Reklama

Reklama

V roku 2007 vstúpil do kín formou celovečerného filmu klasický komiksový fenomén Alvin a Chipmunkovia, ktorý za posledných päťdesiat rokov svojej existencie tešil a zabával už niekoľko generácií fanúšikov. Hudobný producent Dave Seville (Jason Lee) objaví tri neobyčajné veveričky, ktoré dokážu nielen hovoriť ľudskou rečou, ale aj výborne spievať. Zo spievajúcich Chipmunkov Alvina, Simona a Teodora urobí svetovú senzáciu a nekontrolovateľné trio hlodavcov sa mu odvďačí tým, že mu neustále devastuje dom, ohrozuje skvelú kariéru a prevracia život hore nohami. Vo filmovom pokračovaní z roku 2009 veveričí bratia Alvin, Simon a Teodor opäť bojujú s dôsledkami svojej popularity, povinnou školskou dochádzkou, ale aj s nečakanou hudobnou konkurenciou, ktorou je spievajúce dievčenské trio Chipettky. Aj naďalej však spoľahlivo fungujú ako „demolačná čata“ svojho kamaráta, hudobného producenta Davea Sevillea a zabávajú divákov svojimi bláznivými dobrodružstvami. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (173)

HappySmile 

všetky recenzie používateľa

Film je určen pro děti předpubertálního věku a je to tak třeba brát. Dabovat Čiperky slovensky je sice na jednu stranu dobrý nápad, ale vzhledem k věkové skupině, které je film určen, musím protestovat, protože dnešní děti tomu prostě nebudou rozumět, což je bohužel smutný fakt. Ale jinak bych těm, co je tenhle žánr baví, spíš doporučila G-FORCE. ()

borec999 odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto môže baviť iba najmenších do takého veku 6-7 rokov. A pre nich to bude zrejme pútavé- Chipmunkovia sú rozkošní(pre deti) a rozprávajú jemnučkým piskľavým hlasom (na ktorý mám po dopozeraní filmu alergiu). Ako málo stačí, keď chcete utŕžiť v kinách 440 miliónov. Čo tam potom, že celý film je absolútne dementný a z hľadiska deja alebo nejakého morálneho ponaučenia pre deti úplne o ničom. Pre toto s hodnotením nemôžem ísť ani na 1*, pretože takéto filmy ma urážajú len svojou existenciou. Jasný odpad! a ďalšie zhliadnutie by sa u mňa rovnalo sebapoškodzovaniu. 0% ()

Reklama

BeranSon 

všetky recenzie používateľa

Hit to je, ale proč? Protože malé děti nejsou kritické. Chipmunkové nefrčí tak jak by měli, herci jsou děsivý, fakt bída, že to nejde vrátit. Změny režiséra není na škodu, takovýhle počin ani režiséra nepotřebuje, ten je tam spíš jen tak, aby se neřeklo. Odpočinek od Jasona Lee ujde, tvůrci chtěli jeho postavu zastrčit do ústraní a to celkově prospělo. Jenomže nahradit ho ještě horší náhradou Zacharym Levim byla pitomost. -2/10- ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Jestli Vás opravdu zajímá, co si myslím o druhém filmovém dobrodružství veverkám příbuzných zpívajících hlodavců, tak si stačí otevřít stránku s jeho o dva roky mladším předchůdcem a přečíst si můj tehdejší komentář. Je slušností vůči divákům, nekopírovat předešlí příběh, ale ten kdo chipmunky number two dorazí až k závěrečným titulkům, stejnak nakonec přijde nato, že svým způsobem stejný je. Je to tak, dvojka je stejná jako jedničko a proto……………………………. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako v prípade Garfielda je dvojka skôr sklamaným. Jednak je to zápletkou, ktorá sa vôbec nemení ale ktorá je obohatená o kopec nových postáv, s ktorých minimálne celý futbalový tým a Daveov bratranec Toby v podaní Zachary Leviho, tam nemajú čo hľadať. Je to stále plné farieb a typicky chipmunkovského humoru o ktorom si myslím, že deti musia zbožňovať, ale nič iného film neponúka. Je to ukážka klišé, ktoré smerujú k nevyhnutnému a čo je horšie, príbeh nemá takú dramatizáciu ako tomu bolo v prípade prvého dielu. Nechcem povedať, že je to zlé, pretože si to na seba zarobilo, keďže sa chystá trojka, ale neponúka to nič nové a už ani tej roztomilosti tam nie je toľko, aby som dokázal privrieť oči. Hlavne dvojka bez väčšieho priestoru Jasona Leeho je pre mňa trochu sklamaním. Rutinné, nie zlé, ale v rámci žánru zbytočné pokračovanie. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Premiéra byla původně naplánovaná na 19. března 2010, nakonec však světlo světa spatřil již o Vánocích roku 2009. (KucC)
  • Film vyhrál v roce 2010 Kid's Choice Awards a BAFTA Children's Awards: Kid´s Vote. (J*A*M*A*L)
  • Film byl distribuován pod krycím názvem Hairy Beast 2. (KucC)

Reklama

Reklama