Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Michael Kamen: 1. Cheer Down - George Harrison ,2. Still Cruisin' - Beach Boys ,3. Knockin' On Heaven's Door - Randy Crawford/Eric Clapton/David Sanborn ,4. Riggs ,5. The Embassy ,6. Riggs and Roger ,7. Leo ,8. Goodnight Rika ,9. Stilt House ,10. The Shipyard/Knockin' On Heaven's Door ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhej dil si udrzel vysokou latku nasazenou prvnim dilem, tentokrat tu ale navic mame i zajimavyho zaporaka a celej film je ladenej vic do komedie. Cemuz taky napomaha postava vrchniho svedka v podani neskutecne ukecanyho Pesciho. Ale jinak vse jede ve stejnech kolejich jako prvni dil, takze zadnej extra komplikovanej pribeh, spousta strileni a hlasek a opet dokonala dvojka Glover - Gibson. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou dvojce, která definovala policejní akci konce 80tých let a jsou dokonalým spojením dvou odlišných policistů v silné a dynamické duo. Mel Gibson se svou postavou ušel do druhého dílu poměrné velký kus cesty. Riggs nechal svoje bezmyšlenkovité vraždění na poličce nad postelí a začal trochu myslet. Ještě přidal špetku úcty ke svému partnerovi a dotvořil se v dokonalého hrdinu, který se nebojí zlomit vaz každému, kdo po něm vystřelí. Na druhou stranou je Danny Glover přesným protějškem k tomuhle šílenci, ale i on v těch nejnutnějších okamžicích silně přitlačuje na pilu. Richard Donner dotvořil skvělé pokračování, které v pár okamžicích dokáže předběhnout i minulý díl. Spojení akce a komediálních prvků vychází i na druhý pokus skvěle. Nelze než shlédnout další díl. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Pohodová akčná zábava, pri ktorej mozog vôbec neprekáža a ktorá vás určite pobaví - a nemusíte sa za to hanbiť! Gibson a Glover sú jednoducho super dvojka, určite jedna z najlepších, aká sa kedy objavila na striebornom plátne - o to viac poteší, že ani scenárista, ani režisér ich v tom nenechali samotných a taktiež odviedli poriadny kusisko dobrej práce. Kiež by sa každému pokračovaniu venovalo toľko pozornosti, ako tejto filmovej lahôdke. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama