Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

T2 

všetky recenzie používateľa

Veru tak Slováci si natočili vlastnú CSI a poviem, že ma úroveň milo prekvapila. Dej neskĺza do zbytočných premrštených či extrémnych fatálii, drží si stále svoje tempo, tajomno, napätie a taktiež herecké výkony sú na naše pomery až moc fajn zahrané. Uvidím čo povedia ďalšie časti ale zatiaľ po prvom diely spokojnosť, aj keď je vidieť že dnešný vizuálny trend, neobíde ani nás, tak ako aj miestamy roztrasená kamera čo by bola asi jediná väčšia nezvládnutá vec. „Najlepšia televízna tvorba zo Slovenska minimálne za posledných 5rokov.“ ()

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

Reklama

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

Prvej sérií dávam [9/10] - Mesto tieňov je najlepší slovenský krimi seriál. Aj ked´ v podstate v rámci podobných seriáloch je veľa a myslel som si že tento ma neprekvapí, ale prekvapil ma, a to veľmi milo. Všetky príbehy čerpajú inšpiráciu zo slovenských trestných činov, každá časť prvej sérií je zaujímavá, dlžka jednej časti je primeraná a dej sa zbytočne nijak nezdržuje, ale nieje ani priamočiary, má aj svoje napätia, gradáciu. Celkové podanie každej jednej časti v prvej sérií je veľmi nadštandartne zlávdnutá, hudba a obzvlášt sountrack ma zaujal, herecké obsadenie je výborné, obsadenie kriminalistov je zaujímavé, dobrí herci a majú zaujímavé úlohy, Pavel Višnovský ako vodca je veľmi dobrý a ani zvyšok nesklame a Sona Norisová ako psychologička sa tiež hodila. Prvá séria je veľmi dobre zvládnutá po všetkých stránkach či už zápletky, kamera, strih, herci, s akčnými scénami sa tiež tvorcovia slušne popasovali. Celkovo hodnotím tento seriál veľmi pozitívne, slovenská tvorba seriálov dosiahla týmto vrchol svojho žánru a dúfam že čoskoro si doplním aj druhú sériu na ktorú som zvedavý a očakávam úroveň prvej série. ()

Niles 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa je Mesto tieňov jediný slovenský seriál, ktorý má nejakú úroveň. Určite k tomu prispieva aj to, že sa dokáže zaobísť bez opozeraných tvárí, ktoré vidíme pomaly vo všetkom čo sa na Slovensku vyrobí. Herci vytvorili skvelú partiu a scenár je tiež nadpriemerný. To, že prípady sú inšpirované skutočnými udalosťami im ešte pridáva na zaujímavosti. Konečne seriál, za ktorý sa nemusíme hanbiť. ()

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)

Reklama

Reklama