Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policie pronásleduje muže, který se řítí autem po městě. Když ho zastaví, muž vlastní vůli donutí policisty zastřelit se. Olivie zjistí, že muž unesl syna vědce z Massive Dynamic – jistého Tylera Carsona. FBI se podaří zjistit, kde muž udeří příště, ale tentokrát jsou všichni vybaveni přístroji, které zabrání ovládnutí mysli. Při tom zmatku a přestřelkách zjistíme, že to Tyler má schopnost ovládat mysl, a proto donutí Petera, aby s ním odjel. Peter se snaží vzepřít Tylerovi, ale nemá na to sílu, protože on je schopen zabít kohokoliv, aby si Petera udržel. (Varan)

(viac)

Recenzie (2)

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalšia záhada, ktorá vedie k dverám Massive Dynamic a Nine Sharp. Olivia a spolok idú po stopách obetí, ktorým bola odoprená slobodná vôľa rozhodovať sa a tak sa mimovoľne dopustili ohavných činov. Nešlo však o hypnotickú sugesciu, ale o ovládanie mysle, čo sa javí byť ako následok protichodných nervových impulzov, kedy dochádza k sporu tela a mysle. Touto parapsychologickou schopnosťou oplýva jedno nesympatické decko, ktoré kontroluje mysle ľudí podľa ľubovôle a to bez ohľadu na všetko okolo. Nanešťastie mu cestu skríži Peter, ktorý sa stal jeho ďalším nedobrovoľným rukojemníkom. Pre Waltera by bola strata jeho syna vážne zdrvujúca a naliehavo prosil Oliviu, aby niečo s tým urobila. Táto scéna ma naozaj vzala a pri pohľade na Waltera som mal slzy na krajíčku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hovoril som si, že ak v tejto fringeovskej verzii Scanners uvidím explodujúcu hlavu, tak dám po dlhšom čase plný počet. Nakoniec som bol štedrý a dal ho aj bez nej/nich. Aj tak ale ide o jednu z najdovážnejších epizód seriálu, máme tu totiž teenagera, ktorý bude zodpovedný za niekoľko úmrtí a nikto sa tu nebude hrať na experta na psychológiu a nebude chalana silou mocou zachraňovať. Máme tu aj zdvojený motív únosu a vzťahu otec - syn, čím je epizóda získava takmer až artový nádych. ()

Reklama

Galéria (10)

Reklama

Reklama