Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Artigas

Artigas (hodnotenie, recenzie)

Na tento fontánozuzanovníkový hnus jsem se nedokázal ani dodívat... proč nás furt krmí blitkama o cigošoch...

matazirafa

matazirafa (hodnotenie, recenzie)

škoda, že to režíroval, kto to režíroval.. inak to nebola až taká tragédia.. ale tá scéna pri konci ("manželka sa konečne rozhodne milovať s manželom) bola neskutočne vtipná, aj keď pôvodne byť vtipná nemala

gab0

gab0 (hodnotenie, recenzie)

vsetko by sa dalo este prehryzt, ale tie ohne a lava ako symbolika vyvrcholenia pri milostnej scene boli uz na mna akosi moc..nehovoriac o postave cvalajucej na koni statickou krajinou, trochu mi to pripominalo filmy s funesom..

tatka

tatka (hodnotenie, recenzie)

A na toto išli peniaze z mojich daní. Fuj. Rapoš, ale si to sprasil. Kone, ohne, slnečné erupcie, divoká kefovačka na matraci posypanom jesenným lístím, vypchaté bociany v hniezde, vyblednutí cigáni, zúfalé dialógy.....Chcem naspäť svoje dane. Dušan, počuješ?

fedoo

fedoo (hodnotenie, recenzie)

Nevydržal som ani hodinu. Ak chce niekto vedieť, či je to také zlé ako sa tu hovorí, tak áno, je to také zlé. Veď tie scény nemali žiadnu súvislosť a tie dialógy.

Petike

Petike (hodnotenie, recenzie)

Dobrý a neokukaný námet načisto zneuctený režisérom-samorastom. Rapoš je náš Vít Olmer, Jaroslav Soukup, či Roger Corman. A ja som si myslel, že po Fontáne č. 3 už nemôže hlbšie klesnúť, čo sa režisérskeho diletanstva týka... Brutálne som sa mýlil...

JanoDJ

JanoDJ (hodnotenie, recenzie)

Slovenska kinematografia, dej velmi jednoduchy a nechvalil by som ho nejako, ale ja som mal z tohto filmu podstatne lepsi dojem ako napr. z filmu Pokoj v Dusi. Prostredie v tomto filme bolo pekne a co je najdolezitejsie, nebol to film s tragickym koncom. Ako pasivny divak to celkom beriem...

BathoryMan

BathoryMan (hodnotenie, recenzie)

Tak som si ho dnes hned ako vyšiel v premiere na dvd kúpil a už sa teším alebo vlastne bojím ako to celé umna s tým filmom dopadne!Inak je zaujímavé že ho Rapoš nevydal ako normálne klasické dvd v plastovom obale za cca.300-400sk!Ale ho šupol do edície jedného najznámejšieho slovenského deníka a predáva sa za 55 sk!Noooo...uvidíme či tento jeho krok s Dvd filmami pre všetkých bude nasledovat aj Jakubisko s Bátoryčkou...aj ked to silne pochybujem..ako poznám Deanu!

ZuzanQa

ZuzanQa (hodnotenie, recenzie)

Poetický príbeh lásky, mne sa páčil, hudba pekná, akurát podľa mňa vôbec nebola rómska.

BathoryMan

BathoryMan (hodnotenie, recenzie)

24.4.ked sa nemýlim tak vychádza v edícii jedného najpopulárnejšieho slovenskeho denníka ako DVD z trafiky za pár šupiek...

Hopkins

Hopkins (hodnotenie, recenzie)

Může mi někdo vysvětlit jak mohl vůbec někdo  Herr Rapošovi přispět na tak užasnej projekt ? Ten člověk se chce asi za každou cenu dostat do historie jako režisér s nejvíce natočenými propadáky.  viz v minulosti Fontána 2 a 3 to jen jako příklad.

Petike

Petike (hodnotenie, recenzie)

Ja to hovorím už roky... Rapoš je naša verzia Olmera alebo Soukupa... :-D

Gardenboy

Gardenboy (hodnotenie, recenzie)

Pripadá mi to akoby tu boli hodnotenia odvodené od mena režiséra. Film som síce nevidel, ale na rozdiel od iných užívateľov si ho najprv pozriema potom zhodnotím triezvo ... a až tak si dvolím dať odpad, alebo jednu, dve tri prípadne aj päť hviezd...

Andrew1

Andrew1 (hodnotenie, recenzie)

Dusan Rapos opat natocil podpriemerny slovensky film, takto sa skali radost z toho, ze na SK sa toho opat viac nataca. Zatial su to len priemerne az odpadove serialy a filmy s vyssim rozpoctom obvykle nestoja za to.

BathoryMan

BathoryMan (hodnotenie, recenzie)

Ja vidím v tomto filme obrovský prúser!Ale aj tak sa naneho unás v Trnave chystám dokina!Problém ale spočíva vtom že žiadne kino ho premierový týžden unás nehrá!Asi vedia prečo!?!

chronos88

chronos88 (hodnotenie, recenzie)

Film sa ma celu dobu snazil presvedcit, ze ma na 3 hviezdicky, ale bohuzial tomu neni tak. Reziserov zamer ukazat zivot a filozofiu romov v minulosti [ktora sa s nimi taha aj do sucasnosti :) ] sa nie celkom podaril. Zakomponovane do doby kuruckych vojen s habsburgovcami a crtajuci sa nastup J.Janosika ako pozadie Cinkinho pribehu dava chaoticky vysledok. Rusive momentky su urcite sceny dorobene na pocitaci a zakoncenie filmu je tiez slabe. V poloprazdnom mori slovenskej kinematografie ma film aku taku sancu, inak bude jeho navstevnost asi dost slaba. Herecky vykon mozno uznat Hubovi a malinko aj Vajdovi, zvysok ma dobre sance u ochotnikov.

peggy

peggy (hodnotenie, recenzie)

prosím, opravujte si tu priebežne mená či krajiny, používajte slovenský, resp. český jazyk, neprekladajte otrocky z angličtiny. Teda napr.: práve vidím, Anna Gurji - z Gruzínska /anglicky Georgia/ vyzerá, že sa narodila v americkej Georgii a pod.

Hogo Fogo

Hogo Fogo (hodnotenie, recenzie)

Prečítal som si obsah a začalo vo mne klíčiť semienko optimizmu, ale keď som uvidel meno režiséra, všetky nádeje zomreli

genetique

genetique (hodnotenie, recenzie)

Co to jééé? Ukážka v kine vyzerala skôr ako reklama na Gotta, nie filmový trailer :)

Reklama

Reklama