Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(viac)

Recenzie (84)

Darkslayer 

všetky recenzie používateľa

Nebudem sa uberať úvahamy, ktorá časť bola lepšia. Obe som zhliadol v rozmedzí dvoch večerov. Druhá časť na tú prvú perfektne nadvezuje, a tak to beriem viacmenej ako súvislý celok. Nechcem opakovať to, čo som spómínal pri prvej časti (kto chce ten si to nájde :)). Väčšina vecí sedí na obe, možno až na to, že v druhej je o trochu viac bojov, čomu prispieva hlavne záverečná bitka. Ako tu už bolo spomenuté aj mňe chýbala bitka o Jeruzalem, čo sa však vzľadom na financie dá pochopiť. Záverečná bitka bola spracovaná tiež v komornejšom duchu (samozrejme to neubéra na nadpriemernej kvalite spracovaia) a preto na druhú stranu radšej uvítam neprítomnosť bitky o Jeruzalem ako by mala byť zprznená nedostatkom financii (čo by pri nej bolo ďaleko viac viditelné a problematické). Film má dobrý koniec a ako celok sa suverejne zaraďuje do topky historických snímkov. ()

PDcz 

všetky recenzie používateľa

4**** body Hlavu mám prázdnou a nulovou slovní zásobu. A mám napsat komentář k filmu.. [X] Minus 1* bod 2 věci mi nesedli, z toho jedna trošku víc. Nevím jestli jsem to psal u prvního dílu, ale je škoda, že na to nebylo drobet víc penízek. Třeba by pak herci před kamerou stárli a po 20-ti letech děje nevypadali pořád stejně. A ta drobnost co mi chyběla je, že když už to bylo v DTS, mohli si s tím zvukem mnohem víc pohrát. Nevyužitý potenciál. [X] Chyběl jim bojový pokřik "HRR NA NĚ!!" To je jasný... ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Dúfam, že film, ktorý som videl bol práve tento. Ten takzvaný sequel je pre mňa záhadou, prečo, no keďže aj tento film mal nejaké hluché miesta, tak chápem že možno tamten nudil ešte viac, Videl som film so stopážou okolo 128 minút, kde v záverečných titulkoch sa objavil malým písmom rok 2008, tak snáď to bolo toto. Inak ako už bolo spomínané, zrejme inšpirované Kráľovstvom nebeským a záver urobený na štýl Statočného srdca, všetko s hudbou akoby naozaj z Pána prsteňov. Taká jednoduchá historická povesť, veľmi hrdinsky a veľmi cukrovo natočená. Z matky predstavenej tam bola akási uctievačka zla, aspoň z chovania, ale ten záverečný boj, to bolo také primitívne, neviem veru. Scénu so smutným Arnom na koni v daždi si mohli odpustiť. Príbeh o exkomunikovanom Švédovi, z ktorého sa stal templár, spriatelil sa so Saladinom a ktorý zjednotil Švédsko mi prišiel taký mierne od srdca vzdialený, priznávam, že by som to asi nechcel vzhliadnuť znova. ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Velice povedené a na komorný projekt velice zajímavý příběh o tom, co předcházelo před sjednocením švédského království a v rámci možností natočeno s maximálně využitým potenciálem. Čtyři severské země se podílely na tomto historickém filmu, který díky nim vyniká úctihodnou výpravou, kamerou, ztvárněním, kostýmy, scénářem, včetně vykreslení charakteru Arna a Cecilie zasazeného do zdařilého příběhu o dvou dějstvích. Dále snímek oplývá působivým hudebním doprovodem a zdařilými souboji. Pěkná krajina či interiéry k tomu dozajista také patří. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Ještě o level lepší, než první díl. Dohromady více jak čtyřhodinová délka obou filmů se zde zúročila a ten příběh mne opravdu pohltil. Maximální respekt skandinávské kinematografii za to že stvořila takovýto historický epos. Perfektní herci, pěkná výprava a hudba, no prostě libůstka. Rytířská romantika, jak má být. ()

Galéria (581)

Zaujímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama