kompenzuje vďaka výberu atraktívnych príbehov, ich kvalitnému spracovaniu a zaujímavému vizuálu. ()

Zaujímavosti (2)

  • Česká republika vyslala na XIX. zimné olympijské hry do amerického Salt Lake City v roku 2002 celkovo 76 športovcov. Výprave sa podarilo vybojovať 3 medaily (1 zlatú a 2 strieborné). (GTS_PUNK)
  • Slovensko vyslalo na XIX. zimné olympijské hry do amerického Salt Lake City v roku 2002 celkovo 49 športovcov. Výprave sa nepodarilo získať žiadnu medailu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama