Reklama

Reklama

Keď jedno z vyšetrovaní zavedie priamočiareho agenta FBI Roya Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného medzinárodného sprisahania, zdá sa, že všetky nitky vedú k bývalému veliteľovi amerických špeciálnych operácií, dôstojníkovi Samirovi Hornovi (Don Cheadle). Horn, ktorý bol ako dvanásťročný chlapec svedkom násilnej smrti svojho otca, sudánskeho moslimského duchovného, neskôr ako americký občan pôsobil v špeciálnych jednotkách a školil afganistanských bojovníkov. Je to tajuplný muž s množstvo kontaktov na teroristické organizácie. A má tiež zvláštny dar objaviť sa na mieste činu vždy, keď sa zrúti nejaká veľká operácia. Jednotka, ktorá celú záležitosť vyšetruje, sa spojí s Carterom (Jeff Daniels), dlhoročným spolupracovníkom CIA, ktorý, ako sa zdá, nehovorí zďaleka všetko, a s ďalším agentom FBI Maxom Archerom (Neal McDonough). Podarí sa im nájsť spojitosť medzi Hornom, útekom z väzenia v Jemene, bombovým útokom v Nice a lúpežou v Londýne? Súčasne sa totiž vynára aj celý rad protichodných dôkazov, ktoré nútia Claytona zamyslieť sa nad tým, či je Horn skutočne tým, za koho ho považuje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (212)

predators 

všetky recenzie používateľa

Kdo by čekal zrádce v řadách samotných islámských teroristů? Asi nikdo, o to větší bude překvapení, které se skrývá v osobě... Jasně, to vám tak prozradím. :-) Občas napínavé, občas trochu nudné, ale díky vypiplanému závěru i hodně překvapivé drama. Nic zde není jasně dané a zápletka se postupně vyjasňuje až do samotného konce, který ve mně vyvolal i lehké pousmání... :-) 70% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna z veci ktora sa mi najviac pacila na filme, ze zaslepeni fanaticki teroristi, ktory vyznavali jihad neboli len arabi, ale aj cierni a bieli ludia. Samotny film je dost povrchny komercny produkt. Chybala mu nejaka vacsia osudovost vdaka comu by ma pribeh nejak hlbsie zasiahol. Aj napriek pomalemu tempu v prvej polovici sa mi film pacil. Prislo mi to ako dostatocne zaujimavy komercny pohlad na kontroverznu temu. Velmi sa mi pacilo technicke prevedenie roznych vybuchov. Don Cheadle podal kvalitny vykon a definitivne sa stava mojim oblubenym hercom. Sklamal ma len Guy Pearce, ktory ma sice dostatocne vela priestoru, ale jeho postava je nezaujimava. Film obsahuje jednoznacne najzabavnejsiu scenu teroristickeho utoku na autobus. Jak to buchlo, tak som sa smial dobrych 5 minut. 7/10. ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá myšlenka, zda nakonec těm teroristům v rámci boje proti nim a snaze o infiltraci nepomáháme - roztahaná však na dvě hodiny, takže film je hodně nudný. Jistě, snaží se vykreslit pozadí a atmosféru celého podhoubí, ale přece jen to působí jako rychlokurs arabštiny z rychlíku. Takže zůstává jen ta otázka, do kdy se ještě dá boj proti terorismu brát jako boj dobrých proti zlým, a od kdy už ti dobří dělají v podstatě to samé, jen to omlouvají nezbytnými ztrátami? Dobrá kamera, lokace, pár nesmyslů, včetně těch neustálých přesunů v naprosté pohodě (a dostat se do USA je podle filmu brnkačka), celkově kromě oné myšlenky unylý a unavený (i únavný) film. Jo, a trochu mi tam vadí takové to dělení a hodné a zlé muslimy, jak je dnes v oblibě, kdy atentátníci byli někým zrazeni a není to ta pravá muslimská víra. Inu, korán však skutečně radí vraždit nevěřící. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $22miliónovTržby USA $23,530,831Tržby Celosvetovo $27,664,173Tržby za predaj DVD v USA $13,476,971 //počet predaných kusov 900,207║ Nápaditý thriller, s dávkou slušného napätia, akcie a postupného gradovania, Don Cheadle opäť v úlohe čo mu dobre padla. /80%/ ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

** Špionážní thrillery, odehrávající se na blízkém východě, jsou moje krevní skupina. I přes to, že je to ožehavé téma a je těžké, aby to nevyznělo moc americky, tak Zrádce se dle mého velmi povedl. Pearce a Cheadle zahráli své role obstojně, rychlé tempo a střih zaručovalo vaši pozornost a hudební podkres tomu dodával autenticitu a místní atmosféru. Tento film je důkazem, že se dá natočit kvalitní krimi bez velkých akcí, přestřelek a honiček. Dobrá práce! 80% ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)

Reklama

Reklama