Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Ilicka 

všetky recenzie používateľa

Jeden z "historických" filmů u kterých mi vůbec nezáleží na věrohodnosti. Kouzelný Bettanyho Chaucer přehrává všechny přítomné shromáždělé existence nabalené kolem Ulricha von Lichtensteina, který je blond a fajn. Akční sekvence sestříhané podle vzorce MTV přesně zapadají do odvázaného ducha. Je to nenáročná oddechovka, ale proklatě zábavná. -Má paní se ptá, co si oblékneš na slavnost. -Nic! -Tak to bude skandál, neboť se obléknu stejně. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Výbornej film, ikdyž to neni zrovna nějakej velkofilm nebo něco skvěle propracovanýho, tak se u toho daj skvěle strávit ty 2 a čtvrt hodiny co to má. Hetah Ledger je tady super, sice žádnej pořádnej hereckej výkon nepředvádí, ale výborně se do svý role hodí a hraje přirozeně, ostatní jsou tam jenom pro spestření a moc velkou roli tady nehrajou, snad jen Rufus Sewelll je tady trochu víc vidět a celkem se na tu roli taky hodil. Příběj je takovej dost pohádkovej a občas sklouzává až k naivitě, ale to je spíš ke konci a i když neni celej film dělanej moc vážně, tak to někdy tvůrci přeháněj a vyzní to dost trapně, ale zase jsou výborně udělaný ty souboje, který maj dokonalou kameru a jsou vtipný a v rychlým tempu s netypickou rockovou hudbou, což byl krok k lepšímu a clej film to pozvedlo ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Skutecne povedena komedie. Ano komedie, ne nejakej historickej nebo dobrodruznej film, protoze pokud bych ho mel tak brat, je to jednoznacne odpad, ale jako komedie to je vice nez dobre. Herci jsou takovy prijemni na pohled, vecne se usmivaj, takze to je fajn, ale nejakej uzasnej vykon nepredvedli. Pribeh je hodne spatnej. Vlastne jen dve hodiny turnaju prolozeny nejakejma forkama a romantickejma blbinkama. I kdyz jsou suboje hodne naivni a skoro az pohadkovy a zadnej drsnej stredovek se nekona, jsou diky moderni hudbe a sviznosti dobre. I kdyz jak se vzdycky ty drevce rozmlatily jak naky paratka mi prislo krapet prehnany. Ono je tu vic takovejhle divnejch veci. Syn doskare se hned nauci bojovat a krome toho je ze vsech nejlepsi, okamzite se nauci tancovat, s nejakejch hadru si usije vecerni kostym atd. Navic dobredu je jasny jak to vsechno dopadne. Ale presto jsem byl prekvapen jak ty dve hodky co film ma rychle utekli a ja se vubec nenudil. Hodne dobre 3*. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

Reklama

Reklama