Reklama

Reklama

Hrôza v Connecticute

  • Slovensko Dom hrôzy (viac)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiálny text distribútora)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (306)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Průměrný horor, který využívá v podstatě všech známých atributů o strašidelných domech, jaké jsme už kolikrát viděli jinde. Rodiče mají syna, který má rakovinu. Aby byli blíž nemocnici, kdyby se něco dělo, přestěhují se. Netuší však, že jejich nový domov kdysi býval márnicí a že mrtví nespočívají v pokoji, když zaměstnanci jejich mrtvá těla svým způsobem "zneužívali" (nikoliv sexuálně). A rodiče také netuší, že jejich dospívající syn jako z udělání bude mít schopnost duchy mrtvých vidět. Tvůrci pracují se všemi známými lekacími atributy - schody do sklepa, odrazy v zrcadlech, lekací hudba, nefungující žárovka, vymítač, zkažené jídlo v ledničce... co vás napadne. Někdy to funguje, jindy méně. Každopádně však snímek nepřináší v podstatě nic nového a než se hlavní hrdinové dostanou do strašidelného domu, trvá to v podstatě třetinu filmu (a zhruba třetinu zabere tradiční pátrání po tom, co se v domě stalo). Film je uvozen dnes již zaklínací formulkou "podle skutečných událostí", ale kdoví, co všechno je vzato ze skutečnosti, a co si tvůrci přimysleli. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Akurát je škoda, že tak skvelé lakačky (to už bolo dávno, čo som sa po vzhliadnutí prechádzajúci sa po byte v noci "bál" chodiť) a so sfilmovanými halucináciami sú zahrnuté vo fakt debilných dialógoch. Tohto sa mal ujať niekto iný, z inej škály pohľadu na veci a niekto skúsenejší a zahrňujúci viac hlbšej príbehovosti. Niekto, kto by vytvoril symbióznejšie spojenie ťažkej drámy s veľkým kúskom strašidelných scén. Ale hovorím, nalakať sa dá fakt všade, aj keď sa vám hlava točí od slabučkých dejových buniek. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Skvělá hudba, famózní střih, bezchybná kamera, dobré herecké výkony - to vše charakterizuje tenhle horor. Bohužel příběh filmu si drží zajímavost tak do 60. minuty, ale pak se zvrhává do šílené duchařiny plné strachu. Což to bych možná ještě vydýchal, ale to, že ta rodinka furt bydlí v domě a den co den se nechá děsit k smrti, to mi přijde už hodně směšné. Člověk je stvořený podle mě tak, aby se strachu a pokud to nelze, tak od něj utíkal. A to bych udělal teda já i s celou mojí rodinkou. Spakovat hacafraky, sednout třeba do letadla a zmizet na týden k moři. Pokud by mě zlo dohonilo i tam, tak teprve potom by se dalo uvažovat jak s tím zlem bojovat. ... Každopádně film ode mě dostane 4 hvězdičky, protože práce kameramanů je opravdu na velmi vysoké úrovni. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny film. Na to, že je to prostoduchá duchrina prišiel značne po funuse (KRUH, NENÁVISŤ), ale vďaka svojmu retro prevedeniu má niečo do seba. Je to síce len béčkvý odvar z 3:15 ZOMRIEŠ a sem tam z EXORCISTU, filmík však dokáže klamať telom, a stále som mal pocit, že pozerám starú klasiku z osemdesiatych rokov. Občas je to až hlúpo jednoznačné a neprekvapivé, ale atmosféra tam bola... KLIATBA DOMU SLNEČNÍC ma sklamala, v podstate aj AMERICKÁ KLIATBA. Hrôza mala to šťastie, že som nič extra neočakával... ()

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (15)

  • Natáčelo se v Kanadě a to ve městech Winnipeg a Teulon. (Chatterer)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)

Reklama

Reklama