Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

Prvej sérií dávam [9/10] - Mesto tieňov je najlepší slovenský krimi seriál. Aj ked´ v podstate v rámci podobných seriáloch je veľa a myslel som si že tento ma neprekvapí, ale prekvapil ma, a to veľmi milo. Všetky príbehy čerpajú inšpiráciu zo slovenských trestných činov, každá časť prvej sérií je zaujímavá, dlžka jednej časti je primeraná a dej sa zbytočne nijak nezdržuje, ale nieje ani priamočiary, má aj svoje napätia, gradáciu. Celkové podanie každej jednej časti v prvej sérií je veľmi nadštandartne zlávdnutá, hudba a obzvlášt sountrack ma zaujal, herecké obsadenie je výborné, obsadenie kriminalistov je zaujímavé, dobrí herci a majú zaujímavé úlohy, Pavel Višnovský ako vodca je veľmi dobrý a ani zvyšok nesklame a Sona Norisová ako psychologička sa tiež hodila. Prvá séria je veľmi dobre zvládnutá po všetkých stránkach či už zápletky, kamera, strih, herci, s akčnými scénami sa tiež tvorcovia slušne popasovali. Celkovo hodnotím tento seriál veľmi pozitívne, slovenská tvorba seriálov dosiahla týmto vrchol svojho žánru a dúfam že čoskoro si doplním aj druhú sériu na ktorú som zvedavý a očakávam úroveň prvej série. ()

marlon 

všetky recenzie používateľa

V kategórii krimiseriálov zrejme to najlepšie, čo sa v českej i slovenskej produkcii natočilo. Vizuálne podmanivé, suprový zvukový doprovod, scenár i výkony hercov v pohode, no a námety jednotlivých prípadov veľmi zaujímavé (k tomu zábery na BA, ktoré potešia hlavne petržalčanov). Uvidíme, či to v ďalších sériách tvorcovia nesprznia. ()

Reklama

Makky 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný slovenský seriál. Konečne! Skĺbenie slušnej akcie, kvalitnej hudby, efektných strihov, zmyselných dialógov a nie príliš známych hercov, ktorí hrajú super. Na úvod dám štvorku, no časom sa nebudem brániť vyššiemu hodnoteniu, alebo nižšiemu. Dodatok: No nakoniec musím hodnotenie jednoznačne zvýšiť. Tento seriál si nič iné ako 5 hviezdičiek nezaslúži. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

1. séria - Uf, tak taký masaker hneď na úvod pôvodného slovenského krimiseriálu (už len toto spojenie mi znie ako dáke sci-fi:) som fakt nečakal. Je vidno, že tvorcovia takého skvostu ako "najväčšie kriminálne prípady" asi sračku nenatočia... Konečne herci, ktorý nepôsobia len ako herci...Zatiaľ dobré, držím palce nech laťka neklesne pod kvalitu prvých troch dielov:)...PS: dopozerané...za odvahu priniesť niečo nové pre zabedneného slovenského TV diváka, za nasadenie, za prevedenie a za to že som sa tešil na každý ďalší diel dávam * navyše:))) 2. séria - pri porovnávaní s prvou sériou odpadáva moment prekvapenia, že aj v našich končinách sa nemusia točiť len samé hlúposti pre priemerného tv konzumenta. Očakával som, že kvalita ostane zachovaná, čo sa mi viac menej splnilo. Mohol by som hľadať nedostatky, ale nechcem to robiť, pretože Mesto Tieňov aj druhou sériou potvrdilo môj status "najlepšieho novodobého slovenského seriálu"... nenahneval by som sa, keby seriál pokračoval:) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemer v každom ohľade. Priemerné herecké výkony aj priemerné príbehy. Detektívka, ktorú si môžete len tak večer pozrieť. No nestrhne a zajtra bude zabudnutá. Možno je to aj nesúvislosťou jednotlivých častí a malo nadväznosťou. Hodnotenie je tu premrštené, asi je to tým, že ide o slovenskú produkciu, tak je to trochu nadhodnotené, pretože to u nás tak kvalitne u nás nebýva. Nezamená to, že je to ale dostačujúce. Hlavne výkon Hrušovského je tu odpadom a scenár, ktorý mu je napísaný má byť akože vtipný, no je skôr trápny. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)

Reklama

Reklama