Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Nuž prvé slovenské krimi. Tak trochu si vravím konečne po tých našich selankách typu susedia, blbá rodinka, panelák a podobné úbohosti. Šancu dostali neznámi herci, ktorý pred kamerou vyzerajú celkom dobre. Horšie je to však z niektorými dialógmi, ktoré občas zaškrípu. Príbeh bol však celkom slušný a dokonca aj s akciou. Myslím, že sa tvorcovia nechali inšpirovať pomerne úspešnou krimi-dokumentárnou séroiu "najväčšie kriminálne prípady slovenska". Dúfam že si táto séria udrží svoj štandard a neskĺzne do melodramatických koľají.............. ()

Reklama

Gardenboy 

všetky recenzie používateľa

Neodvážim sa hodnotiť po prvom dieli, ale ten na mňa neskutočne zapôsobil ... hlavne úvodná scéna bola ako z nejakého japonského hororu. Potom trochu kvalita poklesla, začalo sa trošku naťahovanie, ale inak nemám výhrady ... na SK produkciu za 5*, inak za 4* a scelkovým hodnotím počkám, možno sa to rozbehne a desiaty dieľ bude mať možno až dexterovské finále :). PS mandes : akú výpovednú hodnotu má potom tvoje hodnotenie (a hodnotenie aj ďalších) keď nemáte jeden meter na to čo pozeráte ... mne je jedno či SK seriál alebo nemecký, keď sa páči dám 4 alebo 5 ked sa nepáči dám menej. či sa ti niečo páči alebo nie (a teda aj hodnotenie) predsa nemôže byť ovplyvnené krajinou pôvodu, 27.4.2008 ::: Prvý diel zatial ostáva úrovňou neprekonaný, druhý bol menšie sklamanie za to finále tretieho všetko vynahradilo ... ale viac ako 4* nedám. Predsalen má ten námet trochu na viac. 24.máj 2008: Po poslednej časti Lúpež mám nutkanie dvihnúť hodnotenie. Ten seriál má čím ďalej tým väčšiu kvalitu a hĺbku. Sedí mi aj to, že cca 3/4 je venované aktuálnemu prípadu a 1/4 rodinným vzťahom dvoch policajtov. Je to nakrútené naozaj citlivo. Ostanem na 4* a počkám čo ponúknu posledné tri diely. ()

esterdemi 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistila, že je to slovenský seriál takmer som sa rozhodla to ani nepozerať. Asi je to také nepatriotické, ale po Priateľkách, Paneláku a Normálnej rodinke si myslím, že nie úplne nepochopiteľné. Ostala som dosť prekvapená, keď som sa nakoniec rozhodla to kuknuc. Bolo to dobré. Nie je to síce CSI Las Vegas, ale páčilo sa mi to. Minimálne , po prvej časti som sa rozhodla pozrieť si druhú (to sa mi v poslednej dobe pri slovenských seriáloch nestávalo) . + vrátila sa mi viera, že aj slovenský herci vedia hrať a v telke nemusia vždy vyzerať ako preafektovaní blázni a nevyhnuťne ma rozčuľovať. . ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Velmi povedená slovenská kriminálka, jejíž český sourozenec - Kriminálka Anděl - zpracovává v první sérii stejné případy a má shodná jména vyšetřovatelů, hudbu, atd. Nedovedu říct, který seriál je lepší či horší, oba mi přijdou nadprůměrné. Ze slovenského týmu je sympatický Tomeček, Benkovský, Segej a Jana. Z českého i šéfové kriminálky, patolog a IT expert Ruda. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)
  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)

Reklama

Reklama