Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

T2 

všetky recenzie používateľa

Veru tak Slováci si natočili vlastnú CSI a poviem, že ma úroveň milo prekvapila. Dej neskĺza do zbytočných premrštených či extrémnych fatálii, drží si stále svoje tempo, tajomno, napätie a taktiež herecké výkony sú na naše pomery až moc fajn zahrané. Uvidím čo povedia ďalšie časti ale zatiaľ po prvom diely spokojnosť, aj keď je vidieť že dnešný vizuálny trend, neobíde ani nás, tak ako aj miestamy roztrasená kamera čo by bola asi jediná väčšia nezvládnutá vec. „Najlepšia televízna tvorba zo Slovenska minimálne za posledných 5rokov.“ ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na slovenský detektivní seriál a s překvapením zjistil, že Kriminálka Anděl má dvojče. :-) Temnější, než její česká podoba, detektivů je více a tak mezi nimi dochází k lepším interakcím. Více ale Město stínů připomene Případy prvního oddělení, skutečné případy, které jsou ale pro potřeby dramatického seriálu občas značně upraveny. 70%. ()

Reklama

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

marlon 

všetky recenzie používateľa

V kategórii krimiseriálov zrejme to najlepšie, čo sa v českej i slovenskej produkcii natočilo. Vizuálne podmanivé, suprový zvukový doprovod, scenár i výkony hercov v pohode, no a námety jednotlivých prípadov veľmi zaujímavé (k tomu zábery na BA, ktoré potešia hlavne petržalčanov). Uvidíme, či to v ďalších sériách tvorcovia nesprznia. ()

klokyn 

všetky recenzie používateľa

Som milo prekvapený (aj keď od produkcie D.N.A som niečo podobné čakal). Technická stránka je vzhľadom na slovenskú tvorbu dokonalá. Dej prvého dielu super, a myslím si, že v ďalších častiach bude o dobré námety postarané, keďže sa prípady budú inšpirovať skutočnými udalosťami. Dosť mi však vadili herecké výkony, ktoré mi nepripadali celkom prirodzené, ale oproti ostatným slovenským seriálom je to nadpriemerné. Objektívne by som mal hodnotiť tento seriál troma hviezdičkami (veď o koľko je to lepšie ako nemecké kriminálky?), ale keďže sa jedná o náš počin a je tu vidieť veľký krok vpred, musím dať štyri hviezdičky. Teším sa na ďalšie diely. Dodatok: Tak nakoniec je to "len" za tri. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)
  • Špeciálne efekty boli vyrobené Čechách. (marek.stone)

Reklama

Reklama