Reklama

Reklama

Bohové smrti

(seriál)
  • Japonsko Soul Eater (viac)
Trailer
Japonsko, (2008–2009), 20 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrajú:

Čiaki Omigawa, Akeno Watanabe, Hóko Kuwašima, Džunko Noda, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu, Ken'iči Suzumura, Kendžiró Cuda, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(51)

Obsahy(1)

Soul Eater pojednává o uživatelích, kteří využívají různé bojové techniky, a jejich zbraních, které mají dvě formy, lidskou formu a formu zbraně. Hlavní postavy, Maka a jeho Soul, Black Star a jeho Tsubaki, Death the Kid a jeho Liz s Paty jsou studenty Šibusenu, který byl založen Šinigamim pro ochranu světa před Kišiny, kteří uvrhují svět do šílenství. Aby se tomu tak nestalo, mají studenti za úkol zničit každého, kdo se živí dušemi nevinných, tedy potencionální Kišiny. (Devillka)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (34)

Bohové smrti (2008) 

Za časti 1 – 8. Pri tých výborných častiach ma napadol tento komentár: Odľahčené zábavné anime. Na prvý pohľad zaujme štýlovou bizarnou, naschvál nedokonalou do očí bijúcou vizuálnou stránkou, z ktorej by mal Tim Burton radosť. Po stránke robenia si zo svojich heroicky ladených postáv srandu a brať ich s nadhľadom je to na vysokej úrovni. Avšak nedotiahnuté ku skvostu ani po stránke humornej, ani po stránke heroickej. Ale keďže som videl viac častí tých len o málo nadpriemerných, platí tento: Štýlový vizuál poteší. Tvorcovia ponúkli sľubný vývoj deja, humor aj heroické súboje, no žiadnu z uvedených zložiek neopracovali tak, aby sa stala pilierom seriálu, nechali ich len nedotiahnuté. Soul Eater sa zaoberá hodnotnými témami, ako priateľstvo, zrada, cieľavedomosť alebo vytrvalosť, no svoje teenagareské postavy šetrí, ich povahy psychologicky nedemoluje, len ich zľahka provokuje a tak divákovi nedovolí sa do nich naplno ponoriť. Pre teenagera je však seriál viac než vhodný. Hľadanie vlastnej identity a riešenie vzťahov je väčšinou na prvom mieste, keď tvorcovia nútia postavy sa zamyslieť. -----------------------------------------------------------Komentár k ostatným epizódam: 10. – 80%: Vydarený súboj. Šikovne schovaná skutočnosť cez namyslenosť postavy. 11 - 80% - Kvalitnú drámu kazia len fillery alebo scény podobné fillerom a tradičné parodovanie hlavných hrdinov. 18. Konečne kvalitná epizóda. Stein a hlavní hrdinovia nabudení do boja spoľahlivo dvíhajú adrenalín. 19. Konečne boj s dôležitými zápornými hrdinami a verte, je sa na čo tešiť. 23. Kvalitné súboje postáv s energiou nadoraz. 24. Súboj najmocnejších, a predsa málo výrazný. 25. Postavy sa spamätávajú z prežitého, padne pár rozhodnutí a na scénu prídu aj nové posily. 26. Golem rules. 28. Shibusen prehádza do protiútoku. Starý známy samuraj z prvej epizódy s Blackstarom a Tsubaki je opäť na scéne v plnej paráde a postará a o nezabudnuteľný súboj. 31. Cronovej zrade chýba originalita. . 33. Teambuiding naplno. 34. Napínavá bitka so všetkým, čo k tomu patrí (súboje však nie sú veľmi vyhrotené) a cesta späť do minulosti. 35. Komár bodá tak ostro, až v Soulovi prebudé temnotu. Snáď sa už dostaneme hlbšie k postave Dr. Jekyll/ Mr. Hyde. 36. Konečne sa jasne nakreslili hrubé čiary a definovali 3 navzájom súperiace strany. 37. Postavy sa spamätávali z prežitého. Death the Kid k niečomu dospel, no veľmi nudným spôsobom. 38. Blackstar sa nedá odradiť a skúša svoje schopnosti. V dospelejšej verzii by to bol tak kultový hrdina, že by si jeho plagát dospelí bez hanby lepili na stenu. 39. Cronov pocit viny má dobrý, aj keď predvídateľný vývoj a na záver prichádza zvrat, ktorý sa práve teraz nedal čakať. I. 1,5,8,10,11,13,18 - 20, 22, 23,26 - 29, 33-36, 38,39,45,48 - 51 80%; I. 2 - 4, 7,12,14 - 16, 24,25,37,40 - 44, 46,51 60%; I. 6,21,30,31, 47 40%; 9;17;32 0%; ()

Magan no Otoko: Soul to Maka, Zure Juku Tamaší no Hačó? (2008) (E13) 

Čierna krv sa konečne rozprúdila. Záporák mohol byť kvalitnejší a výraznejší, ale vzhľadom na teen drámu nebol na hlavných hrdinov pripravený. Kvalitná tímovka. Len nechápem, prečo je Kid upozadený. ()

Čó Hikkišiken: Dokidoki, Wakuwaku, Sowasowa, Usón? (2008) (E14) 

Epizóda, ktorá nemá čo robiť v heroickom epose, no v teen komédii už svoje miesto má. Príbeh veľmi neposúva (posúva vôbec? Toto celé by sa v ďalšej epizóde dalo zrhnúť do pár sekúnd), ale každý, kto niekedy študoval, sa príhodám v tejto epizóde schuti zasmeje. ()

Seiken Densecu 2: Nomu, Ucu, Kau, Ittoku? (2008) (E17) odpad!

Ďalšia epizóda o Excaliburovi, čiže scény, ktoré si opakovane pretáčať nebudete. Vtipné je to len ku koncu, kde tvorcovia priznávajú, akú otravnú postavu stvorili. Otázkou už len zostáva, prečo. Zbytočné a rozťahané. Ani scény s hlavnými hrdinami dej nijako neposúvajú a úsmev veľmi nevyvolávajú. ()

Fukkacu no Medusa! Kumo to Hebi, Innen no Saikai? (2008) (E29) 

Napriek tomu, že postavu tvorcovia nenechali zomrieť, ale ju aj naďalej využívajú (áno na jej znovuzrodenie upozorňovali Chekhov's gun), ide o kvalitnú epizódu. ()

Reklama

Reklama