Reklama

Reklama

Cvičení kužely Sokolů malostranských

  • Rakúsko-Uhorsko Cvičení kužely Sokola malostranského (viac)
Dokumentárny / Krátkometrážny / Športový
Rakúsko-Uhorsko, 1898, 1 min

Obsahy(1)

Cvičení s kuželi Sokola malostranského. Skupina cvičenců předvádí synchronizovanou sestavu s výše uvedeným náčiním. Jeden ze snímků druhé série filmů Jana Kříženeckého. Byly natočeny původní kamerou bratří Lumiérů a uvedeny Českým kinematografem na Výstavě architektury a inženýrství. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

wosho 

všetky recenzie používateľa

V hledání ztraceného času jsem to měl tu čest vidět (pokud to nebylo jiné cvičení s kužely:-). Jako debut je to rozhodně podařené. Nebylo to jen zkoušení nové technologie (jako Roberta W. Paula). Ve své době to mělo, jako celý sokol, uvědomělé a vlastenecké vyznění. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Zachytenie synchronizovanej skladby cvičenia s kužeľmi v podaní členov sokolskej obce z pražskej Malej Strany Janem Kříženeckým z roku 1898. Zhruba pol minútový statický záber si všíma predovšetkým cvičencov, pričom sa doň však dostalo aj dianie na ľavej strane, kde sa nachádza niekoľko osôb, vrátane dám, ktoré pozorujú členov Sokola z okna. Snímka v tomto prípade diváka nezaujme ani tak po technickej stránke, ako skôr práve synchronizovaným cvičením s náradím. Možno vidieť, že zo začiatku zladená zostava sa členom Sokola ku koncu mierne kazí, ale dokážu v nej pokračovať. Cvičení s kužely Sokolů malostranských patrí medzi historicky prvé české filmy, v ktorých si Jan Kříženecký všíma dianie vo vtedajšej Prahe. V tomto prípade snímka pracuje s jednoduchým námetom, ktorý nijak nevyniká ani svojou realizáciou, ale napriek tomu dokáže diváka zaujať. ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama