Reklama

Reklama

Nové dobrodružstvá známej dvojky, hazardéra Martina Riggsa (Mel Gibson) a jeho usadlého kolegu Rogera Murtaugha (Danny Glover), začnú vo chvíli, keď si chcú užívať chvíle pohody na Rogerovej jachte. Nielenže je tu s nimi Leo Getz (Joe Pesci), ktorý sa teraz živí ako súkromný detektív, ale okrem toho sa stretnú s čínskou mafiou, keď ich jachtu takmer zničí veľká nákladná loď. Policajti zasiahnu a objavia v podpalubí desiatky čínskych prisťahovalcov, ktorých tu čínska mafia predáva ako lacnú pracovnú silu. Celú akciu má na starosti chladnokrvný a nemilosrdný hongkongský zabijak Wah Sing Ku (Jet Li), ktorý dokonale ovláda bojové umenia a bez milosti zabije každého, kto by mohol jeho poslanie ohroziť. Jeho úlohou je zohnať dostatočné množstvo peňazí a podplatiť čínskeho generála, ktorý má za financie prepustiť Štyroch otcov - vodcov povestných triád, zatknutých a exportovaných do Spojených štátov. Riggs s Murtaughom si poradia s niekoľkými Singovými zabijakmi. Napriek tomu si uvedomujú, že nebezpečenstvo nehrozí len im, ale aj ich rodinám. Zhatia plán na odkúpenie Štyroch otcov, keď pred generálom odhalia Wah Sing Kuov podvod s bankovkami. V následnej masakre zahynú nielen gangstri a generálovi vojaci, ale aj traja zo štyroch mafiánskych vodcov. Jedným z nich bol aj brat Wah Sing Kua, ktorý je odhodlaný sa kruto pomstiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (511)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Už to není co to bývalo, ale čas se holt nedá zastavit. Naštěstí ZBRAŇ 4 pořád neztratila své důležité prvky, akce je pořád hodně dobrá (celá úvodní scéna, pak honička na dálnici anebo průjezd mrakodrapem jsou vynikající) a vtípky jsou taky dost slušné (jen Rock a Pesci to místy zbytečně přehánějí). Jet Li je jako záporák bezkonkurenční. Opravdu si tu roli užíval a zatraceně mu to na špatné straně barikády sekne. SMRTONOSNÁ ZBRAŇ 4 už není taková bomba jako předchozí díly série, ale pořád je to nadprůměr. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najslabší diel. Naháňačka na diaľnici, úvodná akcia a chémia medzi Gibsonom a Donner to dvíhajú do pozerateľného stavu, ale inak je to pomerne nefunkčné a unikla z toho celá ľudskosť, ktorú symbolizovali najmä scény s Murtaughovou rodinou. Už je to len nie príliš vtipný akčný sitcom o neschopných násilníckych policajtoch a nedíva sa na to najlepšie. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Do čtveřice všeho dobrého s tím nejslabším. Scénář je fajn, režie je fajn, parťáci jsou fajn, všechno je až moc fajn. Čtyřka spoléhá na to, že Riggse s Murthaughem dobře znáte, že jsou vám sympatičtí a že se budete smát jejich neustálému popichování. Jako by Joe Pesci neměl hubu dost plnou trapných keců, dostala ústřední dvojka ještě jednoho hysterického přicmrndávače v osobě Chrise Rocka. Film více brnká na nostalgickou notu a jeho sentimentální sklony už nepomáhají vyvážit ani Riggsovy psychopatické kousky, ani ultra-drsný padouch (první regulérní zlosyn celé série) Jeta Liho. Víceméně zbytečné zakončení jedné „bohužel ne“ trilogie. 65% Zajímavé komentáře: Superpero, tron, Vitason, Cornon ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Sériu smrtonosných zbraní mám radšej ako sériu smrtonosných pascí. Ale tiž viem,. že aj ten najlepší nápad sa vyčerpá, aj tí najlepší protagonisti sa opozerajú a aj tým najkvalitnejším gagmanom, pyrotechnikom a kaskadérom raz dôjde dych. A to sa prihodilo v štvrtom pokračovaní tejto úspešnej série. Richard Donner dal na pokušiteľské reči sponzorov dúfajúcich, že aj štvorka im prihrá nejaké doláriky a čo viac, horribile dictu, o rok nás čaká piate pokračovanie! Teda nie nás, ale ich. Lebo ja sa už v žiadnom prípade toho nezúčastním. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Skutočne prvý kvalitný americký film, ktorý skĺbil kung-fu bitky s "klasickou" akciou. A potom prišiel Matrix... Oproti prvým dvom filmom stráca na atmosfére, no je to napínavé a budete sa baviť o to viac ak si dopodrobna pamätáte predošlé filmy. LW4 je už však točená pre iného diváka, no akcie sú najlepšie natočené z celej série... ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (40)

  • Film se začal natáčet začátkem ledna 1998 a jeho premiéra byla naplánována na léto téhož roku. Natáčení ale kvůli mnoha problémům, včetně změn ve scénáři, skončilo až v polovině května, necelé dva měsíce před plánovanou červencovou premiérou. Střihači tedy museli pracovat velmi rychle, aby byl film včas hotový. Proto se v upoutávkách na film objevují některé vystřižené či alternativní scény, které v hotovém filmu nejsou. Přesto byl film dokončen a uveden do kin podle plánu. (HellFire)
  • Paul Tuerpe (druhý pilot helikoptéry) se v různých rolích objevil ve všech dosavadních čtyřech dílech. (HellFire)
  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)

Súvisiace novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (viac)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama