Reklama

Reklama

Kde se cesty kříží

  • Francúzsko Roman de Gare
Trailer

Judith Ralitzerová je úspěšná autorka kriminálních románů, která hledá inspiraci pro svůj další bestseller. Záhadné zmizení univerzitního profesora se časově shoduje s útěkem nechvalně proslulého vraha známého jako Kouzelník. Hughette, kadeřnice z pařížského nóbl salónu, zjistí, že ji snoubenec nechal na kraji dálnice a ujel. Muž, který projíždí kolem, jí nabídne pomoc, kterou Hughette přijme. Vzápětí se pokouší svého zachránce přesvědčit, aby se na návštěvě u jejích rodičů vydával za jejího nastávajícího. Existuje mezi těmito zdánlivě nesouvisejícími událostmi nějaká spojitost? (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Absolútne som nevedel, do čoho idem. Dokonca som film začal pozerať asi na päťkrát a vždy som na (okolo) tretej minúte skončil. Aj som ho chcel kôli nízkej kvalite releasu vymazať, ale potom som si povedal, že ho dám do mobilu a pozrem ho na prestávkach v robote. No a nevychádzal som z nemého úžasu, aká to je šupa! Podľa začiatku som myslel, že to bude jasné krimi dráma, ale ked sa Dominique Pinon začne vydávať za židovského doktora, som bol trochu zmätený, či nejde o takú vychytanú komédiu. V podstate ma film bavil celý až na jedno hluché miesto, ked boli na jachte. Asi kôli tomu dávam len štyri hviezdičky. Rozhodne to je geniálne napísané. Subjektívnych 85% . ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Geniální filmařina a ještě geniálnější scénařina. Větši část filmu mě udržovala v neustálem napětí a nutila mě spekulovat nad tím, jak se vlastně věci mají. Závěrečná fáze je sice z jinýho hřiště, ale pořád z nejvyšší soutěže. Dominique Pinon se konečně dočkal své velké role a září na celé kolo a dámské duo v podání Fanny Ardant a Audrey Dana mají na té herecké záři rovněž nemalý podíl. Jóóó, Francie, pořád na to má a když sešlápně plyn, tak se ostatní země dívají z hodně uctivé vzdálenosti. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie, ku ktorému došlo nie racionálnym výberom, ale prepínaním televíznych kanálov. Viac napíšem, ak si film pozriem celý (videl som asi druhú polovicu). Na hodnotenie mi stačí aj polovica, ale na komentár potrebujem vidieť celý film. Tak nakoniec celý film  poprel aj predtým videnú polovicu. Kúzlo časti  som nemohol vztiahnuť na celý film. Ten bol totiž príliš zmätený a zámerne neprehľadný bez toho, aby som poznal zmysel Lelouchovho snaženia sa. Takže ostanem pri bezpečných troch hviezdičkách. Tieto samoúčelné hry s divákom neobľubujem. ()

Blofeld 

všetky recenzie používateľa

Formálně i obsahově nesmírně zajímavý polothriller o literatuře, v němž není jisté vůbec nic, zpočátku ani kdo je vlastně kdo, a v němž se prolíná fikce a skutečnost - tedy možná... Jisté je, že je naprosto nepochopitelné, proč tento film Clauda Lelouche naprosto minul českou distribuci, že je skvěle obsazený (v ústřední roli známý Jeunetův herec malých rolí Dominique Pinon, který si velkou úlohu skutečně zasloužil, a vedle něj jako vždy skvostná Fanny Ardantová a talentovaná Audrey Dana) a že byste jej, pokud budete mít příležitost, měli vidět. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Lelouchovi sa podarilo opäť raz napísať a zrežírovať maximálne brilantne vyskladaný príbeh, kde každá postava a každý jej čin má vopred stanovený jasný dôvod, avšak ten je divákovi spočiatku priam až mysterióznym spôsobom zahalený oparom tajomstva, takže sa môže len dohadovať čo to všetko vlastne znamená a kam asi bude príbeh smerovať. Akonáhle sa však v tomto smere začne vyjasňovať, začne stúpať aj atmosféra, ktorá nakoniec diváka či chce či nechce pohltí a zlupne ako malinu. Navyše na dobrú kartu vsadil Lelouch aj po hereckej stránke angažovaním snáď typovo najvýraznejšieho a najcharizmatickejšieho francúzskeho herca D. Pinona, ktorý celý snímok posunul ešte o jeden rád hore. No skrátka geniálne vyskladaná pociťovka. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Originálny názov filmu je francúzsky slang pre „brakový román, ktorý sa číta vo vlaku alebo na železničnej stanici“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Beaune, Cannes, Haute-Savoie a Paríži (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Film bol v oficiálnom výbere na filmovom festivale v Cannes v roku 2007 mimo súťaže ako pocta vyhradená Claudovi Lelouchovi pri príležitosti 50 rokov jeho pôsobenia v kinematografii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama