Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (116)

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Na kriminálny seriál od slovenskej produkcie, veľmi zaujímavé spracovanie. Výber hercov, bol v celku dobrý, no musel byť obtiažny. Bolo však príjemné, už tých mužov s tými príjemnými hlasmi(ktorými zvyčajne dabujú) vidieť. Prípady boli dosť zaujímavé.ťah s tým, že boli podľa skutočných udalostí niake to percentíčko divákov priláka. Dala by som percent viac, nebyť toho, že sa mi v niektorých častiach veľmi nepáčila kamera(vyzeralo to, že skôr, či neskôr kameramanovi vypadne z rúk) a ešte tá vec, že herci príliš dychčali.A to nemám rada. Takže takých pekných 60% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Možno je nepochopiteľné, že som si obe série pozrel po 16 rokoch od nakrútenia, ale asi to podčiarkuje miesto, ktoré v mojich prioritách zaujímajú krimi seriály. Mesto tieňov patrí medzi nimi do hornej polovice, aj keď sa zdráham porovnávať ho so zahraničnými seriálmi. Ocenil som odklon od skutkovej podstaty, pretože to patrí inému žánru. Dobre boli vyberaní herci, i keď Zuzana Norisová si pomerne dlho hľadala miesto a Ladislav Hrušovský to občas so svojráznosťou preháňal. Vynikajúca kamera, spoľahlivá réžia, takže celková spokojnosť je namieste. Len tie roztrasené predely medzi obrazmi testovali moju toleranciu voči nepodareným experimentom. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Áno, pozerať sa to dá, ale aký to má význam, keď je to iba seriál, ktorý recykluje stokrát videné v zahraničných produkciách. Treba uznať, že sa im z našej produkcie priblížil určite najviac, ale tráviť večeri sledovaním podobných seriálov (to platí aj o všetkých mutáciách CSI) pre mňa nemá žiadny zmysel. Treba ale podobné záležitosti nakrúcať, pretože svojich divákov si určite nájdu. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Konečne TV seriál hodný maximálnej pochvaly. Je natočený s vkusom, scenár je trendový a hlavne ho písal niekto, kto má skutočné ambície o vývoj televíznej tvorby. Páči sa mi, že sa celkovo neopiera o žiadne tradície ani herecké ikony a má vlastnú identitu. Možno TV Markíza popri piatkovej lacnej zábave nedosahuje primeranú úroveň diváckej sledovanosti, keďže do výroby investovala nemalý obnos peňazí, no som spokojná, že viacerí dokážu oceniť skutočnú kvalitu a akási pomyselná latka sledovanosti v atraktívnom vysielacom čase nezostane jediným kritériom úspechu tohto seriálu. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • Pri nakrúcaní krimiseriálu "Mesto tieňov" sa tvorcovia neraz "pučili" od smiechu, na brbtoch Ladislava Hrušovského. (marek.stone)

Reklama

Reklama