Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (187)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Od režiséra Wesa Cravena (séria "Vreskot" a "Nočná mora v Elm Street") som čakal niečo iné. Skrátka šliapol vedľa. Nie že by to bol film zlý, ale sám o sebe do seba nezapadá. Skrátka klasický slasher a duchárčina (naviac démonická) mi neprišla na chuť. Zo začiatku som bol nadšený z toho, že film nemal ani 10 minút a už sa rozbehli doslova jatky. Postupne vo mne moje nadšenie klesalo. Hlavní hrdinovia mi boli nesympatickí, správali sa hlúpo a boli nudní v tom, čo robili. Skrátka ma sklamalo to, že to boli šestnásťroční pubertiaci. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Wes Craven schému teen vyvražďovačky premiešava so schizofrenickou neistotou hlavnej postavy a podivnou symbolikou dravca požierajúceho zdochliny, a výsledok je tak neskutočne spraseným gulášom WTF momentov, až nejde uveriť, že rovnaký tvorca o rok neskôr s takým prehľadom zvládol najsofistikovanejší diel vrieskajúcej série. ()

Reklama

salalala 

všetky recenzie používateľa

Je to smutné, ale je to tak. Craven natočil tohle. Těžko říct, co to bylo. Začátek je jakž takž fajn, sice žádná pecka, ale na horor dobré. Pak se to ale rozplyne. Atmosféra nikde, vraždy nic moc a hrozně, ale fakt hrozně keců. Bohužel ani herci neoplývají charismatem a jsou tak šíleně nezajímaví, až je to bída. Logika tu chybí úplně, komplikovaný scénář taky nic moc, hudba standardní hororová. Ani nevím, jestli to Craven myslel vážně. Někdy mi přišlo, že z toho má velkou srandu, jindy ale, že to je smrtelně vážné, kde je pravda, se asi nedozvím. Nevim, co k tomu moc říct. Navíc jsem moc nepochopil účel 3D, které jsem skoro vůbec nepoznal. Málo vražd, nulová atmosféra a dementní dialogy i záporák, blbé vyústění = jedna hvězda a 20%. Je mi to líto. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Na to, aky je Wes Craven odbornik na hororry /Hills Have Eyes 1977, Scream...../ je tento film neuveritelny scenaristicky vyplach, kde logika nie je ziadna, strasidelna atmosfera evidentne patri do sveta sci-fi a herecke osadenstvo by si zasluzilo za tuto sracku minimalne vyprask. 5 % za vyvrazdovacky .... ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

nečekal sem zázraky,ale přinejmenším slušný slasher při pohledu na jméno režiséra ano.Bohužel pravda je někde jinde a to co slušně fungovalo v traileru ve finále nefunguje vůbec.Příběh je standartní,proti tomu žádná,ale zbytek je prostě čirá demence,které chybí všechno co by alespoň průměrný slasher měl mít.Zabiják slabý a nevýrazný,atmosféra nulová,postavy krutě nesympatické,popřípadě ihned mrtvé bez možnosti vytvořit si k nim jaskýkoliv vztah a hlavní hrdina mimoň prvního stupně,kterému byste tu smrt přáli ihned na začátku.To sou hlavní atributy Cravenovi novinky a za rámeček si je určitě nedá.Je to škoda,jelikož někdo takového jména by si zasloužil víc...20% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama