Reklama

Reklama

Krvavá noc

Trailer

Mladý pár David a Amy (James Marsden a Kate Bosworth) sa sťahuje do malebného južanského mestečka. Dokonalé miesto sa ale čoskoro mení na peklo, keď na povrch začnú vyplávať temné tajomstvá a smrtiace vášne. Dvojica sa stáva terčom niekoľkých miestnych nemravníkov vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård) a obaja musia prežiť noc plnú útrap a nekonečného krviprelievania. Zachránia sa iba v prípade, že budú ešte surovejší než ich neľútostní trýznitelia. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (267)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelně zbytečný a obyčejný film a to jsem ani neviděl originál. 95 minut se buduje atmosféra podle typického klišé konfrontace vidláků a měšťáků, která se sice stupňuje, ale tak hrozně zoufalým a nudným způsobem, že bych si bez rychlo posuvu vystřelil mozek. Takže když si pustíte prvním 15 minut a posledních 20, úplně vám to stačí aniž byste o cokoliv přišli, (tak moc jsem neposouval jen rada pro budoucího diváka). Kdyby se Lurie aspoň pokusil o nějakou zajímavou inovaci, ale on úplně nepochopitelně změní charaktery obou manželů a místo jejich spojení a následné popravě násilníků se ženská sesype jak domeček z karet a z uťápnutýho dementa se stane psychotik, co všechny brutálně vykosí. Místo toho aby u tohodle remaku režisér diváka pobavil soudržností manželů , hraje si s psychologií postav a vůbec mu to nejde, po finální řežbě hned titulky a žádný finiš naříkající osud manželské dvojice. Zklamání 40%. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Prepáč, Sam. Vieš, že tvoju tvorbu vysoko uznávam, hoci si bol šovinistická prepitá sviňa. Ale táto nová verzia sa tvojej minimálne vyrovná. Áno, je to v princípe zbytočný film. V princípe. Má však plnokrvné a plnokrvne zahrané postavy, "gradácia k prúseru" funguje bezchybne a finále je napínavé a intenzívne. Každá puška v príbehu vystrelí. Nebyť Skarsgarda, ktorý v polohe "som nadržaný a prebúdza sa vo mne zlo" iba tupo zíza do neznáma, nemám výhrady. (Mimochodom, Kate je hnusná, ale tým sedlákom to asi nevadí.) ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Solídny, aj keď vlastne úplne zbytočný remake, nakoľko Straw Dogs z roku 2011 v podstate verne a bez snahy o nejakú inováciu kopíruje Peckinpahov originál. Ako tu už bolo spomínané, James Marsden je v porovnaní s jedinečným Dustinom Hoffmanom herecky úplne niekde inde a čo mi vadilo ešte viac, bola pre mňa nesympatická, zdutá Bosworthka, nesiahajúca chutnej Susan George z pôvodnej verzie ani po členky. Prínosom boli naopak švédsky Adonis Alexander Skarsgård stvárňujúci rešpektovaného vodcu buranov Charlieho a James Woods v roli prechľastaného "Kouča". ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Vcelku sugestivní filmařina. Režie chytře klame tělem. To co se z počátku tváří jako další přiblblá teen killing road movie se nakonec zvrtává v drsnou survival řezničinu, kde do sebe vše zapadá jak má, charaktery hrají jako o život a děj má grády nevídané. Neviděl jsem remake, ale ani mi to zase tak nevadí. Tenhle snímek funguje výborně sám o sobě. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pôvodní Straw Dogs (1971) síce nie sú práve mojou srdcovkou, no majú pár rozhodujúcich momentov, skvelých hercov, hustú atmosféru a výrazný dojem, ktorý po pozretí zanechajú, takže je pochopiteľné prečo sa stali takým kultom akým už dávno sú. Ale tento ich remake na mňa pôsobil obdobne povrchne a bezpohlavne ako nedávny remake Last House on the Left. Všetko je síce pekné, pripravené, občas napínavé, herci uhladení a scény moderné, no akosi to už nedokáže brnknúť na tú správnu strunu. Pozerá sa to dobre, čo je v tomto prípade bohužiaľ zlé, keďže práve tá nepríjemná atmosféra originálu podporila jeho celkové vyznenie, James Marsden je v hlavnej úlohe nezaujímavý; Dustinovi Hoffmanovi sa nepriblížil ani z ďaleka a herecké obsadenie celkovo moc nesedí (snáď s výnimkou Jamesa Woodsa). Psychologická stránka filmu sa mi moc zvládnutá nezdala a tak je násilie v tomto prípade skôr fyzické a prejaví sa hlavne vo finále (moderné gore je nebojácne "in", kdežto napr. scény znásilnenia sú dnes "out" a tabu, točené opatrnejšie než pred 100 rokmi). Ale aby som len nehundral, nebolo to zase úplne zlé a keď sa to v posledných 20 minútach viac rozbehlo, tak aspoň táto časť filmu fungovala celkom fajn. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (6)

  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (viac)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (viac)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (viac)

Reklama

Reklama