Reklama

Reklama

Ďaleko od hlučného davu

  • Česko Daleko od hlučícího davu (viac)
Trailer 1

Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) je krásna a takisto veľmi tvrdohlavá. A ako veľa slobodomyseľných žien, to ani ona nemá ľahké. Tým skôr, že žije vo viktoriánskom Anglicku v druhej polovici 19.storočia.
Bathseba sa v okamihu, keď zdedí usadlosť v panstve Wessex, premení z obyčajného vidieckeho dievčaťa v nezávislú a cieľavedomú statkárku. A to z nej robí lákavú partiu pre to, čomu sa snaží vyhnúť- manželstvo. Najprv odmietne lásku chovateľa oviec Gabriela Oaka (Matthias Schoenaerts), sklame aj nádeje zámožného starého mládenca Williama Boldwooda (Michael Sheen). A rozhodne sa na zdedenom statku hospodáriť sama, bez mužskej pomoci. V tej dobe to bolo nevídaná odvaha, ale Bathsheba vďaka svojim schopnostiam, priamočiarosti aj vrodenému šarmu uspeje. Jedného dňa však do jej života vstúpi mladý, pekný, sebavedomý a arogantný seržant Frank Troy (Tom Sturridge). Presne taký muž, s ktorým by sa racionálna a sebavedomá Bathsheba určite nezahadzovala. A k prekvapeniu predchádzajúcich nápadníkov on je ten, kto v nej dokáže prebudiť vášeň. Vášeň, ktorá sa stane osudnou nie len Bathshebe. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (282)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ten príbeh jedného vzťahu a ženskej nerozhodnosti ma celkom zaujal, no posadili ho do dosť nudného deja, ktorý ničím extra nevyniká. Zahrané je to poriadne, prostredie, kostýmy, to už ani veľmi netreba riešiť, to proste je na vysokej úrovni, mňa to tiež zlákalo kvôli Carey Mulligan, ktorú v súčasnosti môžem. No, keby mi tento príbeh niekto prerozprával v rýchlosti, tak by som asi odchádzal s rovnakým pocitom ako po pozretí tohto, kde mi chýbali nejaké detailné hry s tým, no a možno by som ušetril veľa času. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Viktoriánská romantika jak se patří. Ona je na svou dobu příliš samostatná a nechce se vdávat. On č.1 je prostě chlap se srdcem na pravém místě, on č.2 je bohatý stárnoucí statkář slibující jistotu a on č.3 je floutek od armády. A mezi nima se děvče točí a přemýšlí, který či jestli vůbec nějaký je ten pravý. Koukalo se na to hezky, exteriéry byly malebné, mezi Carey Mulligan a Matthiasem Schoenaertsem to klapalo na výbornou a zadařilo se i vedlejším postavám. Ideální lék na počínající vztahový cynismus. 80% ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Far from the Great Movie. Vinterberg je skvelý režisér, ale nechápem čo ho po vynikajúcom The Hunt viedlo k réžii Far from the Madding Crowd. Je to síce krásne natočená, ale až priveľmi tradičná kostýmová dráma/romanca s peknými kostýmami, prírodou, ale bez jediného prekvapenia. Bohužiaľ ani úchvatná kamera, citlivá hudba, príjemné herecké výkony (hlavne krehká Carey Mulligan ktorú mám film od filmu radšej) nedokážu zachrániť fakt, že Far from the Madding Crowd je iba klasická kostýmová dráma, ktorých sa už urodili tisíce. V takom prípade nepomôže ani to, že Vinterberg má remeslo v malíčku, keď divák dve hodiny sleduje tradičný príbeh, v ktorom sa postavy nijako nevyvíjajú. Dobré zrežírovaná stávka na istotu? To áno. Je to málo? To si píšte! CELKOVO: 3* (6/10) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Predchádzajúce dve filmové verzie tohto diela som nevidel a tak som odkázaný iba na túto jedinú od Vinterberga. Vinterberg spolu s Jensenom sú moji najobľúbenejší severskí režiséri preto som mal aj veľké očakávania. Tie sa z väčšej časti naplnili, aj napriek tomu, že sa tento snímok nezaradil k popredným dielam tohto režiséra, ktorého doménou vždy boli surové, drsné a emocionálne vyhrotené drámy. Veľa z toho sa nájde aj tu, predovšetkým v hlavných postavách Bathsheby a Gabriela, je však limitovaný danou predlohou, od ktorej sa snažil neodkláňať. Bathsheba je emancipovaná, inteligentná a hlavne nespútaná, žena túžiaca po slobode a samostatnosti. Len tak na okraj, ruku na srdce, po čase mi to u nej začalo trochu liezť na nervy, nič sa nemá preháňať. Naproti tomu Gabriel je stelesnený svätec, múdry a šikovný pracant, prekypujúci trpezlivosťou a nekritickou láskou. Postupne, ako sa do hry zamiešajú aj zvyšní dvaja páni (sused a vojak), sa rozdané karty začnú odkrývať a na svetlo sveta sa pomaly začnú drať hlavné charakterové rysy všetkých zúčastnených aj so všetkými následkami a dôsledkami. To je snáď na snímku to najlepšie. V istých momentoch som sa dokonca pristihol pri myšlienke, že Bathsheba dostala čo chcela, toľko preberala až nakoniec prebrala, ale o tom už je život. Žena má často tú zvláštnu schopnosť, že si z veľkého množstva nápadníkov vyberie práve toho najmenej vhodného, z tohto pohľadu sa od viktoriánskeho obdobia až do súčasnosti nič nezmenilo. Skrátka, film má schopnosť cez postavy pohrať si s pocitmi diváka. Všetko podčiarkuje výborne zvládnutá viktoriánska atmosféra (trochu pochmúrnosti a hmly na úkor slniečka a jasných farieb by ale nezaškodilo) spolu s výpravou, kamerou a hudbou, ktorá mi tu náramne zapasovala. Na nadpriemer tu toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Místo: Angiie, on: majitel stáda ovcí, ona: emancipovaná nemajetná žena. Situace: on ji žádá o úd, ona se zdráhá, on doufá. Střih. Ona dědí, on zatím přichází o stádo. A pak se sešikovaly všechny autorky červených knihoven do jednoho hejna a zplodily rozvášněnou soap operu plnou cukrkandlu a absolutně předvídatelných situací. Během téměř dvou hodin ho ona párkrát chce, párkrát nechce, on ji stále chce, ale nemá ty ovce, což je evidentně překážkou milostných pletek. Občas jejich vztah naruší stárnoucí seladon odvedle. Ale nemějte strach, milé děti, vše dobře dopadne a spolu odejdou do sluncem zalité krajiny. Děsivé! ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v Buckinghamshiru, Oxfordshiru, Somersetu a Dorsetu, kde se nachází Mapperton House, který byl ve filmu použit jako ovčí farma slečny Everdenové. Dále například Sherborne, pobřeží West Bay, Durdle Door, Bicester a Forde Abbey. (Petrasuvicka)
  • Film bol natočený za 53 dní. (Martyska)

Súvisiace novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (viac)

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

16.11.2014

Natočil jeden z nejlepších filmů roku 2012, sklízel s ním ovace po celém světě jak od kritiků, tak od diváků a zviditelnil se i filmovým fanouškům, kteří o něm do té doby neslyšeli. Jeho další film,… (viac)

Reklama

Reklama