Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skutočný príbeh švédskeho veľvyslanca Haralda Edelstame, ktorý zachránil stovky ľudí po vojenskom prevrate v Chile. Po Pinochetovom vojenskom prevrate 11.9.1973 nastala v Chile vláda teroru. Tam kde predstavitelia iných krajín zatvárali oči, švédsky veľvyslanec Harald Edelstam riskoval mnohé, aby zachránil stovky ľudí pred mučením a popravami. Medzi ľuďmi, na ktorých v pravicovej diktatúre čaká istá smrť, je aj žena, ktorú miluje. Podarí sa mu vyhrať zúfalý boj s časom? (STV)

(viac)

Recenzie (20)

jack_scott 

všetky recenzie používateľa

Řemeslně povedený snímek, nenabízející ovšem nic extra. Navíc není nezávislý,ale vzniklý na objednávku Amnesty International, a proto docela (místy dost) tendenční, což by nemusel. Alespon je to zajímavé. Jako nenáročná podívaná to není špatné, řežie ani scénář moc nenabízí, a s trochou invence by se dalo natočit snímek zajimavěji...*** ()

Great.Gatsby 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý historický film, ktorý sa oplatí vidieť. Diplomatické prostredie v čase konfliktu. Asi by sme márne hľadali vyslanca ako bol tento v dnešnej dobe kedy každému ide o vlastné záujmy. Nebyť romantických sentimentálnych momentov podkreslených hudbou z nemeckých romantických filmov to mohlo byť perfektné. ()

Reklama

ecis 

všetky recenzie používateľa

Nejake nemastne, neslane, priemerne, nevyrazne. Jednoducha drama so zbytocnou "romantickou"linkou. Ziadny Hotel Rwanda sa nekona. Od tolkej medzinarodnej koprodukcie som cakal jednoznacne viac. Je pravda, ze film som videl s dabingom, ktory mi "zabezpecil" nie 100% zazitok. Ale na druhej strane, aspon som sa dozvedel nove informacie ohladom, pre nasinca nie znamej, juhoamerickej historie. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Príbeh nie práve typického, zato však sympaticky ľudského diplomata Edelstama na pozadí krvavých udalostí v Chile v roku 1973 asi nebude vypredávať kinosály, ale svoj okruh priaznivcov kvalitnej drámy si iste nájde. Ja osobne oceňujem aj to, že som sa dozvedel pár nových vecí okolo násilného zvrhnutia prezidenta Salvatora Allendeho a nástupe fašistického režimu Mr. Pinocheta sprevádzanom "vysoko kultivovaným" správaním jeho prívržencov. ()

markuc 

všetky recenzie používateľa

Oproti Hotelu Rwanda velmi slaby odvar. Hlavne "herecke" vykony mi kazily sledovani, ale celkove to bylo docela bez napadu, misty jsem se ztracel v deji, obcas mi nebylo jasne, proc se na obrazovce deje zrovna tohle. Nastavovana kase bez tvaru a par zbytecnosti kazi dojem z tohoto filmu, napad vypada dobre. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (2)

  • Po vojenskom prevrate bolo v Čile zatknutých niekoľko tisíc prívržencov Ľudovej jednoty. Armáda intervenovala odporcov režimu do 9 koncentračných táborov a 150 väzníc. V prvých dňoch prevratu boli ako koncentračné tábory použité Národný štadión a štadión v Santiagu de Chile, kde bolo väznených okolo 30 000 ľudí. Neskôr vzniklo ženské väzenie v Santiagu a bývalá liadková baňa na Chacabuco bola tiež použitá na väznenie a mučenie. V celej zemi operovala Národná informačná správa DINA, ktorá predstavovala koordinačnú centrálu tajných služieb, no mala autonómne postavenie a nemusela sa za svoje činy zodpovedať. V koncentračných táboroch boli zatvorené desaťtisíce Chiľanov a okolo 30 000 z nich prišlo o život. (andykovac)
  • Filmovalo sa na autentických miestach v čilskej metropole Santiago a v meste Viña del Mar. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama