Reklama

Reklama

Nežní zabijaci

(seriál)
Dráma / Mysteriózny / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvorcovia:

Joss Whedon

Hrajú:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(27)

Skupinka ľudí sa stala súčasťou experimentu, pri ktorom im pozmenili osobnosť, zmenili spomienky, pohnútky - urobili z nich niekoho iného, bábky vhodné pre momentálne účely klientov. Mimo plnenia najrôznejších úloh žijú normálny život svojej novej osobnosti, v dome zvanom Dollhouse. Problém nastáva, keď si jedna z bábiek - Echo (Eliza Dushku) - začne uvedomovať svoje prirodzené ja a čo sa s nimi deje. Navyše sa k nej snaží priblížiť niekto z vonku, kto chce Dollhouse zničiť. (MoiJe)

(viac)

Recenzie používateľa M.a.t.t. k tomuto seriálu (2)

Nežní zabijaci (2009) 

Joss Whedon sa po upírskej tematike a vesmírnej soap-opere vrhol na nový televízny projekt ale navzdory vysokým očakávaniám spojeným so silným námetom priniesol niečo odlišné ako zrejme väčšina čakala. Napriek tomu sa určite nedá hovoriť o sklamaní, po sľubnom rozjazde síce dejová línia dočasne zvoľní ale neskôr sa zaradia vyššie obrátky a príbeh razom dostáva ešte zaujímavejšie kontúry ako v začiatkoch. Samotné epizódne misie aj napriek výnimkám patria pritom k tomu slabšiemu čo seriál ponúka ale zaujímavo načrtnuté postavy s často prekvapujúcim pozadím, ktoré si nejde neobľúbiť a veľmi sľubne sa vyvíjajúca mytológia naznačujúca veľký potenciál, utvrdzuje v tom, že Dollhouse si zaslúži šancu na viac ako pár dielov. Zmlsaná divácka obec túžiaca po neustálom tempe, či humore z neho odviazaná spočiatku možno nebude ale jeho druhá polovica už môže aj ju zaujať ďaleko viac. Anarchia smerujúca pomaly k apokalyptickej budúcnosti je totiž presne tak znepokojivá ako len byť može a divácky zážitok neustále rastie. A naviac to finále je dokonalé. ()

Echo (2009) (S01E01) 

Narozdiel od niektorých nepovažujem prvú sezónu Dollhouse za sklamanie, po zhliadnutí pôvodného pilotu však musím pripustiť, že prvotná vízia seriálu fungovala určite lepšie. Škoda, že to vedenie televízie pochopilo až dodatočne, vďaka aspoň za to že seriál následne podržalo. Neodvysielaný pilot je totiž dychberúcou ukážkou kvalitného remesla, ktoré len podtrhuje, že Joss Whedon to stále vie, potrebuje ale obe ruky voľné. ()

Súvisiace novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (viac)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (viac)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (viac)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (viac)

Reklama

Reklama