Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (154)

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*POSLOVIA SMRTI* Hrôzy vojny podané sprostredkovane cez prácu poslov a reakcií pozostalých zapôsobia rovnako silno (a možno oveľa silnejšie), ako priamy pohľad na bojisko. Film veľmi smutný a uplakaný a najmä pri scénach, kedy dochádza k oznamovaniu smutných skutočností tým najbližším, je ťažké nechať oko suché. Film bez čo i len náznaku oslobodzujúceho úsmevu na tvári ktorejkoľvek postavy. Ponurá atmosféra sa nesie celým príbehom a nedá sa jej uniknúť ani po dopozeraní, rezonuje vo vás a núti vás si v hlave práve pozreté prehrávať znova a znova. Mdlá postava Olívie nedáva Samanthe Morton príliš priestoru na preukázanie hereckých schopností, avšak Woody Harrelson rovnako ako Ben Foster hrajú prvotriedne, smútok a trauma z prežitého z nich priam sála. Verdikt v 1 vete: Pochmúrny film nie len o "obetiach" v podobe pozostalých. 01.10.2010 ()

!Borec! 

všetky recenzie používateľa

Film pouze plyne, plyne a plyne. Nejde na povrch, ale ani do hloubky, drží si jednu určitou hladinu a to je velká škoda, protože téma je samo o sobě zajímavé a citlivé. Navíc Woody vypadá v tom knírku lehce komicky a vůbec nepůsobí dojmem tvrďáka, naopak na mě působí jako greenhorn oproti Fosterovi. ()

Reklama

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

skoda, preskoda, kdyby zde bylo vic tech smrt-oznamů, mohlo to byt mnohem lepsi.. mnohem po emocionalni strance vyzivnejsi.. takhle se to potaci na hrane mezi hodne dobrym a dost spatnym... takze pres vsechny sceny, ktere se mi libily, pres skvely vykon obou hlavnich akterů (a i tech vedlejsich, hodne me pri tech oznamech mrazilo..) musim dat jen tri. Proste jako celek Messenger neni takovy, jak vypadal v trailerech. Tahle tema mela na vic. PS: Ben Foster nám krásně dozrává. :-)) ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Osudy rôznych ľudí... celé je to postavené na vypätých okamžikoch a psychologických pochodoch daných situácií. Podobných snímkov je mnoho a ani tento popravde nevyčnieva z rady. Veľmi snaživí herci mňa osobne nepresvedčili... chémia tu asi nefungovala tak ako mala, pretože v konečnom dôsledku mi to prišlo skôr povrchné ako citovo dramatické... 6-7/10 ()

SydneyB 

všetky recenzie používateľa

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (viac)

Reklama

Reklama