Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Česko Resident Evil: Afterlife (viac)
Trailer 3

Diabolský apokalyptický vírus z dielne spoločnosti Umbrella už infikoval temer celé ľudstvo a zmenil ho na vražedné stádo nemŕtvych. Alice (Milla Jovovich), ktorá stále hľadá preživších, je odhodlaná bezohľadný koncern raz a navždy zničiť. Práve je na ceste do Los Angeles – v nádeji, že tam pre posledných zdravých ľudí nájde malú bezpečnú oázu pokoja. No už je, žiaľ, neskoro, aj tu sa už totiž rozťahujú tisícky infikovaných, a tak sa Alice a jej spoločníci ocitnú v smrtiacej pasci, z ktorej zdanlivo niet žiadneho východiska...! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (1 043)

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Film se také mohl jmenovat "Vykrádačka všech úspěšných scén z akčních filmů posledních 20ti let". S Ještě více zmalovanou Millou Jovovich, určeno zřejmě pro pubertální školáky pro jejich tajné masturbační sny ... No prostě ... kravina, ale špičková hudba, to se mi líbilo. S videoherní předlohou to nemá vůbec nic společného. Nechápu, že tvůrci z této sračkoidní série stále rejžují prachy a jsou chopni (a ochotni) natáčet díly další ... Prosím už dost!!! Už kvůli těm milionům hráčů "playstejšn-videogame-version" ... ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Z prostředí drsné pouště jsme se dostali již v minulém díle, teď nás čeká Japonsko a LA. Paul W.S. Anderson je zpět na režisérské stoličce a (upřímně) jde to poznat. Je zde mnohem více cool zpomalovaček, mnohem více scén, které připomínají jiné filmy (jak už ostatní zmínili především Ostrov a Matrix). Nicméně pokud to budete brát tak, jak to "leží a běží" (rozuměj, totální cypovina, která chce jen pobavit) tak nemůžete být zklamáni. Je sice fakt, že tohle je nejslabší ze všech RE filmů, nicméně i na ty čtyři hvězdy to stále postačí. Vidět to ve 3D (které tady všichni chválí) možná bych šel i výš, ale to si radši nechám do zálohy. Afterlife není ničím jiným, než efektně natočenou blbovinkou, která má především pobavit. A tak se i stalo. 70 %. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Vlastne je až prekvapivé, že Anderson z istého uhla pohľadu skazil viac ako by sa patrilo a z toho druhého odviedol najviac čo mohol. Zaujímavý je mimo iné aj vývoj série, ktorá z hororového survivalu presne po vzore herných predlôh neskôr preladila na akčnejšiu notu. V Andersonovom poňatí sa ale stráca napätie, aj preto Afterlife na prvý pohľad viac ako plnohodnotný prírastok do série, pripomína skôr rockový videoklip. Rockový videoklip so samoúčelným, lenže v rámci možností maximálne opojným 3D. Že vznikol hlavne kvôli tretiemu rozmeru snáď ani nemá zmysel pripomínať, rovnako ako to, že sledovať ho bez neho, znamená pripraviť sa o jeho najväčšiu devízu. Otázkou je len, či si niekto iný ako fanúšik za doteraz najslabší diel, vrátane menej záživnej strednej časti a záverečného zúčtovania, dobrovoľne priplatí. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Zatím co jsem se mstila Umbrelle, poslední hrstka přeživších odlétla do bezpečí. Útočištěm bez nákazy se stala ARCADIA ..... 18 měsíců od ,,Nevady“ je z Alice nesmrtelná (?) létající samurajka, která mrknutím oka zvedne tlakovou vlnu. Všechno je okatě podřízeno 3D efektu a já ZATÍM lituju, že jsem nešel do kina. Nic netrvá věčně a když se Alice přesune z nádherně prosluněné Aljašky na střechu baráku v L.A, jsem rád, že Anderson nechce točit přírodovědnej film, nýbrž pořádnou akční pecku. Ale ..... místo toho přichází jen další tupé střílení do zombíků a názorná ukázka toho, že dlouhodobé sledování MATRIXu poškozuje mozek. A mám dojem, že u Andersona je to nevratné. A jestli jít na 3D? To teď neřeším, protože tohle je úplně zbytečnej film. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem začínající režisér a nevím, jestli mám na to vzít si Millu Jovovich za ženu. 2.) Nenávidím UMBRELLU. 3.) Chci vidět zase utíkat M. Scofielda z vězení. 4.) Jsem (schovanej) zombie a nevím jestli už je konec. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný zombie film, ktorý je už štvrtým dielom môjej obľúbenej série. Má dosť dobrý príbeh o Alice, ktorá behom akcie proti pobočke spoločnosti Umbrella v Tokiu príde o svoje výnimočné schopnosti, ale aj tak v tomto nehostinnom svete pátra po preživších a hlavne hľadá údajné vysnívané miesto. Počas letov nachádza skupinu ľudí vo väznici v Los Angeles a tak sa s nimi spojí, no väznica už dlho nápor zombií nevydrží a tak musia urobiť všetko preto, aby sa z toho dostali a navyše v blízkosti sa dočasne nachádza možná záchrana. Spracovanie sa mi páči, ale aj tak sa nezbavím výrazných rozporuplných pocitov. Už od začiatku je jasné, že séria začína výrazne meniť štýl na podstatne samoúčelnejší a preefektovanejší, čo mi teda nevyhovuje, ale aspoň to aj tak pôsobí pomerne zábavne a navyše po tej rozbehovej prehnanej štvrťhodine sa to výrazne upokojí. Síce tie menej vhodné prvky sa tu stále nájdu, ale aj tak je celá táto hlavná fáza filmu vo väznici dobre zvládnutá, motív úteku z väzenia, aj keď tentoraz samozrejme z iného dôvodu vždy poteší a tak ma to dejovo dosť bavilo, nové postavy sú tiež celkom zaujímavé a udržuje si to slušnú úroveň zábavnosti, takže toto ma skutočne bavilo. Len škoda, že finále opäť za moc nestojí, záporné prvky z úvodu sú tu ešte výraznejšie, ale dá sa to dopozerať a dobrý dojem z hlavnej časti to už moc nepokazí. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Ale platí o nej približne to, čo aj o spracovaní, takže úvod a záver sú zbytočne prahnané a aj dosť hlúpe, no tým horším spôsobom, napodobobanie Matrixu je až príliš viditeľné a amatérske a tak až na vysoký počet zabitých z úvodu tu nie je o čo stáť. Ale všetka akcia z hlavnej fázy filmu je už na tom podstatne lepšie, síce vizuálne sa to dalo ešte doladiť a tých spomaľovačiek tiež nemuselo byť až tak moc, ale dokázal som si na tento štýl zvyknúť a všetky tie prevažne prestrelky s rôznymi typmi zombií ma dosť bavili. Najviac sa mi páči akcia na streche, alebo zaujímavá akcia v sprchách. S hereckým obsadením som dosť spokojný, tradične Milla Jovovich v hlavnej úlohe, zo starších postáv ešte poteší ALi Larter, ale veľkým plusom je rozhodne Wentworth Miller a celkom ma bavili aj Boris Kodjoe a hlavný záporák Shawn Roberts. Réžia a technická stránka nie sú zlé, stále mi to v rámci žánru celkom sadlo, ale vidno, že Paul W.S. Anderson to už začína nepríjemne preháňať. A opäť je plusom aj hudba. Takže prvé tri diely sú určite lepšie, ale aj Afterlife je stále dostatočne zábavný a ako fanúšika tento série ma neurazil. 74% ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (32)

  • Úvodní dějství (útok na tokijské ústředí společnosti Umbrella) se odehrává rok po událostech z předchozího dílu Resident Evil: Záník (2007). (ČSFD)

Súvisiace novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (viac)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (viac)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (viac)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (viac)

Reklama

Reklama